Connect with us

Sport

Simona Halep, învinsă în semifinale, la Australian Open

Published

on

Parcursul Simonei Halep la Australian Open s-a încheiat în semifinalele turneului. Sportiva noastră a fost învinsă în două seturi de Gabrine Muguruza, după o partidă spectaculoasă și foarte tensionată.

În urma unui meci extrem de echilibrat, Simona Halep a pierdut calificarea în finală după mai bine de două ore de joc. Garbine Muguruza a reușit să își adjudece victoria după două seturi 7-6 (8), 7-5.

Dacă primul act a fost cât se poate de tensionat, setul secund a fost chiar mai spectaculos, cu numeroase break-uri din partea ambelor jucătoare.

Deși a condus la un moment dat cu 5-3, Simona a cedat totuși, iar Muguruza a obținut calificarea în finală după ce a bifat patru game-uri la rând.

Chiar și așa, sportiva noastră va urca pe locul 2 în clasamentul WTA, în urma evoluției de la Australian Open.

sursa foto: wtatennis.com

Societate

OSS Fighters 5 „Gentlemen`s Tournament” | Cântarul oficial

Published

on

Luptătorii care vor evolua vineri, 7 februarie, la gala „OSS Fighters 5  „Gentlemen’s Tournament“, au participat astăzi la cântarul oficial, desfășurat la un hotel din Capitală.

Având nume mari pe afiş, super-evenimentul din Bucurețti, de nivel mondial, desfăşurat pe reguli de K1 este atracția momentului atât la nivel național cât și internațional.

Atracţia principală a show-ului sportiv va fi piramida de la categoria grea, unde vor lupta sportivi de top: Clyde Brunswijk, Bugra Tugay Erdogan, Marco Pisu, Cristian Ristea, Fabio Kwasi, Giannis Stoforidis, Enver Slijvar şi Thomas Froschauer.

Supergala cu sportivi de top şi cu o piramidă de opt este ineditul evenimentului, așa cum nu a mai fost în România în ultimii zece ani, de când se realize Superkombat. Evenimentul oferă pe lângă oportunitatea câștigului și un fight-card de o asemenea anvergură,  cât și prima centură OSS Fighters, care  va fi oferită câştigătorului piramidei de opt.

Partidele din afara piramidei sunt:

-la categoria +95 kg – Alexandru Radnev – Milan Miko Dasic;

-la categoria 70 kg – Ștefan Orza – Serghei Zanosiev;

– la categoria 66 kg – Adrian Maxim – Said Malek;

– la categoria 86 kg – Claudiu Alexe – Petros Vardakas;

– la categoria 72,5 kg (co-main-event) – Amansio Paraschiv – Mohammed El-Mir.

Românii au ocazia să vadă o Gală pe reguli K1 așa cum nu s-a mai văzut de peste 8 ani de zile. Vineri, 7 Noiembrie la Sala Polivalentă din București, promoția OSS Fighters în parteneriat cu Superkombat, aduce o piramidă internațională de grei, cu sportivi din 8 țări, unde premiile totale vor fi de 35.000 de euro ți superfighturi internaționale cu sportivi de top din România și adversari de categoria A.

Evenimentul vine într-un moment în care fanii la nivel internațional își doresc să vadă în ring cei mai buni sportivi din generația nouă așa cum, în trecut, Marile Piramide încântau milioane de fani la nivel global. Gala va avea loc la Sala Polivalentă din București cu începere de la ora 19.00, prețul biletelor începând de la 50 de ron, vândute prin intermediul rețelei Eventim.ro

Așadar, nu ratați Gala OSS FIGHTERS 5, de la București, deoarece meciurile, dar și atmosfera vor fi cu adevărat incendiare.

Continue Reading

Sport

Gheorghe Hagi împlinește astăzi 55 de ani!

Published

on

Gheorghe Hagi, cel considerat de mulți cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și liderul “Generației de Aur” împlinește astăzi 55 de ani. Hagi a oferit microbiștilor români multe momente magice de-a lungul unei cariere care s-a întins pe parcursul a aproape două decenii.

Născut la 5 februarie 1965, în comuna Săcele din Constanța, Hagi a pășit prima oară pe porțile unui club profesionist de fotbal în 1975, când a ajuns la Farul Constanța. Talentul său incontestabil l-a ajutat să ardă etapele foarte repede și ajungea să debuteze în Divizia A la 17 ani.

A urmat apoi un parcurs fulminant în cariera fotbalistică. A evoluat, pe rând, la echipe precum Steaua București, alături de care a câștigat trei titluri consecutive și a bifat și o finală a Cupei Campionilor Europeni, pierdută însă în fața celor de la AC Milan.

Chiar înainte de startul Campionatului Mondial din Italia 1990, Gheorghe Hagi avea să semneze cu Real Madrid. Suma de transfer a reprezentat, la momentul respectiv, un record pentru fotbalul românesc: 4 milioane de dolari.

După alte două sezoane la Brescia, a urmat poate punctul maxim al carierei lui Gică Hagi. Cu siguranță, apogeul fotbalului românesc: Campionatul Mondial din SUA – 1994.

Hagi avea să înscrie 3 goluri la Mondialul american, să ofere mai multe pase decisive și a ajutat România să ajungă în sferturile competiției. Datorită prestației sale de peste ocean, Hagi a fost numit în echipa turneului și a fost transferat de către FC Barcelona.

El a jucat la trei campionate mondiale de fotbal pentru Naţionala României, în 1990, 1994 şi 1998 dar şi la trei campionate europene, în 1984, 1996 şi 2000. Hagi a fost selecţionat de 125 de ori în echipa Naţională, pentru care a marcat 35 de goluri. Federaţia Română de Fotbal l-a desemnat în 2003 drept cel mai bun jucător de fotbal din România.

sursa foto: thesefootballtimes.com

Continue Reading

Actualitate

Concursurile de pescuit sportiv, vestitorii primăverii pentru turismul din Delta Dunării

Published

on

Anul trecut, județul Tulcea, a fost vizitat de 168.412 turiști, majoritatea dintre ei alegând Delta Dunării, atrași de oferta turistică inedită: biodiversitate, bird whatchig, pescuit, tradiții şi gastronomie locală.

O componentă importantă a turismului deltaic o reprezintă competițiile de pescuit sportiv în sistem catch&release. Pescarii sportivi, ca și pasionații de fotografie, sosesc primii în Delta Dunării, înaintea păsărilor călătoare și pleacă ultimii, mult după ce acestea migrează spre țările calde.

,,Participanții la astfel de competiții sunt iubitori de natură, respectă biodiversitatea și înțeleg ce înseamnă regenerarea resursei piscicole și ca orice sportiv, știu să-și respecte competitorul. AMDTDD sprijină și susține organizarea competițiilor de pescuit sportiv în sistem catch&release, acestea reprezentand o resursă importantă pentru dezvoltarea și promovarea turismului deltaic în plan național și international. Ne bucurăm că principalele competitii de pescuit sportiv, sunt organizate de trei dintre membrii fondatori ai AMDTDD.”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Pentru competiţiile de anul acesta, ce se vor desfăşura în locații și incinte de tradiție, organizatorii au pregătit premii spectaculoase.

Calendarul competițiilor de pescuit sportiv din Delta Dunării, este următorul:

 • 13-15 martie 2020 – Cupa Pikemaster Holbina Trei Bibani, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos (http://www.holbina.ro/);
 • 27-29 martie 2020 – Cupa Paul Badea, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 27-29 martie 2020 – Cupa Egreta-Cormoran Spring, locație Cormoran Resort şi Egreta Hidroturism, Uzlina;
 • 1- 4 aprilie 2020 – Cupa Ligii – Danube Delta Predator Challenge” ediția a XI-a, locație Lebada Luxuary Resort, Crișan ( https://www.newlebadaresort.com/);
 • 8-10 mai 2020 – Cupa Dandu Pasulea, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 20-22 mai 2020 – Cupa World Pikechallenge, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos;
 • 11-14 iunie 2020 – Cupa Mercury Pike Challenge, locație Cormorant Resort (http://www.cormoran.ro/);
 • 19-21 iunie 2020 – Cupa Angler’s Pro 2020 – Delta Dunării, etapa a II-a, locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism;
 • 2-4 octombrie 2020 – Hidroconstrucţia și Prietenii, locație Egreta Hidroturism (http://www.hidroturism.ro/);
 • 16-18 octombrie 2020 – Cupa Egreta Pro, locație Egreta Hidroturism
 • 22-24 octombrie 2020 – Cupa Delta Spinning- Delta Dunării, etapa a IV-a, locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism;
 • Octombrie – Cupa Deltei la Știucă Antrec, locație Crișan (încă nu e stabilită data exactă);
 • 1 decembrie 2020, Concurs de Pescuit Sportiv, locație Egreta Hidroturism.

 

 

Sursa: AMDTDD

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline