Connect with us

Sanatate

Noi acuzații de malpraxis, în municipiul de la malul mării

Published

on

Spitalul Județean Constanța se confruntă cu noi acuzații de mal praxis. După cazul femeii care a murit așteptând mai bine de 16 ore în secția de primiri urgențe, acum familia unui bărbat de 70 de ani susține că acesta a avut parte de același tratament în urma cu patru luni. Iar finalul a fost tragic și în cazul lui. Rudele au depus deja plângere la colegiul medicilor și direcția de sănătate publică și spun că nu se vor opri aici.

Nenorocirea s-a întâmplat în septembrie anul trecut, când bărbatul de 70 de ani a început să se simtă rău. Familia a chemat salvarea, iar în jurul orei 17.30 bărbatul ajungea la Urgența Spitalului Județean. Din acel moment și până când a fost consultat prima oara ar fi trecut trei ore, susține fiul bărbatului. În tot acest tip starea pacientul începuse să se degradeze.

Spre seară bărbatul și-a chemat fiul, iar acesta a încercat să le ceară cadrelor medicale schimbarea codului pe care fusese internat bărbatului, dat fiind faptul că starea lui de sănătate era din ce în ce mai șubredă. În zadar însă. Tot medicii i-au spus că analizele i-au ieșit bine, și că nu are de ce să își facă probleme.

În cele din urmă, puțin după ora 23, bărbatul nu a mai suportat tratamentul medicilor și a plecat acasă. Însă două zile mai târziu a început să se simtă din nou rău. Familia a decis să îl ducă la un alt spital, însă cadrele medicale de aici au decis că starea pacientului impune transferul lui la urgența spitalului județean. Aici însă surpriză. Este internat tot pe cod verde.

A doua zi însă starea bărbatului s-a agravat. A fost transferat pe secția de terapie intensivă, iar în cele din urmă a decedat .

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că și în cazul acestui pacient, ca și în cel al  femeii care a murit după 16 ore de așteptare, s-au respectat toate procedurile medicale.

„Pacientul a fost înregistrat la UPU Constanța pe data de 26.09.2019, ora 17.21. În urma efectuării triajului, acesta a fost încadrat pe Codul Verde.  Pacientul era conștient, colaborant și stabil hemodinamic. În urma examinării, medicul de gardă a recomandat efectuarea de investigații paraclinice și imagistice. Vă aducem la cunoștință că în intervalul 07.00-19.00,  la UPU Constanța s-au prezentat  229 pacienți, dintre care 188 au fost direcționați pe codul Verde, 22 pe Galben, 6 pe cod Roșu și restul pe codurile Alb și Albastru. Numărul mare de cazuri influențează direct timpii de așteptare, astfel că în cazul acestui pacient, rezultatele  investigațiilor au fost gata în jurul orei 23.40, iar la ora 23.50 s-a solicitat consultul unui medic specialist. Consultul nu a mai avut loc pentru că pacientul a hotărât să părăsească Unitatea Primiri Urgențe, semnând în fișă la ora 23.55, înainte de finalizarea diagnosticului”, a menționat conducerea SCJU Constanța.

Familia bărbatului este convinsă că a fost vorba de o culpă medicală. A făcut deja plângere la Direcția de sănătate Publică, dar și la Colegiul Medicilor. Va merge și la Poliție, dar și la Parchet pentru că vor ca cei vinovați de moartea bărbatului să fie trași la răspundere.

Actualitate

Antibiotice Iaşi reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin

Published

on

Până la sfârşitul lunii aprilie, Antibiotice Iaşi va livra către farmaciile şi spitalele din România, Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic).Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID 19.

,,Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români.”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice şi antipiretice. Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului, în caz de febră. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripţie medicală atât în durere cât şi în combaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

Continue Reading

Sanatate

7 Aprilie: Ziua Mondială a Sănătății

Published

on

Anul acesta Ziua Mondială a Sănătăţii se desfăşoară sub deviza: “Susțineți asistentele și moașele, rezervați-vă un minut pentru a le spune mulțumesc! “

Astfel, OMS își propune ca anul acesta să celebreze activitatea asistenților și moașelor și să reamintească liderilor mondiali rolul critic pe care îl joacă în menținerea sănătății la nivel mondial.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătăţii. 7 aprilie este data la care a intrat în vigoare Convenţia OMS.

Ziua Mondială a Sănătăţii a fost marcată pentru prima dată în 1950.

În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercursiuni asupra sănătăţii. Sărbătoarea este marcată de activităţi care se extind dincolo de ziua în sine şi servesc drept o ocazie de a concentra atenţia mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătăţii globale.

Sursa: OMS

Continue Reading

Actualitate

Carantinații din staţiunea Mamaia au plecat acasă

Published

on

Libertate. Acesta este cuvântul care a stat pe buzele a peste 200 de români care  s-au întors acasă la cei dragi, după ce au petrecut 14 zile în centrele de carantină de la Constanța.  Oamenii au fost preluați cu autocarele și duși până la limita județelor în care locuiesc. Alți 38 de români le-au locul.

Cei mai mulţi dintre ei au ajuns în centrul de carantină din Mamaia, după ce au fost aduşi din Italia, de la  Torino, cu zboruri special  orgaizate pentru repatrierea lor. Au stat 14 zile în camerele de hotel puse la dispoziţie de autorităţi. Nu au avut voie să iasă afară sau pe holuri. Nu toţi însă au respectat regulile.

“ În rest condițiile au fost bune. Din punctul de vedere al distanței vă dați seama că a fost dureros să te gândești la ce se întâmplă în lume. Te gândești la cei de acasă, te gândești la tine, să te protejezi pe tine, pe cei apropiați ție. A fost dureros, dar am scăpat cu bine. În cameră am stat două persoane. Cum sunt oamenii după atât timp de izolare? Apar nervi, apar fricțiuni? Apar anumite tensiuni, dar dacă tratezi totul cu calmitate e în regulă.” ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

Au fost două săptămâni grele pentru toți. Erau acasă însă totuși departe de cei dragi. Au fost testați și au așteptat rezultatele cu sufletul la gură. Le-a fost teamă să nu se infecteze .Nici condițiile de cazare nu au fost pe placul tuturor.

“ În rest a fost dificil. Eu cu sănătatea am fost destul de bine. Restul însă, au lăsat de dorit, precum tratamentul pe care l-am primit de la hotel și factorul umanitar. Nu a avut nimeni nici un sentiment reciproc de bunăstare cu cei din jur. De ce ați plecat din Italia? Pentru că erau părinții îngrijorați și am decis să mă întorc. “ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

“ Condițiile de la acest hotel sunt groaznice. Mâncarea nu e bună absolute deloc. Cei de la diaspora.ro au ajutat mult și ne-au ajutat și pe noi românii veniți din străinătate. În rest nu ne-a ajutat nimeni. Aici nu ne îmbolnăvim de coronavirus ci de mizeria care este pe holuri, de mâncare și de condițiile care sunt. Ne tratează foarte urât.” ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

“ La început primele douăzile până au venit rezultatele testelor am fost cumva în stress pentru că ne gândeam să nu fim infectați. Pe urmă, cei care au avut, i-a luat și restul am avut de stat în continuare. După asta ne-am mai calmat.  A fost bine. Autoritățile ne-au tratat bine și mâncarea a fost bună. Curățenia și totul a fost bine. Am avut de toate. Făraș, mătură, șampon de toate. Nu am nimic de obiectat. “  ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

Pe lângă cele 202 persoane care au părăsit centrul de carantinare de la Constanța, alte 13, confirmate pozitiv, dar care s-au vindecat, au plecat de la Spitalul de Boli  Infecțioase în condiții de siguranță, către domiciliile lor. Alți români însă au ajuns în centru, după ce s-au întors din zone roșii.

Ultimele statistici date publicității de Ministerul Sănătății arătau că la nivelul județului Constanța se înregistrau 117 persoane infectate și trei decese.  Dintre cele confirmate, o parte s-au vindecat și au plecat deja acasă.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline