Connect with us

Societate

Spectacol de 1 Decembrie

Published

on

La mulți ani România, la mulți ani, români! A fost mesajul rostit din suflet de fiecare dintre noi, cu prilejul zilei de 1 decembrie. Ziua națională a fost celebrată la Constanța, printr-o paradă militară impresionantă, devenită deja tradiție la malul mării. Cu mic cu mare, sute de oameni au urmărit cu sufletul la gură defilarea organizată de reprezentanții administrației locale, împreună cu instituțiile reprezentative. Și dacă a fost sărbătoare, nu au lipsit muzica tradițională, voia bună și porțiile delicioase de fasole cu cârnați, pregătite special și cu dragoste pentru ziua de 1 Decembrie.

Primii care au deschis parada de 1 Decembrie au fost plutoanele de militari, din diverse structuri, aparţinând Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi altor structuri din sistemul de apărare naţională. Sub privirile admiratoare ale sutelor de constănțeni prezenți la sărbătoarea națională, militarii au defilat și au salutat mulțimea.

Cel mai așteptat moment al zilei, mai ales pentru cei mici, a fost defilarea tehnicii militare. Pe întreg bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, au defilat tancurile, mașinile de poliție, ambulanțele SMURD, motocicletele polițiștilor de la rutieră, ambarcațiunile scafandrilor și multe alte structuri de apărare. Pentru eforturile pe care le fac în slujba țării și a românilor, mulțimea a aplaudat fiecare apariție în parte a forțelor militare.

Unitate, iubire de țară și credință au fost cuvintele ce s-au regăsit în mesajele rostite de reprezentanții administrației locale și a celorlalte structuri. Cei mai bucuroși de sărbătoare au fost, ca de fiecare dată, copiii, catre au transmis mesaje României, de ziua ei.

După ce parada militară s-a încheiat, constănțenii au fost invitați să deguste meniul tradițional de sărbătoare, fasole cu cârnați și vin fiert. Un adevărat deliciu spun cei care au fost ademeniți de miros și gust și nu s-au putut abține. Se știe deja că mâncarea pregătită la ceaun este delicioasă, mai ales dacă este acompaniată de un vin bun.

Data de 1 Decembrie este sărbătoare publică, românii amintindu-și an de an de lupta asiduă pe care au dus-o strămoșii noștri pentru a aduce poporul sub același steag. Este un moment solemn, dar și de bucurie, care le oferă oamenilor ocazia de a se reconecta la valorile naționale și la spiritul neamului.

Actualitate

Trei obiceiuri zilnice care te fac mai deștept

Published

on

Într-o lume care se mișcă aproape cu viteza luminii și oamenii nu au  timp cu adevărat pentru ei, trebuie să facă mici schimbări în viața lor pentru a-și mări capacitatea de concentrare și implicit inteligența. Pentru a avea rezultate mărețe ar trebui să urmeze doar câțiva pași, zilnici, care nu durează mai mult de o oră.

Un prim sfat ar fi să reflectați timp de 10 minute deoarece specialiștii spun faptul că e bine din când în când să fim doar „cu noi înșine”. Acest proces trebuie să fie unul gradual pornind de la întrebări „pentru tine” simple, ajungându-se la cele de profunzime, contemplative. Adresează-ți o întrebare grea în fiecare zi și ia-ți 10 minute din timp să meditezi asupra ei.

Un alt pas important pentru a-ți crește inteligența sunt cărțile. Respectiv 20 de minute în fiecare zi petrecute alături de cărțile preferate. Se spune că o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața, iar cele 20 de minute ar putea să fie extrem de benefice pentru tine.

Un alt sfat esențial pe care cu toții ar trebui să îl urmăm se referă la concentrare. În momentul în care te concentrezi profund repui în mișcare mentalul și îți rafinezi capacitatea de a internaliza informațiile. Merită cu adevărat să aloci 30 de minute pe zi pe care să le dedici concentrării deoarece te va ajuta mult în viitor.

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Măsuri suplimentare de dezinfecție la Constanța

Published

on

Se iau măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii acute. Dezinfecția se desfășoară cu precădere în timpul nopții, atunci când autobuzele ies din cursă, fiind realizată de o companie specializată.

Potrivit reprezentanților companiei de transport în comun, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor.

Acțiunile suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Sursa foto: ziare.com

Continue Reading

Actualitate

Votaţi Sibiul pentru ,,European Best Destinations 2020”!

Published

on

Oraşul Sibiu a fost nominalizat să concureze pentru cea mai bună destinație turistică europeană. Competiția se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 5 februarie. Se poate vota de pe un IP o dată la 7 zile, pe http://vote.ebdest.in/.

Sibiul concurează alături de destinații turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.

,,Participând în această competiție, Sibiul are șansa uriașă să crească în vizibilitate, nominalizații urmând să fie promovați de organizatori în publicații de renume din industria turistică precum Vogue, Forbes, Huffpost, Daily Mail, Trip Adviser, Euro News, Lonely Planet, Independent, El Mundo, China Daily, Rue 89, Figaro Live, Travel+Leisure, Courrier International. Îi invit pe toți cei care iubesc oraşul nostru să voteze și să încurajeze Sibiul, ca destinație turistică de talie europeană.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Nominalizarea a fost făcută de organizatorii competiției ,,20 EUROPEAN BEST DESTINATIONS”, o asociație europeană cu sediul la Bruxelles, partener al rețelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), care au motivat alegerea astfel:

,,Sibiul este o destinație unică în Europa, o locație autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experiențe reale și unice, într-o destinație frumoasă. Datorită eforturilor autorităților locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieții, fiind unul dintre cele mai apreciate orașe europene de locuitori, dar în egală măsură și de investitori, start up-uri și companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar și numeroasele sale instituții culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internațională Sibiului, un oraș care cunoaște în prezent o creștere a vizibilității și pe rețelele sociale, fiind una dintre locațiile care arată foarte bine pe Instagram.”.

Destinațiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste 5 milioane de vizitatori ai site-ului web și de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicațiile platformei pe canalele de socializare.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline