Connect with us

Societate

Viață de campioană

Published

on

Cu toții ne întrebăm cum este viața unui sportiv de performanță, cu atât mai mult cum e viața unui campion mondial. Mariam Elmetwaly face parte din această categorie și chiar dacă este femeie, se află în elita armwrestlingului. A descoperit lupta brațelor acum aproape patru ani și de atunci, se dedică în totalitate sportului considerat al bărbaților.

Într-o lume a bărbaților și femeile fac sport de performanță. Chiar dacă există anumite sporturi dedicate femeilor, totuși există și excepții. În ultima perioadă skandenbergul sau lupta brațelor a acaparat lumea feminină și, contrar așteptărilor, acestea sunt mult mai bătăioase și calculate în ceea ce privește acest sport. Așa este si Mariam Elmetwaly, o sportivă din Egipt care își dispută în ultimii ani supremația, alături de nume grele din skandenberg. A început să practice acest sport în urmă cu trei ani și jumătate și de atunci, armwrestlingul a devenit un stil de viață pentru aceasta. Brațul drept este cel pe care mizează și cu care a doborât adversară după adversară de-a lungul anilor.

„Lupta brațelor sau armwrestling înseamnă foarte mult pentru mine deoarece consider că sunt bună la ceea ce fac, încă de când am început. Îmi amintesc chiar și la primul campionat la care am participat că am fost fruntașă. Iubesc skanbergul, pentru că sunt bună la ceea ce fac”, a declarat Mariam Elmetwaly, campioană skandenberg.

Chiar dacă este la început de carieră, Mariam se bucură de titluri numeroare și de faimă. A participat și la Campionatul Mondial de Skandenberg desfășurat zilele trecute la Constanța și s-a declarat extrem de încântată de ceea ce a văzut în orașul de la malul mării.

„Desigur că acest oraș, Constanța, este unul superb. Organizarea Campionatului Mondial de Skandenberg aici,  a fost o idee extraordinară. A fost cel mai bun campionat la care am participat. A fost foarte frumos”, a mai menționat Mariam. 

Mariam ne-a acordat și nouă un scurt interviu și din cuvintele pe care ni le-a împărtășit au reieșit câteva aspecte. Luptătoarea este în primul rând extrem de puternică, dar modestă, chiar dacă ar trebui să fie chiar opusul având în vedere performanțele obținute.

„Din punctul meu de vedere nu este un sport al bărbaților. Cred că toate femeile care practică acest sport sunt deosebite și în momentul în care vezi o femeie în timpul unui astfel de meci, nu poți să te gândești decât că este o persoană puternică și tocmai de aceea practică acest sport. Deci armwrestling-ul nu e doar pentru bărbați”, a argumentat campioana la skandenberg.

Ne-am încercat și noi norocul, într-o întrecere a brațelor cu ea. Am observat că Mariam preferă să își privească partenerul în ochii, atunci când îl înfruntă.  Chiar dacă ne-a lăsat să câștigăm, pentru că evident că noi nu eram profesioniști, în ochii ei se citea îndârjirea, pe care, cu siguranță o aplică în competițiile la care participă. Următorul pas în cariera tinerei sportive, este Campionatul Mondial din Georgia, mai urmează și multe alte competiții naționale, dar Miriam consideră că aceste campionate mondiale sunt cele care pun cu adevărat în valoare un sportiv.

Societate

430.000 de români au rămas fără un loc de muncă

Published

on

Statistici negre pentru România. Un număr de 429.585 de contracte de muncă au fost înregistrate ca încetate de la declararea stării de urgenţă, din 16 martie şi până joi, potrivit cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Numărul contractelor de muncă încetate a fost în creştere în fiecare din comunicatele transmise de Ministerul Muncii în ultimele două săptămâni.

Din cele 429.585 de contracte de muncă încetate anunţate joi, 76.543 erau din Industria prelucrătoare, 75.848 din Comerţul cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 64.573 erau din Construcţii.

Alte 595.672 de contracte de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgenţă şi până joi. Dintre acestea, 167.073 erau din Industria prelucrătoare, 99.182 din Hoteluri şi restaurante, iar 93.814 din Comerţul cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

Continue Reading

Diverse

Le Charme propune un nou concept: fresh fast-food

Published

on

În contextul generat de pandemia de Covid-19, agenții economici au fost nevoiți să improvizeze sau chiar să se reinventeze pentru a-și salva afacerile. Este și cazul restaurantului Le Charme din stațiunea Mamaia, care, de la sushi și preparate din bucătăria internațională a trecut la un nou concept: fresh fast-food.

Dacă în urmă cu câteva luni, astfel de sortimente de sushi erau savurate cu plăcere de clienții ce treceau pragul acestui restaurant, în prezent, localul și-a schimbat tactica de marketing și s-a reprofilat complet. Astfel, constănțenii și turiștii sunt ademeniți de un nou concept propus de managerii locației.

“Le Charme s-a reinventat și am creat un nou concept: fresh fast-food! Patiserie, cofetărie, pizza, sandwich. Toate rețetele sunt originale Le Charme, iar produsele sunt home made!”, declară AURA VOICULESCU, manager Le Charme

În timp ce pizza, din cele mai variate sortimente, se face pe loc, la comanda clientului, sandwich-urile pregătite după rețete autentice fac cu ochiul tuturor gurmanzilor, iar deserturile, dintre cele mai diverse, completează practic un meniu atent selecționat și foarte variat.

Continue Reading

Actualitate

Au scăzut cheltuielile românilor

Published

on

Au scăzut considerabil cheltuielile românilor odată cu izbucnirea crizei provocate  de coronavirus. Asta arată statisticile ulimului barometru IRES, realizat la comanda Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare din România.

Aproximativ 28% dintre românii ce au peste 18 ani au declarat că au venituri mai mici decât înainte de starea de urgență, potrivit barometrului IRES. Același sondaj mai relevă faptul că 63% dintre românii de peste 18 ani au declarat că au venituri similare celor dinaintea decretării stării de urgență.

În categoria de vârstă 18-50 ani, proporția românilor ale căror venituri sunt similare este de 49%, în timp ce ponderea celor cu venituri în scădere se situează la 38 de procente.

În consecință, cei mai mulți români sunt nevoiți să își restrângă cheltuielile și vor amâna achizițiile în următoarea perioadă: 60% dintre cei de peste 18 ani afirmă că nu vor mai cumpăra electrocasnice, 57% spun că nu vor mai achiziționa un autoturism, în timp ce 54% dintre aceștia nu vor mai merge în vacanțe în străinătate anul acesta.

În ceea ce privește stabilitatea financiară, peste jumătate dintre românii de peste 18 ani, respectiv 55% dintre aceștia, declară că dispun încă de economii pentru a se descurca în următoarea perioadă.

De asmenea, acest studiu mai scoate în evidență câteva procente interesante: 31% dintre români sunt în această perioadă mai interesați de asigurarea locuinței, în timp ce 28% dintre români sunt mai interesați de produsele de asigurare voluntare de sănătate.

Studiul a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, în luna mai, pe un eșantion de bază de 1.309 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.

sursafoto: aparaturafiscala.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline