Connect with us

Actualitate

Concursurile de pescuit sportiv, vestitorii primăverii pentru turismul din Delta Dunării

Published

on

Anul trecut, județul Tulcea, a fost vizitat de 168.412 turiști, majoritatea dintre ei alegând Delta Dunării, atrași de oferta turistică inedită: biodiversitate, bird whatchig, pescuit, tradiții şi gastronomie locală.

O componentă importantă a turismului deltaic o reprezintă competițiile de pescuit sportiv în sistem catch&release. Pescarii sportivi, ca și pasionații de fotografie, sosesc primii în Delta Dunării, înaintea păsărilor călătoare și pleacă ultimii, mult după ce acestea migrează spre țările calde.

,,Participanții la astfel de competiții sunt iubitori de natură, respectă biodiversitatea și înțeleg ce înseamnă regenerarea resursei piscicole și ca orice sportiv, știu să-și respecte competitorul. AMDTDD sprijină și susține organizarea competițiilor de pescuit sportiv în sistem catch&release, acestea reprezentand o resursă importantă pentru dezvoltarea și promovarea turismului deltaic în plan național și international. Ne bucurăm că principalele competitii de pescuit sportiv, sunt organizate de trei dintre membrii fondatori ai AMDTDD.”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Pentru competiţiile de anul acesta, ce se vor desfăşura în locații și incinte de tradiție, organizatorii au pregătit premii spectaculoase.

Calendarul competițiilor de pescuit sportiv din Delta Dunării, este următorul:

 • 13-15 martie 2020 – Cupa Pikemaster Holbina Trei Bibani, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos (http://www.holbina.ro/);
 • 27-29 martie 2020 – Cupa Paul Badea, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 27-29 martie 2020 – Cupa Egreta-Cormoran Spring, locație Cormoran Resort şi Egreta Hidroturism, Uzlina;
 • 1- 4 aprilie 2020 – Cupa Ligii – Danube Delta Predator Challenge” ediția a XI-a, locație Lebada Luxuary Resort, Crișan ( https://www.newlebadaresort.com/);
 • 8-10 mai 2020 – Cupa Dandu Pasulea, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 20-22 mai 2020 – Cupa World Pikechallenge, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 11-14 iunie 2020 – Cupa Mercury Pike Challenge, locație Cormorant Resort (http://www.cormoran.ro/);
 • 19-21 iunie 2020 – Cupa Angler’s Pro 2020 – Delta Dunării, etapa a II-a, locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism;
 • 2-4 octombrie 2020 – Hidroconstrucţia și Prietenii, locație Egreta Hidroturism (http://www.hidroturism.ro/);
 • 16-18 octombrie 2020 – Cupa Egreta Pro, locație Egreta Hidroturism
 • 22-24 octombrie 2020 – Cupa Delta Spinning- Delta Dunării, etapa a IV-a, locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism;
 • Octombrie – Cupa Deltei la Știucă Antrec, locație Crișan (încă nu e stabilită data exactă);
 • 1 decembrie 2020, Concurs de Pescuit Sportiv, locație Egreta Hidroturism.

 

 

Sursa: AMDTDD

Actualitate

Măsuri pentru prevenirea infracţiunilor în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”

Published

on

Încuie uşa chiar şi atunci când eşti acasă, montează un sistem de alarmă şi nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare. Acestea sunt o parte din recomandările pe care poliţiştii le oferă persoanelor aflate în categorii vulnerabile în cadrul campaniei “Hoţii îţi invadează intimitatea”. Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin “martorii” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor.

În cadrul Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea, polițiștii au discutat cu vârstnicii întâlniți la unul din cluburile de pensionari din municipiul Constanța. Acestora le-a fost prezentat un filmuleț 3D prin care au putut viziona o secvență de furt din locuință. Mesajul campaniei „Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine” subliniază șocul emoțional pe care persoanele vătămate l-ar putea trăi la vederea locuinței răvășite.

Totodată poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informative pe linia furturilor din autoturisme şi a infracţiunilor de tâlhărie.

În acest context, polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să țină ușa locuinței permanent încuiată, să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de pretext și să nu se lase atrași în locuri ferite de către persoane care oferă spre vânzare diferite produse.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Continue Reading

Actualitate

Barjă răsturnată în Portul Constanța Sud Agigea

Published

on

O barjă parțial încărcată s-a scufundat în portul Constanța Sud-Agigea. Sub privirile docherilor care ambarcau marfa la bord, vasul s-a îndoit de la mijloc și a început să ia apă. Din fericire nu au fost victime, deoarece marinarii aflați pe barjă au sărit pe uscat când au văzut că apa intră cu debit mare în magazia de marfă și barja se scufundă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai administrației portuare, dar și ai autorității navale care investighează cauzele care au dus la scufundarea barjei. O prima cauză ar putea fi încărcarea defectuoasă cu fosfat a barjei, sub pavilion Slovacia.

Continue Reading

Actualitate

S-a semnat contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Published

on

La Constanța s-a semnat ieri un contract de aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cu acești bani se va schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu.

Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia se va modifica  tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În plus, vorbim  și despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totodată, acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Sursa foto: clubferoviar.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline