Connect with us

Sanatate

Bilanțul anului 2019 al SCJU Constanța

Published

on

Peste 54 de mii de pacienți au fost tratați anul acesta în cadrul celui mai mare spital din sud estul țării, iar sumele alocate pentru investiții au depășit 10 milioane de lei. Sunt câteva dintre cifrele prezentate de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța în cadrul bilanțului de sfârșit de an. La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care le-a transmis cadrelor medicale să continue seria investițiilor majore și anul viitor. Pe listă se numără construirea unui spital de pediatrie.

Anul 2019 a fost unul greu, dar prolific pentru cel mai mare spital din sud estul țării. Peste 54 de mii de pacienți au fost internați în 2019 în secțiile unității sanitare constănțene, iar dintre aceștia, aproape 70% au fost urgențe,  iar 10,7% din totalul pacienților tratați de medicii constănțeni provin din alte județe. Astfel, cea mai aglomerată lună din 2019 a fost iulie, cu peste 5 mii de internări. Referitor la afecțiuni, o pondere importantă o reprezintă bolile aparatului circulator, urmate de bolile aparatului respirator și de tumorile maligne.

Începând cu 2019, datorită medicilor din cadrul secției clinice Neurologie, pacienții pot beneficia de terapii complexe și gratuite, după ce Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol  Andrei a fost acceptat în mai multe programe naționale cum ar fi Programul Național de Tromboliză, cu 49 de trombolize realizate din luna aprilie și până în prezent, Programul Național de tratament în Scleroza Multiplă, Programul Național de tratament al Bolilor Neurologice Degenerative și Programul național al Atrofiei Musculare Spinale, demarat chiar la începutul acestei luni. Astfel, Constanța a devenit cel de-al patrulea centru din țară unde se derulează acest program, după Timișoara, București și Cluj.

Una dintre cele mai mari realizări pe 2019 pentru unitatea sanitară a fost preluarea clădirii în care va funcționa Centrul Multifuncțional de la Năvodari. Lucrările de modernizare au început deja și urmează să se achiziționeze aparatura iar autoritățile județene au anunțat că în 2020 Centrul va deveni funcțional.Prioritatea pentru anul 2020 este realizarea unui spital de pediatrie care va fi amplasat în curtea spitalului a anunțat președintele Consiliului Județean Constanța.

Ministerul Sănătății a alocat anul acesta peste 7 milioane 700 de mii de lei pentru aparatură și echipamente medicale, în timp ce Consiliul Județean a alocat peste 9 milioane pentru cheltuieli curente.

Sursa foto: telegraf.ro

Actualitate

Avertismentul Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Published

on

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie de medicamente din ţară atrage atenţia că nerespectarea măsurilor recomandate de autorităţi după relaxarea restricţiilor poate duce la o catastrofă sanitară şi economică.

“Din datele pe care le avem la dispoziţie dintr-o cercetare recentă se constată că în spaţiile publice închise 4 români din 10 nu utilizează deloc sau utilizează greşit masca de protecţie şi numai 2 din 10 sunt atenţi la menţinerea distanţării individuale de minimum 1,5 metri.”, declară Dragoş Damian, director executiv PRIMER

În plus, oficialul PRIMER trage un semnal dur de alarmă, în cazul apariției unui nou val al pandemiei.

“Al doilea val de Covid-19 va duce la o catastrofă sanitară şi la colapsul economiei în condiţiile în care încă nu există un tratament. Distanţarea individuală şi portul măştii rămân singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru.”, completează Dragoş Damian, director executiv PRIMER

Această constatare este extrem de îngrijorătoare pentru că la stadiul din prezent de transmitere comunitară şi în absenţa unui tratament sau vaccin lucrurile pot scăpa rapid de sub control. Atât în perioada stării de urgenţă cât şi ulterior, fabricile de medicamente din ţară nu s-au confruntat cu niciun caz de infectare cu SARS-CoV-2 întrucât cei 5000 de angajaţi au respectat fără abateri recomandările autorităţilor.

“Am implementat încă de la început şi am menţinut şi în prezent măsurile de distanţare individuală de 1,5 metri, purtare a măştii în toate spaţiile publice închise şi igiena mâinilor cu săpun şi dezinfectant. Aceste măsuri au devenit reflex pentru angajaţii noştri şi este clar în acest moment că au prevenit transmiterea virusului în comunităţile noastre.”, adaugă Dragoş Damian, director executiv PRIMER

Experienţa acumulată de cercetători în ultimele 6 luni arată că SARS-CoV-2 este un virus extrem de contagios care suferă mutaţii, se răspândeşte rapid în comunitate şi face ravagii însemnate, 5 oameni din 100 mor, iar alţi 5 rămân cu sechele. În condiţiile în care punerea pe piaţă a unui medicament eficient şi sigur sau a unui vaccin care să prevină boala se va prelungi până spre sfârşitul anului, responsabilitatea individuală este primordială.

sursa foto: freemanhealth.com

Continue Reading

Sanatate

Răsfăţ pentru tenul tău

Published

on

Cum sezonul cald și-a intrat în drepturi, tenul nostru are nevoie de o îngrijire sporită. Astfel, trebuie să aflăm că există, la ora actuală, numeroase terapii complexe, ce oferă într-un singur tratament toate ingredientele necesare pentru refacerea elasticităţii, fermităţii, vitalităţii şi luminozităţii tenului.

Orice doamnă sau domnişoară ce pune preţ pe înfăţişarea sa va găsi în această terapie aliatul de nădejde pentru un ten impecabil.

“Lumina roșie transmite impulsuri celulelor fibroblaste, mărindu-le activitatea, accelerând producția de colagen și elastină, restructurează țesuturile, reduce ridurile și porii dilatați, reface volumul pierdut și accelerează circulația sanguină.”, declară GEORGETA COMAN, manager La Bellezza Naturale

Beneficiile unui asemenea tratament sunt numeroase, ne asigură specialiştii în frumuseţe.

“Culoarea albastră are efect antiseptic, antibactericid, distruge bacteriile, reduce cuperoza, rozaceea, inflamațiile și iritațiile.”, spune GEORGETA COMAN, manager La Bellezza Naturale

Și, în cele din urmă, să aflăm ce proprietăți are și cea de-a treia culoare.

“Culoarea violet reduce petele pigmentare, accelerează procesul de vindecare, detoxifică, atenuează cicatricile.”, completează GEORGETA COMAN, manager La Bellezza Naturale

De asemenea, doamnele, dar și domnii deopotrivă mai trebuie să cunoască un detaliu important.

“Galvanoterapia împreună cu cei șapte electrozi dispuși pe suprafața feței introduc în profunzime ingredientele active aplicate, ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, oferă tonifiere musculaturii faciale.”, adaugă GEORGETA COMAN, manager La Bellezza Naturale

Pentru rezultate excelente, sunt recomandate 2-3 astfel ședințe pe săptămână.

Continue Reading

Sanatate

Viața și sănătatea copiilor, prioritară

Published

on

Au fost semnate contractele de achiziții pentru noile echipamente cu care Secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța va fi dotată în cel mai scurt timp. Împreună cu ‍ specialiștii în domeniu, CJC a reușit să identifice tipuri performante de aparatură pentru a oferi nou născuților cea mai bună îngrijire medicală.

Viața și sănătatea copiilor, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. După acest deziderat se ghidează Consiliul Județean. În acest scop recent au fost semnate contractele de achiziții pentru echipamente performante ce vor ajuta  Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgența „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Împreună cu  specialiști în domeniu, s-a stabilit care sunt necesitățile primordiale ale secției.

Medicii, asistentele și personalul medical își pot face datoria într-un mod mult mai profesionist dacă sunt asistați și de echipamente de ultimă generație.

Copiii sunt viitorul nostru și ei merită, încă din prima zi de viață, atenție specială și un act medical de calitate, iar noua aparatură care va ajunge la Spitalul Județean este un plus enorm pentru instituția intraspitalicească.

Contractele semnate acum câteva zile au o valoare totală de aproximativ 12 milioane lei.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline