Connect with us

Sanatate

OCH lansează Centrul de Excelență dedicat cancerului de sân, la Constanța

Published

on

Centru de excelență dedicat cancerului de sân, inaugurat la Constanța. De acum, pacienții care suferă de această boală necruțătoare, dar și cei care vor să prevină un asemenea diagnostic au la dispoziție servicii medicale de top și cele mai performante echipamente medicale. Ovidius Clinical Hospital a creat astfel un nou concept medical, unde sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic și tratament al cancerului de sân.

Cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corespunzător poate fi vindecat. Pornind de la această premiză, constănțenii vor avea la dispoziție servicii medicale de top, echipamente de ultimă generație și o echipă multidisciplinară de excepție. Cu alte cuvinte, toate elementele necesare prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân. Toate într-un singur loc.

“Noi astăzi lansăm acest centru care abordează pacientul integrat, de la diagnosticarea precoce, de la evaluarea riscurilor cu ajutorul algoritmului de prevenție personalizată, avem apoi toată facilitatea de diagnostic precoce și aici vorbim de mamografia cu tomosinteză, RMN, ecografie și ulterior, tratamentul atât chirurgical, cât și oncologic medical pentru pacient.”, declară dr. BOGDAN PANĂ, șef de lucrări UMF ”Carol Davila” București   

Centrul de excelență dispune, la ora actuală, de cel mai performant mamograf cu tomosinteză din Dobrogea.

“Doza de iradiere este minimă și este dotat și cu tomosinteză, care ne ajută în situațiile în care situațiile în care structura sânului este mai densă. În această situație, avem tot lanțul necesar diagnosticului cât mai precoce al cancerului de sân la orice vârstă și la orice femeie, indiferent de antecedentele familiale și personale ale acesteia.”, declară dr. CARMEN CIUFU, medic specialist Imagistică și Radiologie

Centrul de excelență dedicat cancerului de sân este, de altfel, singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv, cu ajutorul Sentimag, o tehnologie de ultimă generație.

“Acest aparat de aici din Constanța este primul de acest fel din România. Este foarte popular în Europa, iar specialiștii europeni în domeniu recomandă utilizarea lui. Avem, la ora actuală, 215 astfel de aparate în toată Europa, astfel că ne bucurăm că România s-a alăturat tuturor celorlalți utilizatori.”, declară  RADOSLAW SYCHOWSKI, International Market Manager EMEA Oncology

Un alt atribut de seamă în constituie echipa de specialiști oncologi de top din Constanța, dar și din New York, o premieră pentru orașul nostru.

“Avem un parteneriat cu dr. Doru Paul, oncolog român stabilit la New York și avem o platformă de consult, de second opinion direct cu specialiștii din New York.”, declară dr. BOGDAN PANĂ, șef de lucrări UMF ”Carol Davila” București

Prevenția trebuie să facă parte din stilul de viață al fiecărei femei! Cancerul de sân este, la ora actuală, una dintre cele mai răspândite boli, însă este vital să fie descoperit în faza incipientă, pentru că atunci există șanse reale de a fi tratat și vindecat.

Cultura/Educatie

Copiii, îndemnați să facă mișcare și să participe la competiții sportive

Published

on

România ocupă locul 16 în Uniunea Europeană privind numărul de ore obligatorii de educaţie fizică şi sport în şcolile primare şi gimnaziale, cu 59, respectiv 49 de ore pe an, mult sub media Uniunii Europene, de 67, respectiv 64 de ore de educaţie fizică pe an, potrivit unui studiu al Parlamentului European. În timp ce majoritatea activităţilor sportive şcolare obligatorii, în România, sunt atletismul, jocurile cu mingea şi gimnastica, majoritatea ţărilor europene mai oferă elevilor activităţi în aer liber şi aventură, înotul şi sporturile de iarnă.

În acest context, Asociaţia Sportivă SanaSport consideră că sănătatea copiilor ar trebui să fie prioritatea zero şi astfel ar trebui regândite noi strategii şi politici publice pentru relansarea educaţiei fizice în şcoli. Şi în acest an, în cadrul evenimentului internaţional Maratonul Nisipului, vor fi organizate campaniile sportiv-educative “Campionii Şcolii” şi “Cursa Family Run”, în parteneriat cu şcoli din Constanţa şi cu părinţii acestora, pentru relansarea sportului la nivel de şcoală primară şi gimnazială şi pentru dezvoltarea spiritului competiţional, precum şi a obiceiului copiilor de a participa la competiţii sportive.

“Din nefericire, au trecut inadmisibil de mulţi ani de când România nu a mai descoperit o Nadie Comăneci, un Gheorghe Hagi, un Ilie Năstase, Ivan Patzaichin sau o Gabriela Szabo. Acest lucru se întâmplă nu pentru că spiritul lor a murit, încă există în fiecare copil talentat din această ţară, însă din păcate nu ne mai alocăm atât atenţia, cât şi resurse pentru sprijinirea lor şi pentru a revedea România pe podiumurile campionatelor mondiale, europene sau jocurilor olimpice. Prin organizarea curselor “Campionii Şcolii” şi “Family Run”, în cadrul Maratonului Nisipului, ne dorim să construim o punte solidă pentru viitorii noştri atleţi, ne dorim să dezvoltăm o comunitate sportivă puternică la Constanţa, iar acest lucru nu se poate decât prin încurajarea sportului de masă. Contribuţiile de participare la aceste curse se vor întoarce în şcoli, pentru renovarea sălilor de sport şi pentru achiziţionarea logisticii specifice”, a declarat DANIEL ANTONARU, iniţiator Maratonul Nisipului

Contribuţiile de participare la cursa “Family Run”, care se va desfăşura pe distanţa de 1 km, vor fi donate integral pentru susţinerea acestui proiect social derulat de Asociaţia “Dăruieşte Aripi” din Constanţa. Campaniile “Circuitul încrederii şi al speranţei” sprijină copiii diagnosticaţi cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei şi familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament şi monitorizare la domiciliu oferit de către o secţie de onco-pediatrie din ţară.

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralul românesc la nivel internaţional, adunând, la start, peste 1.800 participanţi din peste 20 ţări. Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 martie 2020, pe plaja din staţiunea Mamaia.

sursa foto: merglamare.ro

Continue Reading

Sanatate

Peste 1000 de pacienți la UPU Constanța

Published

on

La sfârșitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat aproximativ 1200 de pacienți au fost  înregistrați la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Dintre aceștia, 275 au rămas internați. Cele mai multe spitalizări fiind făcute în secțiile Pediatrie, acolo unde numărul internărilor a fost de 81 de persoane, Cardiologie 25 de persoane și Medicină Internă, acolo unde 22 de persoane s-au internat.

Dintre cei aproximativ 1200 de pacienți pacienți, 682 au venit la spital cu mijloace proprii.

Pe cod Roșu au fost preluați 27 de pacienți, pe cod Galben – 109, pe cod Verde – 897, iar pe codurile Albastru și Alb, 44, respectiv 25 pacienți care nu au necesitat spitalizare.

Totodată, în ultima săptămână, medicii din cadrul UPU au diagnosticat 29 cazuri gripă sezonieră, 63 cazuri infecții ale căilor respiratorii superioare și 125 pneumonii. Cei mai mulți dintre pacienți au vârste cuprinse între 2 și 14 ani.

Sursa foto: google.com

Continue Reading

Sanatate

Noi acuzații de malpraxis, în municipiul de la malul mării

Published

on

Spitalul Județean Constanța se confruntă cu noi acuzații de mal praxis. După cazul femeii care a murit așteptând mai bine de 16 ore în secția de primiri urgențe, acum familia unui bărbat de 70 de ani susține că acesta a avut parte de același tratament în urma cu patru luni. Iar finalul a fost tragic și în cazul lui. Rudele au depus deja plângere la colegiul medicilor și direcția de sănătate publică și spun că nu se vor opri aici.

Nenorocirea s-a întâmplat în septembrie anul trecut, când bărbatul de 70 de ani a început să se simtă rău. Familia a chemat salvarea, iar în jurul orei 17.30 bărbatul ajungea la Urgența Spitalului Județean. Din acel moment și până când a fost consultat prima oara ar fi trecut trei ore, susține fiul bărbatului. În tot acest tip starea pacientul începuse să se degradeze.

Spre seară bărbatul și-a chemat fiul, iar acesta a încercat să le ceară cadrelor medicale schimbarea codului pe care fusese internat bărbatului, dat fiind faptul că starea lui de sănătate era din ce în ce mai șubredă. În zadar însă. Tot medicii i-au spus că analizele i-au ieșit bine, și că nu are de ce să își facă probleme.

În cele din urmă, puțin după ora 23, bărbatul nu a mai suportat tratamentul medicilor și a plecat acasă. Însă două zile mai târziu a început să se simtă din nou rău. Familia a decis să îl ducă la un alt spital, însă cadrele medicale de aici au decis că starea pacientului impune transferul lui la urgența spitalului județean. Aici însă surpriză. Este internat tot pe cod verde.

A doua zi însă starea bărbatului s-a agravat. A fost transferat pe secția de terapie intensivă, iar în cele din urmă a decedat .

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că și în cazul acestui pacient, ca și în cel al  femeii care a murit după 16 ore de așteptare, s-au respectat toate procedurile medicale.

„Pacientul a fost înregistrat la UPU Constanța pe data de 26.09.2019, ora 17.21. În urma efectuării triajului, acesta a fost încadrat pe Codul Verde.  Pacientul era conștient, colaborant și stabil hemodinamic. În urma examinării, medicul de gardă a recomandat efectuarea de investigații paraclinice și imagistice. Vă aducem la cunoștință că în intervalul 07.00-19.00,  la UPU Constanța s-au prezentat  229 pacienți, dintre care 188 au fost direcționați pe codul Verde, 22 pe Galben, 6 pe cod Roșu și restul pe codurile Alb și Albastru. Numărul mare de cazuri influențează direct timpii de așteptare, astfel că în cazul acestui pacient, rezultatele  investigațiilor au fost gata în jurul orei 23.40, iar la ora 23.50 s-a solicitat consultul unui medic specialist. Consultul nu a mai avut loc pentru că pacientul a hotărât să părăsească Unitatea Primiri Urgențe, semnând în fișă la ora 23.55, înainte de finalizarea diagnosticului”, a menționat conducerea SCJU Constanța.

Familia bărbatului este convinsă că a fost vorba de o culpă medicală. A făcut deja plângere la Direcția de sănătate Publică, dar și la Colegiul Medicilor. Va merge și la Poliție, dar și la Parchet pentru că vor ca cei vinovați de moartea bărbatului să fie trași la răspundere.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline