Connect with us

Actualitate

Lanț uman în semn de protest, la Constanța

Published

on

Cazul pacientei de 70 de ani care a murit în Urgența Spitalului din Constanța a sensibilizat întreaga comunitate. La sfârșitul săptămânii, zeci de oameni s-au adunat în fața unității medicale, formând un lanț uman pe Bulevardul Tomis. Foști pacienți ai spitalului s-au ținut de mâini într-un protest tăcut, ca să atragă atenția asupra cazurilor ce sfârșesc dramatic. Și-au spus durerea și au sperat că odată și-odată lucrurile se vor îndrepta.

Astăzi sunt aici pentru această doamnă care și-a pierdut viața, pentru acel băiat care a rămas fără mama și pentru prietena mea care a murit la trei zile după naștere, căreia i-a rămas un copil, a rămas o mamă cu lacrimi în ochi, un soț singur… E dezastruos !”, a menționat un participant la manifestație.

Cazul a revoltat zeci de oameni care s-au adunat în fata Spitalului. Fiecare protestatar a adus cu el povestea unei tragedii din propria familie. Nu este prima dată când Spitalul Județean din Constanța se află în fața unui scandal. De-a lungul anilor, mămicile au reclamat lipsa igienei în secția de pediatrie, sau indiferența medicilor în alte secții din spital.

“Protestez pentru tatăl meu care se află în comă profundă din cauză că nu a fost operat la timp. A fost trimis acasă cu leucocite 16.000, l-am adus a doua oară la spital și-a fost ținut 5 zile până să fie operat. A făcut septicemie și acum este-n comă profundă – nu mai are nicio șansă”, a precizat un alt participant la lanțul uman din fața spitalului.

Mai mulți pacienți au acuzat spitalul de malpraxis, iar unii au ajuns până în Tribunal cu cazurile lor. Cu toți aceștia rezonează protestatarii care au format lanțul uman pe Bulevardul Tomis și au cerut să vadă o schimbare. Au dorit să trasmită un mesaj asistentelor și medicilor din Spitalul Județean Constanța: să ia atitudine dacă văd că nu există personal medical suficient, ori dacă sunt nemulțumiți de condițiile de lucru.

De cealaltă parte, medicii din Urgență se apără și spun că sunt supraaglomerați. Într-o singura zi au în urgență peste 450 de pacienți, iar personalul medical este insuficient pentru a-i trata pe toți în timp scurt.

Sursa foto: adevarul.ro

Actualitate

Măsuri pentru prevenirea infracţiunilor în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”

Published

on

Încuie uşa chiar şi atunci când eşti acasă, montează un sistem de alarmă şi nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare. Acestea sunt o parte din recomandările pe care poliţiştii le oferă persoanelor aflate în categorii vulnerabile în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”. Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin “martorii” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor.

În cadrul Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea, polițiștii au discutat cu vârstnicii întâlniți la unul din cluburile de pensionari din municipiul Constanța. Acestora le-a fost prezentat un filmuleț 3D prin care au putut viziona o secvență de furt din locuință. Mesajul campaniei „Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine” subliniază șocul emoțional pe care persoanele vătămate l-ar putea trăi la vederea locuinței răvășite.

Totodată poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informative pe linia furturilor din autoturisme şi a infracţiunilor de tâlhărie.

În acest context, polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să țină ușa locuinței permanent încuiată, să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de pretext și să nu se lase atrași în locuri ferite de către persoane care oferă spre vânzare diferite produse.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Continue Reading

Actualitate

Barjă răsturnată în Portul Constanța Sud Agigea

Published

on

O barjă parțial încărcată s-a scufundat în portul Constanța Sud-Agigea. Sub privirile docherilor care ambarcau marfa la bord, vasul s-a îndoit de la mijloc și a început să ia apă. Din fericire nu au fost victime, deoarece marinarii aflați pe barjă au sărit pe uscat când au văzut că apa intră cu debit mare în magazia de marfă și barja se scufundă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai administrației portuare, dar și ai autorității navale care investighează cauzele care au dus la scufundarea barjei. O prima cauză ar putea fi încărcarea defectuoasă cu fosfat a barjei, sub pavilion Slovacia.

Continue Reading

Actualitate

S-a semnat contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Published

on

La Constanța s-a semnat ieri un contract de aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cu acești bani se va schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu.

Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia se va modifica  tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În plus, vorbim  și despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totodată, acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Sursa foto: clubferoviar.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline