Connect with us

Actualitate

Cele mai impresionante târguri de Crăciun din Europa

Published

on

An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, marile oraşe din Europa se transformă în spectaculoase tărâmuri în spiritul Crăciunului. Astfel, numeroase capitale europene, şi nu numai, se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun şi fiecare dintre ele vine cu propria abordare, aşa că vă propunem, în acest articol, să descoperiţi câteva târguri de sărbători ce merită vizitate.

Viena

Un cadou inspirat în preajma sărbătorilor de iarnă ar putea fi tocmai o vizită la târgurile magice de Crăciun din Viena. Iar capitala Austriei organizează poate cele mai impresionante târguri de Crăciun din Europa. De pildă, “Vienna Christmas Dream“ atrage anual peste trei milioane de vizitatori de pe întreg mapamondul. Turiştii au la dispoziţie aproape 1.000 de căsuţe şi standuri de unde pot savura un punci fierbinte sau vin fiert, fie pot alege din oferta bogată de produse de Crăciun, realizate hand-made.

Praga

Târgul de Crăciun din Praga este faimos datorită ornamentelor unice, a prăjiturilor tradiţionale si a feţelor de masă inedite. Târgul de Crăciun găzduit de capitala Cehiei este deseori comparat ca frumuseţe cu cel din Viena. Singura diferenţă este că cel din Cehia se încheie la începutul lunii ianuarie. Standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare şi băutură sunt, fără îndoială, un punct de atracţie în Praga. Turiştii pot degusta, printre altele, produse tradiţionale de patiserie, precum trdlo şi neapărat trebuie să încerce savarak (vinul fiert).

Moscova

În fiecare iarnă, Piaţa Roşie din Moscova îmbracă cu adevărat straie de sărbătoare şi transformă acest Târgul de Crăciun din capitala Rusiei într-unul dintre cele mai fascinante locuri de pe continent. Pe lângă numeroasele standuri de suveniruri, acest loc mai este unic datorită celui mai mare patinoar din Moscova. Specialităţile ruseşti nu pot fi trecute cu vederea, astfel că în rândul tradiționalelor rusești se regăsesc cartofii copți cu ciuperci și murături sau clătite cu caviar și turtă dulce rusească, un veritabil deliciu. Şi pentru că rușii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuare, pentru a se alinia tradiției creștine, târgul rămâne deschis până la sfârşitul lunii ianuare.

sursa foto: clickandgo.com

Actualitate

Barjă răsturnată în Portul Constanța Sud Agigea

Published

on

O barjă parțial încărcată s-a scufundat în portul Constanța Sud-Agigea. Sub privirile docherilor care ambarcau marfa la bord, vasul s-a îndoit de la mijloc și a început să ia apă. Din fericire nu au fost victime, deoarece marinarii aflați pe barjă au sărit pe uscat când au văzut că apa intră cu debit mare în magazia de marfă și barja se scufundă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai administrației portuare, dar și ai autorității navale care investighează cauzele care au dus la scufundarea barjei. O prima cauză ar putea fi încărcarea defectuoasă cu fosfat a barjei, sub pavilion Slovacia.

Continue Reading

Actualitate

S-a semnat contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Published

on

La Constanța s-a semnat ieri un contract de aproximativ 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cu acești bani se va schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu.

Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia se va modifica  tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În plus, vorbim  și despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totodată, acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Sursa foto: clubferoviar.ro

Continue Reading

Actualitate

Prețul petrolului scade din cauza coronavirusului?

Published

on

Coronavirusul a luat cu asalt în ultimele săptămâni lumea, dar și România. Faptul că tot mai multe persoane se înbolnăvesc pe zi ce trece a adus modificări chiar și la prețul petrolului, care a scăzut din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel prețul benzinei standard a scăzut sub cinci lei în mai multe județe din țară.

Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de ţiţei și implicit afecta creşterea economică. Astfel, combustibilul a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China.

La nivelul României, Vrancea, Dâmbovița, Călărași sau Bacău sunt doar câteva din orașele în care litrul de benzină costă mai puțin de 5 lei. Motivul acestor modificări este chiar epidemia de coronavirus care a luat cu asalt lumea în ultimele săptămâni. La Constanța, au existat ieftiniri, însă, în comparație cu alte orașe prețul carburantului este cu 7 bani în plus.

Prețul mediu al benzinei era de 5 lei și 58 de bani pe litru, la 31 decembrie. În prima zi a noului an, eliminarea supraaccizei la carburanți a dus la o primă reducere de preț, după care a urmat actualizarea cu inflația.

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Coronavirusul a provocat până acum moartea a aproape 1.400 de persoane. Peste 64.000 de oameni s-au îmbolnăvit.

Sursa foto: antena3.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline