Connect with us

Actualitate

Locuinţe scoase la vânzare pentru… 1 dolar | Fenomen ce ia amploare în Europa

Published

on

Auzim tot mai des despre fenomenul caselor de vânzare pentru o sumă ridicol de mică… 1 dolar! Însă, la ora actuală, pare să fie un fenomen ce ia amploare la nivel mondial. Din ce în ce mai multe localităţi oferă o asemenea posibilitate doritorilor, care trebuie însă să respecte câteva condiţii esenţiale.

Cel mai recent exemplu vine din Italia, unde autorităţile din Bivona, de pildă, un mic orăşel sicilian, încearcă să atragă persoane din întreaga lume pentru a se stabili acolo, în încercarea de a creşte populaţia localităţii. Pentru doar 1 dolar, oricine îşi poate cumpăra o casă. Apoi, ar urma să plătească o garanţie de 2.750 de dolari şi ar trebui să renoveze, pe durata a patru ani, locuinţa achiziţionată. Localitatea Bovina a fost înfiinţată în secolul al XI-lea, astfel că este, în prezent, un mic orăşel cu un farmec aparte, fiind presărat de istorie şi vestigii la tot pasul.

Ollolai, o localitate pitorească de pescari din Italia, este un alt orăşel în care regăsim o situaţie similară. La ora actuală, în Ollolai mai locuiesc doar 1.300 de oameni, iar Guvernul italian a decis să scoată la vânzare toate proprietăţile abandonate. Locuinţele costă 1,25 dolari, iar posibilii clienţi au obligaţia de a renova proprietatea în primii trei ani. Costul renovării poate ajunge la aproximativ 25.000 de dolari, însă pentru mulți, acesta este un preț mai mult decât echitabil pentru a avea propria locuință în Italia.

De asemenea, e bine de ştiut că Monti Sciaga, un sat superb situat pe malul unui lac din Elveţia, scoate la vânzare case cu doar 1 dolar. Pentru a putea deveni proprietar al unei locuinţe în această regiune, cei interesaţi trebuie să renoveze proprietatea şi să o aducă la o stare în concordanţă cu normele locale. Satul se află în apropierea graniţei cu Italia, astfel că proprietarii pot ajunge imediat la Lacul Como sau la Milano.

sursa foto: departures.com

Actualitate

Prețul petrolului scade din cauza coronavirusului?

Published

on

Coronavirusul a luat cu asalt în ultimele săptămâni lumea, dar și România. Faptul că tot mai multe persoane se înbolnăvesc pe zi ce trece a adus modificări chiar și la prețul petrolului, care a scăzut din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel prețul benzinei standard a scăzut sub cinci lei în mai multe județe din țară.

Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de ţiţei și implicit afecta creşterea economică. Astfel, combustibilul a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China.

La nivelul României, Vrancea, Dâmbovița, Călărași sau Bacău sunt doar câteva din orașele în care litrul de benzină costă mai puțin de 5 lei. Motivul acestor modificări este chiar epidemia de coronavirus care a luat cu asalt lumea în ultimele săptămâni. La Constanța, au existat ieftiniri, însă, în comparație cu alte orașe prețul carburantului este cu 7 bani în plus.

Prețul mediu al benzinei era de 5 lei și 58 de bani pe litru, la 31 decembrie. În prima zi a noului an, eliminarea supraaccizei la carburanți a dus la o primă reducere de preț, după care a urmat actualizarea cu inflația.

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Coronavirusul a provocat până acum moartea a aproape 1.400 de persoane. Peste 64.000 de oameni s-au îmbolnăvit.

Sursa foto: antena3.ro

Continue Reading

Actualitate

Cresc pensiile de la 1 septembrie

Published

on

Pensiile vor creşte de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a atras atenția asupra mai multor probleme, pe care spune ca va lucra să le rezolve. Pentru acest lucru are însă nevoie de mai mult de trei luni, cât are momentan în funcție. Aceasta consideră că sistemul de pensii are nevoie de un audit, pentru că o noua lege fără acest audit ar bulversa totul. Totodată aceasta a mai declarat faptul că pensiile vor creşte de la 1 septembrie şi că sumele sunt incluse în buget.

Consiliul fiscal avertizează că majorarea punctului de pensie cu 40 % de la 1 septembrie 2020 se va observa în anul 2021.

Totodată aceasta a mai declarat că susţine interzicerea cumului pensiei cu salariul în ciuda deciziei Curţii Constituţionale a României şi că interdicţia ar trebui aplicată prin altă formă juridică.

Sursa foto: capital.ro

Continue Reading

Actualitate

Parc în loc de galeriile Soveja, la Constanța

Published

on

Parc în locul Galeriilor Soveja! Propunerea aparține candidatului Pro România la Primăria Municipiului Constanța, Mircea Titus Dobre. Concret, deputatul propune amenajarea pe cei 12.000 de mp pătrați, a mai multor obiective, printre care  alei  pietonale și zone de relaxare și petrecere a timpului în aer liber, un loc de joacă pentru copii, un țarc pentru câini dar și un aprozar fructe și legume. În ceea ce privește sursa de finanțare, aceasta ar putea-o reprezenta fondurile europene, proiectul având o valoare estimativă de peste 5 milioane de euro.

Două loturi sunt vizate în proiectul inițiat. Unul în suprafață de aproape 3000 mp și un altul de peste 9.400 de mp. Primul câștig al zonei odată pus în aplicare planul, ar fi fluidizarea circulației. Proiectul propune lărgirea străzii Stefănita Vodă la câte 2 benzi pe sens  la intersecția cu Strada Soveja, amenajarea locului de întoarcere a autobuzului, stație cap de linie  și realizarea a 14 locuri de parcare la sol necesare funcționării bisericii din zonă.

Proiectul presupune amenajarea unei suprafețe generoase de spațiu verde, pe mai mult de 5300 de mp. Sunt propuse mai multe alei pietonale și zone de relaxare și de petrecere a timpului în aer liber, alei carosabile, un loc de joacă pentru copii, un ochi de apă, un țarc amenajat pentru câini, un aprozar fructe și legume dar și un grup sanitar pentru public.

Valoarea estimativă a proiectului este de 5.200.000 euro, din fonduri europene, iar contribuția municipalității ar fi de 2%, respectiv 104.000 euro.

Sursa foto: constantadeazi.ro

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline