Connect with us

Sanatate

Măsuri speciale la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Published

on

40 de cazuri de gripă s-au înregistrat de la începutul sezonului rece la Constanța. Din această cauză Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța ia măsuri speciale pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecțiuni respiratorii acute.

Sezonul rece și-a intrat cu adevărat în drepturi, iar de la începutul lui, la Constanța s-au înregistrat câteva zeci de cazuri de gripă.  Din această cauză Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța ia măsuri drastice.

La Constanța s-au înregistrat 17 cazuri de gripă de tip A și B, cât și 30 de cazuri înregistrate la testele rapide.

Conform specialiștilor, gripa are perioadă de incubație foarte scurtă, iar  cei care intră în contact cu virusul prezintă febra, tuse, dureri musculare și osoase. Sfatul medicilor este ca la apariția primelor simptome este bine ca pacienții să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat.

Sursa foto: realitateadeconstanta.net

Actualitate

TELVERDE pentru suport psihologic, la Sibiu

Published

on

În plină pandemie COVID-19, sibienii primesc suport psihologic gratuit la numărul 0800 070 050, de luni până vineri, între orele 8:00-22:00. Inițiativa este realizată cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda”.

,,Ne-am concentrat până acum toate forțele și resursele pentru a asigura sănătatea fizică a sibienilor și vom depune  în continuare eforturi. În același timp, suntem conștienți cât de important este să ne menținem sănătatea psihică, emoțională în această perioadă caracterizată de multă încordare, stres, anxietate și panică, pe care mulți dintre noi nu le putem gestiona singuri, cu atât mai mult cu cât izolarea socială este o condiție pe care trebuie să o respectăm. Împreună cu specialiștii de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu cărora le mulțumesc, oferim un sprijin comunității sibiene prin intermediul unei linii telefonice gratuite, gândită pentru a oferi un sfat, o încurajare, tot ceea ce ține de o consiliere psihologică profesionistă. E important pentru un om în vârstă, pentru un om care trece prin boală, pentru un om deznădăjduit să simtă că nu e singur și să primească sprijin de la specialiști în domeniu.”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Începând de astăzi, 1 aprilie, între orele 8:00-22:00, de luni până vineri, sibienii pot suna la numărul gratuit 0800 070 050, la care le vor răspunde psihologii Spitalului de Psihiatrie Sibiu: Radu Vulcu, Liviu Gaja, Irina Stroia, Mara Tomina, Daniela Nicoară, Lucia Popa, Laura Orlandea și Diana Laslău.

 

Continue Reading

Actualitate

Totul va fi bine ! Este mesajul unei fetiţe ce se află în carantină la Techirghiol

Published

on

Stigmatizate de teama tuturor celor care îi văd ca pe o sursă de infecție cu noul coronavirus, 450 de suflete salvate din iadul italian au fost adăpostite în Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Sunt foste asistente, cameriste, oameni cu probleme medicale, copii, toți ajunși acum la liman, cu un pas mai aproape de locul căruia îi spun casă. Abia după 14 zile îi vor putea îmbrățișa pe cei dragi. Până atunci, acestea sunt două dintre poveștile lor.

“Buna, sunt Alesia, din camera 608! Vă mulţumesc pentru toate cadourile primite şi pentru tot ce faceţi pentru mine. Sunteti minunaţi cu toţii ! Totul va fi bine !”

Alesia are doar 9 ani și a venit împreună cu mama ei din Italia, unde moartea ia sute de vieți în fiecare zi. Crede sincer cu nevinovația copilăriei că totul va fi bine, mai ales ca la capătul celor 14 zile de carantină își va revedea familia din București. În altă cameră, altă poveste te înfioară: cea a unei clujence care a reușit să ajungă la avionul salvator, a fost grav rănită într-un accident de muncă, iar acum e imobilizată la pat. Acum face zilnic kineto terapie, pe telefon, cu specialiștii sanatoriului.

Sasha Magdalena: “Aici la Techirghiol primesc asistenţă medicală prin telefon, sunt sunată de câteva ori pe zi, pentru a se asigura doamna doctor care este responsabilă de situaţia mea, că fac exerciţiile necesare pentru a-mi menţine piciorul, la o stare cât mai bună”

Oamenii care au grija lor au făcut tot ce le-a stat în putință să le ușureze suferința. Îi hrănesc cu ce au mai bun în cămară, țin cont de preferințele celor care vor să țină post, iar cei care și-au sărbătorit zilele de naștere în carantina au primit felicitari și torturi. Cinci astfel de aniversari au fost sărbătorite în sanatoriu.

În fiecare cameră se află televizor, frigider și chiar ceainice cumpărate special înainte de venirea carantinaților.

Roxana Almășan – managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol: “cadrele medicale din sanatoriu sunt obişnuite. Au fost instruite şi echipate corespunzător”

12 dintre românii carantinați la Sanatoriul Balnear Techirghiol au fost diagnosticați cu Covid 19 și internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

 

Continue Reading

Actualitate

Platforma pentru consultații online, un veritabil succes

Published

on

Platforma pentru consultaţii online în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se dovedește a fi de un real ajutor pentru pacienţi.

Pentru a fi alături de bucureştenii cu diverse afecţiuni medicale, în această perioadă marcată de pandemia de COVID-19, Primăria Capitalei a lansat recent un proiect online inovator, care se dovedeşte deja a fi foarte util şi eficient.

Astfel, autoritățile din capitală au implementat platforma pacient.assmb.ro, un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanţă, unde aproape 500 de medici din toate specializările, angajaţi ai spitalelor Primăriei Capitalei, sunt la datorie pentru toţi pacienţii din Bucureşti.

“Această platformă, lansată recent, este un proiect important care vine în sprijinul pacienţilor din spitalele noastre. Suntem bucuroşi de faptul că avem deja foarte multe accesări, deşi proiectul a fost lansat de curând. Nu vrem ca pacienţii să se simtă abandonaţi în aceasta perioadă, şi tocmai de aceea le-am pus la dispoziţie o modalitate accesibilă de a interacţiona cu medicii noştri.”, declară TURKES ABLACHIM, director medical ASSMB

Platforma este foarte uşor de folosit. Pacienţii accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au şi ataşează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialişti, istoric medical, bilete de ieşire din spital). Selectează spitalul, specialitatea şi medicul, apoi introduc datele personale, precum şi cele de contact. Răspunsul va fi primit, direct din partea medicului, în 12-24 ore, în funcţie de disponibilitatea specialistului şi de numărul de cazuri pe care le are în analiză.

sursa foto: pacient.assmb.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline