Connect with us

Cultura/Educatie

Performanță din pasiune pentru studiu

Published

on

La 18 ani are deja în palmares cinci medialii la olimpiadele internaționale de astrofizică, este admis la cele mai prestigioase universități din Marea Britanie și ar putea deveni cetățean de onoare al Constanței. Vorbim despre un elev de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, care nu contenește să-i uimească pe colegi, dar mai ales pe profesori cu performanțele sale. Un exemplu care demonstrează că România are încă valori ce fac cinste țării noastre peste hotare.

Pentru Robert, deși are numai 18 ani, am putea spune că fizica și astronomia nu mai au niciun secret. Încă din clasa a IX-a a participat la cele mai importante olimpiade internaționale destinate acestor discipline, în țări precum China, Thailanda sau Ungaria.

“Am obținut cinci medalii la probele individuale și în afara celor cinci medalii, am obținut și trei premii la probele pe echipe în fiecare dintre cei trei ani în care am participat la olimpiada internațională de astrofizică.”, spune ROBERT PUȘCĂLĂU, elev

Pentru a reuși asemenea performanțe, pregătirea suplimentară a devenit practic o rutină zilnică pentru acest elev sclipitor. Dar nu este nicidecum un sacrificiu, recunoaște Robert.

“Lucrez foarte mult, îndeosebi înaintea olimpiadei, undeva la 6-8 ore pe zi la subiectele teoretice, iar seara dacă este frumos, fac și observații cu telescopul.”, completează ROBERT PUȘCĂLĂU, elev

“Este minunat să ai un astfel de elev, începând de la cooperarea cu el până la ideile pe care le are, pe care le lansează, pe care tu ca profesor nu poți decât să le lauzi și să le împărtășești și cu ceilalți copii, bineînțeles.”, declară ADINA DOGĂRESCU, profesor fizică

Datorită rezultatelor sale remarcabile, Robert a fost propus și chiar are toate șansele să primească distincția de “cetățean de onoare al orașului Constanța”.

“La inițiativa Facultății de Matematică din cadrul Universității Ovidius”, ne-am alăturat propunerii de a fi declarat cetățean de onoare un elev aflat în clasa a XII-a, cu un palmares impresionant. Și fără îndoială, prin participarea lui la concursurile internaționale, a dus imaginea strălucitoare a României și a Constanței peste tot pe unde a participat.”, declară VASILE NICOARĂ, director CNMB Constanța

Iar dacă examenul de bacalaureat va fi o simplă formalitate pentru Robert, cea mai dificilă misiune va fi să aleagă unde își va continua cursurile. A fost deja admis la universități de prestigiu, precum Oxford, Manchester sau Birmingham și așteaptă răspuns de la alte centre universitare renumite din Statele Unite.

Actualitate

Simularea Examenului de Admitere la Medicină 2020 se mută în mediul online

Published

on

Cea de-a XI-a ediţie a Simulării Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină îşi adaptează anul acesta formatul, în faţa situaţiei actuale, astfel încăt să poată oferi în continuare şansa unui număr cât mai mare de participanţi să îşi testeze cunoştinţele. Evenimentul, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, va avea loc în data de 16 mai 2020 şi speră să adune peste 3.000 de liceeni.

În prezent, echipa de organizare a evenimentului îşi transferă întreaga activitate în mediul online, asigurând o platformă de examen special creată pentru a întruni cât mai multe dintre atributele Examenului de Admitere, respectând în paralel normele de protecţie impuse. Noua platformă va permite afişarea subiectelor, rezolvarea acestora de către participant, în timpul special dedicat examenului, şi ulterior oferirea rezultatului către acesta, conservând formatul caracteristic examenului fizic.

Potrivit organizatorilor, participanţii nu se vor bucura doar de o simulare propriu-zisă, ci vor avea acces la numeroase premii distribuite pe căile de comunicare disponibile în prezent, dar şi la un tur virtual al facultăţii în cadrul căruia vor putea interacţiona cu studenţii medicinişti care le vor dezvălui anumite momente din experienţa lor şi totodată le vor răspunde tuturor curiozităţilor.

Înscrierea la cea de-a XI-a ediţie a Simulării Examenului de Admitere se desfăşoară în perioada 01.03.2020 – 13.04.2020, prin crearea unui cont pe site-ul oficial al evenimentului: https://simulare.ssmbucharest.ro/, urmat de achitarea taxei de 90 de RON prin transfer bancar sau prin intermediul platformei EuPlatesc şi încărcarea dovezii de plată.

Echipa de organizare validează, în final, toate conturile care au respectat paşii esenţiali, elevii devenind eligibili pentru a participa la Simulare. Lucrările vor fi corectate pe loc, lucru realizat de platforma de examen, punctajul obţinut fiind disponibil odată cu încheierea Simulării. Rezultatele finale şi clasamentul, vor fi publicate pe data de 17.05.2020, după finalizarea sesiunii de contestaţii.

sursa foto: idiva.com

Continue Reading

Actualitate

Informaţi-vă numai din surse oficiale!

Published

on

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, informațiile și documentul, puse în circulație în spaţiul public astăzi, 1 aprilie, sunt false:

,,Vă aducem la cunoștință că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului.

Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.”.

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

„Reacţie pentru educaţie”

Published

on

Ministerul Educaţiei vine în întâmpinarea elevilor şi cadrelor didactice prin lansarea unui modul de clase digitale. Iniţiativa face parte din proiectul „Reacţie pentru educaţie” şi îşi propune ca adolescenţii din întreaga ţară sî îşi poată da întâlnire online, timp de o oră, pentru a învăţa despre lucrurile care îi pasionează.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de Narada, a lansat, în cursul zilei de astăzi, 1 aprilie, un modul de clase digitale. Astfel, de la social media, la personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligenţă artificială sau educaţie financiară, elevii vor avea ocazia de a interacţiona cu profesionişti de top.

La clasele digitale vor participa vloggeri celebri, oameni de business sau traineri cunoscuţi. Aşadar, în zilele ce urmează, tinerii vor avea posibilitatea, printre altele, de a intra în contact cu dr. Mihail Pautov. Medicul le va explica acestora de ce este important să rămânem acasă pe perioada carantinei, cum să ne protejăm de virus şi cum pot evolua lucrurile în continuare.

Tot săptămâna aceasta, Urania Cremene le va vorbi adolescenţilor despre cum pot fi gestionate sănătos emoţiile în timpul izolării, ce putem face pentru a ne simţi cât mai bine, chiar dacă nu ieşim din casă, şi cum putem folosi timpul liber în mod constructiv.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline