Connect with us

Societate

O nouă „față” a Cetății Carsium

Published

on

Cetatea Carsium de la Hârșova va fi restaurată, conservată, amenajată și valorificată cultural în următorii trei ani. În cadrul Ședinței de Consiliu Județean  de la Constanța a fost semnat contractul în vederea modernizării cetății întemeiate de împăratul Traian în anul 103 și care ușor-ușor s-a degradat în timp.

Contractul a fost atribuit prin licitație publică unei companii din București care promite faptul că Cetatea Carsium va avea o nouă „față”. Valoarea finală a contractului se ridică la suma de 7.5 milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni. Lucrările de investiție vor fi împărțite în obiective, respectiv cel al Turnului Comandantului, Zidul Port, Zidul Vest, situl „Conex” și nu numai.

Sursa foto: digi24.ro

Actualitate

Antreprenoriatul feminin, model de succes | România, locul 9 la nivel mondial

Published

on

Surprinzător sau nu, România se află pe un onorabil loc 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit unui studiu realizat de Mastercard. Iar cifrele sunt grăitoare.

„Am să vă dezvălui un secret: 38% dintre antreprenori sunt reprezentaţi de către femei. Cu un asemenea procentaj, deţinem locul 9, aşadar era normal ca femeile să iasă un pic la suprafaţă, deci iată că vine o vreme când trebuie să-i dăm femeii credit. Şi, în egală măsură, eu mă bucur enorm că putem să facem echipă cu bărbaţii.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Succesul se măsoară în obiective atinse. Pe baza acestui principiu, numărul femeilor antreprenor din ţara noastră a crescut considerabil în ultima decadă.

„Iată că noi avem modele de succes în România şi aici mă refer inclusiv la femei care au făcut afaceri ce înregistrează zeci de milioane de euro, dar şi femei care reuşesc să demonstreze prin longevitatea firmei că se poate, că se poate, că se poate să faci business în România, chiar dacă eşti femeie.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Un motiv în plus să credem că, oricât de mari ar fi provocările, femeile antreprenor vor avea succes în mediul de afaceri.

„Noi vrem ca femeile să ajute la o economie sănătoasă în această ţară. Şi trebuie să recunosc că am avut o surpriză extraordinară să constat că, la nivelul întregii ţări, foarte multe femei tinere au început afaceri, iar acesta este un aspect mai mult decât îmbucurător.”, declară MIHAELA PROICEA, preşedinte zonal Dobrogea Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

În ceea ce priveşte profilul femeilor antreprenor din România, o statistică destul de concludentă arată că femeile de afaceri cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani deţin monopolul, urmate de cele de 30-39 de ani și grupa 50-59 de ani. Femeile de până la 29 de ani însumează un procent de 10% din total.

sursa foto: C.O.N.A.F.

Continue Reading

Societate

Acțiune la nivel european

Published

on

Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi Constanța, alături de Serviciul de Poliție Transporturi maritime și ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au acționat în câteva puncte cheie din oraș cu scopul prevenirii și combaterii furturilor de componente de la infrastructura feroviară, cât și a faptelor săvârșite cu violență, depistare a migranților ilegali. Polițiștii au mai verificat și legalitatea transportului și depozitării mărfurilor periculoase.

Acțiunile s-au desfășurat în perioada 13-14 noiembrie, iar la acestea au participat peste 200 de oameni ai legii.

În cadrul acțiunii de prevenire și combatere a furturilor de componente de la infrastructura feroviară, polițiștii au verificat 75 de puncte de colectare a deșeurilor metalice și 29 de trenuri și stații de cale ferată. Totodată, au fost legitimate 465 de persoane, fiind aplicate 66 de sancțiuni contravenționale.

Sursa foto: IPJ Constanța

Continue Reading

Societate

Bricul Mircea pleacă în jurul lumii

Published

on

Bătrâna doamnă a marinei militare române, Bricul Mircea se pregătește să plece în jurul lumii. Nava școală, care a scos de-a lungul anilor zeci de generații de marinari,  a împlinit anul acesta 80 de ani de  când a intrat în serviciul Forțelor Navale. Se poate lăuda cu mii de mile marine parcurse și zeci de porturi vizitate. De-a lungul anilor, singura navă școală a devenit subiect de carte pentru mulți dintre cei care au avut ocazia să urce la bordul ei. Zilele acestea trei dintre comandanții care au condus-o pe mările și oceanele lumii au rememorat clipele în care bricul le-a devenit o a doua familie.

În ultimul voiaj, organizat anul acesta, Bricul Mircea a refăcut prima călătorie din 1939, de la șantierul din Hamburg, unde a fost construit, spre Portul Constanța, totul durând nu mai puțin de 94 de zile. Acum nava școală a flotei române se pregătește pentru un marș cu adevărat istoric. Va face înconjurul lumii, iar voiajul ar putea să dureze chiar și un an de zile. În acest moment reprezentanții forțelor navale pregătesc toată documentația necesară și se face chiar și o colectă publică de bani pentru ca marșul să poată fi realizat la începutul anului 2021.

Nava școală Mircea este singura de acest tip din forțele navale române pe care în acest moment studenții Academiei Navale își fac cadeția. De-a lungul celor 80 de ani de activitate de la bordul ei au ieșit marinari adevărați, curajoși și pregătiți să facă față oricând  vicisitudinilor vremii.

În tot acest timp, de când a ieșit pe poarta șantierului din Hamburg și până în zilele noastre, nava școală Mircea a devenit subiectul preferat al multor autori de cărți de navigație. Una dintre ele, „Călător pe planeta albastră”, a fost lansată chiar la bordul lui Mircea. În acest moment, echipajul de bază al Bricului Mircea este format din 40 de membrii, unul singur, fiind femeie.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline