Connect with us

Actualitate

Un hobby diferit

Published

on

Deținerea unei arme este încă un subiect tabu în zilele noastre. Însă, în ultimii ani acesta a fost tot mai mult dezbătut. Fie că există persoane care merg la poligonul de trageri pentru a se deconecta de cotidian sau pur și simplu doresc să obțină permisul de port armă, un lucru este cert. Arma nu este o jucărie, iar cei care aleg să o folosească trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte.

Indiferent de meseria pe care o avem fiecare, cu toții avem nevoie la un moment dat de timp liber, pe care să ni-l petrecem pentru a ne deconecta de la cotidian. Dacă unele persoane aleg să iasă în parc, să meargă la un film sau la teatru, există și persoane mai îndrăznețe care aleg, să tragă cu arma în poligon. Poate părea periculos, însă cei care merg în această direcție și vor ori să obțină permis de port armă, ori, pur si simplu să tragă cu pistolul în poligon, urmează niște reguli stricte pe care instructorii le împărtășesc cu ei încă din primele momente în care aceștia pășesc acolo.

Este un hobby sau sport ce poate fi ușor catalogat drept violent, dar care în ultima perioadă, a fost alegerea celor cărora cariera le ocupă mai tot timpul și care decid să se deconecteze într-o altă modalitate comparativ cu restul lumii.

Cei care vor să învețe să tragă cu arma, trebuie să știe că este nevoie de multă răbdare, atât din partea instructorului, dar și a cursantului. Măsurile de siguranță pe care trebuie să le cunoască toți cei care trec pragul unui astfel de poligon de trageri le află chiar de la instructorul avizat.

Este o adevărată „artă” mânuirea unei arme de foc, iar instructorii împărtășesc din experiența lor și cursanților pasionați de tir. Pașii, dar și modalitatea în care trebuie mânuită o armă o află cursanții chiar de la specialist.

Trasul cu arma poate fi considerat detașat un sport al bărbaților, însă, am aflat faptul că lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin nu la Constanța. O balanță există cumva între doamnele și domnii care vin să tragă cu arma la poligon, însă femeile dau dovadă de mult mai multă răbdare și tenacitate, în timp ce bărbații sunt mai grăbiți să intre în „acțiune”.

Orice pasiune pe care fiecare dintre noi o dezvoltăm în afara activității de zi cu zi la serviciu reprezintă o deconectare, o rupere de ritm din ce facem, iar acest sport, chiar dacă este diferit și nu destinat oricui, este unul care presupune îndemânare, concentrare, atenție, și poate cel mai important precizie.

Sursa foto : extremeaddict.ro

Actualitate

Măsuri pentru prevenirea infracţiunilor în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”

Published

on

Încuie uşa chiar şi atunci când eşti acasă, montează un sistem de alarmă şi nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare. Acestea sunt o parte din recomandările pe care poliţiştii le oferă persoanelor aflate în categorii vulnerabile în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”. Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin “martorii” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor.

În cadrul Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea, polițiștii au discutat cu vârstnicii întâlniți la unul din cluburile de pensionari din municipiul Constanța. Acestora le-a fost prezentat un filmuleț 3D prin care au putut viziona o secvență de furt din locuință. Mesajul campaniei „Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine” subliniază șocul emoțional pe care persoanele vătămate l-ar putea trăi la vederea locuinței răvășite.

Totodată poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informative pe linia furturilor din autoturisme şi a infracţiunilor de tâlhărie.

În acest context, polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să țină ușa locuinței permanent încuiată, să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de pretext și să nu se lase atrași în locuri ferite de către persoane care oferă spre vânzare diferite produse.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Continue Reading

Actualitate

Barjă răsturnată în Portul Constanța Sud Agigea

Published

on

O barjă parțial încărcată s-a scufundat în portul Constanța Sud-Agigea. Sub privirile docherilor care ambarcau marfa la bord, vasul s-a îndoit de la mijloc și a început să ia apă. Din fericire nu au fost victime, deoarece marinarii aflați pe barjă au sărit pe uscat când au văzut că apa intră cu debit mare în magazia de marfă și barja se scufundă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai administrației portuare, dar și ai autorității navale care investighează cauzele care au dus la scufundarea barjei. O prima cauză ar putea fi încărcarea defectuoasă cu fosfat a barjei, sub pavilion Slovacia.

Continue Reading

Actualitate

S-a semnat contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Published

on

La Constanța s-a semnat ieri un contract de aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cu acești bani se va schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu.

Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia se va modifica  tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În plus, vorbim  și despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totodată, acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Sursa foto: clubferoviar.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline