Connect with us

Actualitate

Noutăți și perspective semnificative anunțate de RAJA Constanța

Published

on

Municipiul Constanța va găzdui, în toamna acestui an, cea mai importantă expoziție de promovare a ultimelor noutăți și tehnologii de vârf din sectorul de apă, canalizare și epurare. Anunțul a fost făcut cu ocazia vizitei la Constanța a Ambasadorului Statului Israel în România.

Investițiile semnificative, tehologia de vârf de care dispune și calitatea serviciilor furnizate sunt argumente semnificative pe care Ambasadorul Statului Israel în România le-a conturat după ce a vizitat compania de apă din Constanța. Un exemplu ce ar trebui implementat și în alte orașe din țara noastră, este de părere oficialul israelian.

Vreau să învăț și să înțeleg mai bine cum RAJA Constanța a reușit să devină ceea ce este și cum putem să luăm acest exemplu și să îl multiplicăm în alte localități din România.”, declară DAVID SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România

“În ultimii 10-15 ani, compania s-a modernizat în continuu. Astăzi, cred că este cea mai modernă companie publică de apă din Europa Centrală și de Est. Este normal să ne orientăm către vârful tehnologic mondial, iar în foarte multe domenii, ca vârf de tehnologie la nivel mondial, sunt companiile israeliene.”, declară FELIX STROE, director general compania de apă

Astfel, deloc întâmplătoare strânsa legătura dintre cele două țări va aduce tot mai multe beneficii atât României, cât și Israelului. Un eveniment de anvergură a fost anunțat în premieră, la finalul conferinței de presă, ce a avut loc la sediul central al companiei de apă.

“În septembrie, vom face la Constanța o expoziție de tehnologii, cele mai moderne tehnologii în domeniu, la nivel mondial, la care vor fi prezenți lideri mondiali din Israel și vom promova aceste tehnologii la nivelul întregii țări pentru a fi implementate în sectorul de apă, canalizare și epurare.”, declară FELIX STROE, director general compania de apă

“Astăzi, Israelul contribuie foarte mult la nivel global pentru rezolvarea problemelor de management al apelor uzate, filtrarea apei, desalinizarea, precum și optimizarea rețelelor de apă. Israelul are foarte multe soluții inovatoare care pot fi de folos României.”, declară DAVID SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România

Colaborarea companiei de apă cu Ambasada Statului Israel la București, respectiv cu numeroasele firme de profil din acest stat a început încă din anul 2009.

Actualitate

Măsuri pentru prevenirea infracţiunilor în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”

Published

on

Încuie uşa chiar şi atunci când eşti acasă, montează un sistem de alarmă şi nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare. Acestea sunt o parte din recomandările pe care poliţiştii le oferă persoanelor aflate în categorii vulnerabile în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”. Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin “martorii” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor.

În cadrul Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea, polițiștii au discutat cu vârstnicii întâlniți la unul din cluburile de pensionari din municipiul Constanța. Acestora le-a fost prezentat un filmuleț 3D prin care au putut viziona o secvență de furt din locuință. Mesajul campaniei „Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine” subliniază șocul emoțional pe care persoanele vătămate l-ar putea trăi la vederea locuinței răvășite.

Totodată poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informative pe linia furturilor din autoturisme şi a infracţiunilor de tâlhărie.

În acest context, polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să țină ușa locuinței permanent încuiată, să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de pretext și să nu se lase atrași în locuri ferite de către persoane care oferă spre vânzare diferite produse.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Continue Reading

Actualitate

Barjă răsturnată în Portul Constanța Sud Agigea

Published

on

O barjă parțial încărcată s-a scufundat în portul Constanța Sud-Agigea. Sub privirile docherilor care ambarcau marfa la bord, vasul s-a îndoit de la mijloc și a început să ia apă. Din fericire nu au fost victime, deoarece marinarii aflați pe barjă au sărit pe uscat când au văzut că apa intră cu debit mare în magazia de marfă și barja se scufundă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai administrației portuare, dar și ai autorității navale care investighează cauzele care au dus la scufundarea barjei. O prima cauză ar putea fi încărcarea defectuoasă cu fosfat a barjei, sub pavilion Slovacia.

Continue Reading

Actualitate

S-a semnat contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Published

on

La Constanța s-a semnat ieri un contract de aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cu acești bani se va schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu.

Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia se va modifica  tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În plus, vorbim  și despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totodată, acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Sursa foto: clubferoviar.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline