Connect with us

Diverse

Răsfăţ pentru tenul tău

Published

on

Cum sezonul rece îşi intră în drepturi, tenul nostru are nevoie de o îngrijire sporită. Astfel, trebuie să aflăm că există, la ora actuală, numerpase terapii complexe, ce oferă într-un singur tratament toate ingredientele necesare pentru refacerea elasticităţii, fermităţii, vitalităţii şi luminozităţii tenului.

Orice doamnă sau domnişoară ce pune preţ pe înfăţişarea sa va găsi în această terapie aliatul de nădejde pentru un ten impecabil. Procedura presupune mai multe etape extrem de importante. Iar beneficiile unui asemenea tratament sunt numeroase, ne asigură specialiştii în frumuseţe.

“Al treilea pas al tratamentului este oxigenarea, care se realizează prin căldură şi ne oferă o luminozitate aparte a tenului. Urmează pasul patru, masajul de relaxare şi hidratare. Acum aplicăm masca de hidratare care se lasă să acţioneze 15 minute, pentru ca hardul să fie mai hidratat, mai luminos.”, declară SIMONA DUMITRESCU, cosmetician

Rezultatele terapiei vor fi vizibile încă după prima şedinţă.

“Un ten hidratat este un ten bine hrănit, rezultatele acestui tratament se văd încă de la prima şedinţă.”, declară SIMONA DUMITRESCU, cosmetician

Iar un asemenea răsfăţ facial poate fi asociat foarte simplu şi cu alte proceduri, pe care ni le propun specialiştii.

“Avem trei şedinţe la criolipoliză, cu o reducere de 55%, la un preţ de 980 lei, avem opt şedinţe de împachetare tunel cu opt şedinţe de LPG, la un preţ de 1170 lei şi pe epilarea definitivă, la fel, am pregătit o ofertă imbatabilă, la şase şedinţe pe aceeaşi zonă, v-am făcut o reducere de 40%!”, declară RALUCA CONĂCEL, manager clinică

În opinia experţilor în frumuseţe, lunile de iarnă sunt cele mai recomandate pentru o astfel de terapie facială.

Cultura/Educatie

“Eminescu – poezie, sunet, culoare”

Published

on

Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei româneşti, a fost omagiat la Cumpăna printr-o serie de activităţi artistice şi culturale  puse în scenă de elevii liceului “Nicolae Dumitrescu” din localitate. Cu acest prilej, la Cumpăna a fost marcată şi Ziua Culturii Naţionale.

A fost un veritabil regal de poezie pe scena Casei de Cultură din Cumpăna. În faţa unui public numeros, elevii Liceului “Nicolae Dumitrescu” au recitat cele mai frumoase creaţii în cadrul spectacolului intitulat sugestiv “Eminescu – poezie, sunet, culoare”.

Fascinaţi de fantezia poetică şi epică a celui mai mare poet român, elevii s-au pregătit temeinic pentru a pune la punct un spectacol din care nu au lipsit momentele lirice, dansul şi multe alte surprize.

“Poezie, muzică, culoare, dar mai ales suflet pentru Eminescu. Şi tot astăzi, aniversăm şi Ziua Naţională a Culturii. Este un dar pe care elevii Liceului “Nicolae Dumitrescu” o oferă poetului naţional Mihai Eminescu.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

De la un asemenea spectacol emoţionant nu au lipsit nici invitaţii de seamă.

“Ar trebui să onorăm aceste date, care ne aduc în istoria noastră, care ne aduc în faţă valorile noastre, ar trebui să nu le uităm şi să ne găsim identitatea, să o regăsim.”, declară DANIELA VLĂDESCU, director TNOB “Oleg Danovski”

Anul acesta, românii celebrează 170 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi zece ani de la marcarea “Zilei Culturii Naţionale”.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Expoziţia internaţională de ştiinţă “Interactive Science” ajunge în România

Published

on

În perioada 17 ianuarie – 17 aprilie va avea loc, în premieră în România, expoziţia “Interactive Science 2020”, concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de ştiinţă, fizicieni, geologi şi astronomi. După ce sute de mii de vizitatori i-au trecut pragul în ţări precum Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, publicul va avea ocazia să interacţioneze cu 25 de maşinării, ce combină experimentul cu joaca şi vor pune la încercare inteligenţa şi abilităţile copiilor şi adulţilor de toate vârstele.

Astfel, “Interactive Science” este o expoziţie de ştiinţă plină de provocări şi inovaţii, distractivă şi mai ales educativă, ce va captiva vizitatorii de toate vârstele.

Maşinăriile din laboratorul interactiv instalat în mall-ul AFI Cotroceni combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, ştiinţelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică şi multe altele.

Curioşii vor afla cât de repede pot reacţiona la sunet şi lumină, cum funcţionează oasele, cât de bine îşi menţin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcţiune detectoarele de metale şi cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mişcare a mâinii.

Printre exponate se numără maşinăria ce simulează o tornadă, harpa fără coarde, simulatorul de cutremur, maşinăria Angry Hair şi Omul Invizibil.

sursa foto: Interactive Science

Continue Reading

Actualitate

Ziua Culturii Naţionale, marcată în numeroase oraşe de pe mapamond

Published

on

Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită, la fel ca în fiecare an, printr-o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român, atât în ţară, cât şi peste hotare. Proiectele culturale marchează şi împlinirea a 170 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu.

ICR Paris: “Pune cultura română în valoare, printr-o inteligentă postare!”, un joc-concurs pe pagina de socializare

Prietenii Institutului Cultural Român, dar şi ai culturii române, sunt invitaţi să posteze o fotografie personală în care să se afle statuia lui Mihai Eminescu, situată pe Rue des Ecoles din Paris, sau o înregistrare video în care participantul la concurs citeşte sau recită o poezie de Mihai Eminescu. Propunerile vor fi postate pe pagina Facebook a Institutului şi vor fi apreciate de către cei 25.000 de abonaţi ai paginii Institut Culturel Roumain de Paris.

ICR Londra: Poveştile artiştilor români din programul “Twelve Months, Twelve Creators” şi expoziţie de pictură

Comunitatea de artişti români din Marea Britanie, care au făcut parte din programul ICR Twelve Months, Twelve Creators: pictorul Mircea Teleagă, proiectanta Gabriela Popa, custodele şi poeta Simona Nastac, actriţa Olivia Negrean, muzicianul Bogdan Văcărescu, arhitectul Doina Petrescu, fotograful Paul Arion, violonista Maria Gîlicel, arhitectele Anca Mihalache şi Anastasia Stan, traducătorul Gabi Reigh, pianista Anda Anastasescu şi producătorul de filme Laurenţiu Calciu, va fi sărbătorită de Institutul Cultural Român de la Londra. Publicul invitat va descoperi poveştile fascinante ale acestora, în discuţia moderată de Tessa Dunlop, premiata prezentatoare TV şi radio.

ICR Istanbul: Premiera concertului susţinut de Ansamblul Violoncellissimo

Spectacolul susţinut, în premieră, de Ansamblul Violoncellissimo, este condus de marele violoncelist Marin Cazacu, iar componenţa formaţiei camerale este următoarea: Ştefan Cazacu, Mircea Marian, Radu Sinaci, Ella Bokor, Horaţiu Luduşan, Alexandru Totan, Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo, Jan Sekaci, Sofia Blându, Eleonora Bordânc, Victor Sandu, Iulian Ochescu şi Iulia Bitta.

ICR Madrid: Seminar academic, expoziţie de fotografie, film şi concurs de cultură română

O serie de evenimente dedicate culturii române, promovării literaturii şi a traducerilor literare în spaţiul hispanic vor avea loc în zilele de 15 şi 16 ianuarie, la sediul Universităţii Complutense Madrid şi la sediul ICR Madrid. Va fi organizat un seminar academic cu participarea unor profesori spanioli şi români, traducători şi experţi în literatura română, coordonat de doamna profesor doctor Iuliana Botezan, în data de 15 ianuarie, la sediul UCM. De asemenea, inaugurarea expoziţiei de panouri fotografice intitulată “El pueblo rumano tradicional/Gente y artesanas/Satul tradiţional românesc/Oameni şi meşteşuguri”, a fotografului Sorin Onişor va avea loc la data de 16 ianuarie, la sediul ICR Madrid.

ICR Viena: Concert de pian, în sala Bosendorfer din Mozarthaus

Pianista Adela Liculescu şi violonistul Kirill Maximov vor susţine un concert, pe 18 ianuarie, în sala Bosendorfer din Mozarthaus, Viena. Concertul organizat de ICR Viena va avea un repertoriu deosebit, ce include o partitură a lui Ludwig van Beethoven, în 2020 împlinindu-se 250 de ani de la naşterea compozitorului, şi cunoscuta baladă a lui Ciprian Porumbescu compusă în 1880, când compozitorul studia la Universitatea de Muzică din Viena.

ICR Lisabona: Maraton de lectură şi dialog cu publicul

Dedicat anul acesta poeziei contemporane româneşti, maratonul de lectură organizat anual de Ziua Culturii Naţionale va avea loc pe 15 ianuarie, ora 18.00, la sediul ICR Lisabona. Sesiunile de lectură şi dialogul cu publicul vor fi moderate de traducătorul Corneliu Popa şi de editorul şi scriitorul portughez Manuel Fonseca. Maratonul de lectură va porni de la cea mai importantă apariţie editorială vizând popularizarea literaturii noastre în spaţiul lusitan din ultimii ani, şi anume Antologia de Poesia Romena Contemporânea.

ICR New York: “Pianul cu poeme”, în turneu la New York, Washington şi Philadelphia

Actriţa Daniela Nane, acompaniată la pian de Ioana Maria Lupaşcu, va recita versurile lui Mihai Eminescu (în traducerea lui Adrian Săhlean), George Coşbuc, Alexandru Macedonski sau Ana Blandiana, în limba română şi în engleză, la New York (15 ianuarie), Washington (17 ianuarie) şi Philadelphia (19 ianuarie). Astfel, “Pianul cu poeme”, un eveniment dedicat audienţei americane şi diasporei româneşti, va cuprinde şi compoziţii prezentate de Ioana Maria Lupaşcu care aparţin unor compozitori precum Grigoraş Dinicu, Franz Liszt, Astor Piazzolla, sau Ciprian Porumbescu.

sursa foto: ICR

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline