Connect with us

Actualitate

România şi Rep. Moldova, front comun pentru promovarea turismului

Published

on

România şi Republica Moldova fac front comun pentru promovarea turismului. În acest context, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), la Chişinău.

O soluţie viabilă în privinţa deficitului de forţă de muncă, una din problemele de actualitate cu care se confruntă ţara noastră, ar fi parteneriatele între şcolile şi universităţile de turism din Republica Moldova şi organizaţiile de turism din România.

Concret, dacă şcolile profesionale din ţara vecină ar încheia astfel de parteneriate cu hotelierii din România, studenţii moldoveni ar putea face practică în ţara noastră, urmând ca apoi să îşi găsească mult mai uşor un loc de muncă în industria Horeca.

“Am abordat, de asemenea, importanţa colaborării între operatorii de turism români şi moldoveni, pentru organizarea, promovarea şi punerea în vânzare a unor Circuite turistice comune, “Vacanţă în România şi Moldova”, astfel încât ambele ţări să atragă mai uşor mai mulţi turişti străini. Consider că printr-o continuă comunicare şi o strategie comună de promovare am putea atrage mai multi turişti străini, împreună.”, declară CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

Şi nu în ultimul rând, oficialii români le-au prezentat omologilor în turism din Republica Moldova strategia pe care au mizat în turismul românesc. Constituirea asociaţiilor de dezvoltare şi promovare a turismului în parteneriat public-privat, alături de consiliile judeţene, primării, agenţii de turism, cât şi unităţile de cazare.

“Un sistem pe care Federaţia noastră de Promovare Turistică din România (FAPT) îl va pune la dispoziţia autorităţilor locale din Moldova, pentru ca şi agenţiile de turism din România să primească mai uşor informaţii despre cazare, masă, trasee turistice şi atracţii în Republica Moldova, iar agenţiile de turism de acolo să includă mai mult în ofertele lor destinaţii de vacanţă din România către turiştii moldoveni.”, completează CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

În concluzie, se preconizează o mult mai strânsă legătură şi colaborare între autorităţile de specialitate din România şi reprezentanţii în turism de peste Prut, scopul principal fiind acelaşi: o promovare cât mai eficientă a turismului din cele două ţări vecine.

sursa foto: FAPT

Actualitate

Antreprenoriatul feminin, model de succes | România, locul 9 la nivel mondial

Published

on

Surprinzător sau nu, România se află pe un onorabil loc 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit unui studiu realizat de Mastercard. Iar cifrele sunt grăitoare.

„Am să vă dezvălui un secret: 38% dintre antreprenori sunt reprezentaţi de către femei. Cu un asemenea procentaj, deţinem locul 9, aşadar era normal ca femeile să iasă un pic la suprafaţă, deci iată că vine o vreme când trebuie să-i dăm femeii credit. Şi, în egală măsură, eu mă bucur enorm că putem să facem echipă cu bărbaţii.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Succesul se măsoară în obiective atinse. Pe baza acestui principiu, numărul femeilor antreprenor din ţara noastră a crescut considerabil în ultima decadă.

„Iată că noi avem modele de succes în România şi aici mă refer inclusiv la femei care au făcut afaceri ce înregistrează zeci de milioane de euro, dar şi femei care reuşesc să demonstreze prin longevitatea firmei că se poate, că se poate, că se poate să faci business în România, chiar dacă eşti femeie.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Un motiv în plus să credem că, oricât de mari ar fi provocările, femeile antreprenor vor avea succes în mediul de afaceri.

„Noi vrem ca femeile să ajute la o economie sănătoasă în această ţară. Şi trebuie să recunosc că am avut o surpriză extraordinară să constat că, la nivelul întregii ţări, foarte multe femei tinere au început afaceri, iar acesta este un aspect mai mult decât îmbucurător.”, declară MIHAELA PROICEA, preşedinte zonal Dobrogea Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

În ceea ce priveşte profilul femeilor antreprenor din România, o statistică destul de concludentă arată că femeile de afaceri cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani deţin monopolul, urmate de cele de 30-39 de ani și grupa 50-59 de ani. Femeile de până la 29 de ani însumează un procent de 10% din total.

sursa foto: C.O.N.A.F.

Continue Reading

Actualitate

Orchestra Naţională a Franţei va concerta sub bagheta unui român

Published

on

Dirijorul român Cristian Măcelaru, în vârstă de 39 de ani, va fi, de la 1 septembrie 2021, succesorul lui Emmanuel Krivine la pupitrul Orchestrei Naţionale a Franţei. Este o ,,numire surpriză” care a fost devoalată marţi, 12 noiembrie, titrează France Musique.

,, A fost dragoste la prima vedere cu Orchestra Naţională a Franţei, toamna trecută când a dirijat un program modern şi contemporan, în cadrul unui festival. După concert, muzicienii au cerut să lucreze împreună cu el repertoriul orchestrei, muzică franceză şi piese celebre. Aşadar, a revenit în iulie pentru a repeta, printre altele, valsul lui Ravel și Simfonia a 9-a  a lui Dvorák.”, a declarat, pentru France Musique, Michel Orier, regizorul muzical al Radio France.

Cristian Măcelaru s-a născut la Timişoara şi a început să studieze vioara încă din copilărie. A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami, iar apoi a început să dirijeze. A câştigat, în 2014, Premiul pentru Dirijat ,,Sir Georg Solti”, după ce anterior a primit acelaşi premiu pentru cel mai bun dirijor aspirant (Sir Georg Solti Emerging Conductor Award). În prezent, Cristian Măcelaru este director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California, iar de curând a fost numit la conducerea Orchestrei Simfonice din Köln, Germania.

 

Sursa: France Musique

Continue Reading

Actualitate

Dobrogea, în obiectiv

Published

on

Primăria Municipiului Constanța și CT Bus lansează o nouă provocare pentru pasionații de fotografie: un concurs prilejuit de Ziua Dobrogei.

Timp de două săptămâni,  municipalitatea îi invită  pe constănțeni să posteze pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea dedicată concursului „Dobrogea în obiectiv”, instantanee ce imortalizează frumosul ținut dobrogean.

Cea mai apreciată fotografie va fi premiată cu un abonament gratuit, timp de o lună, pe toate liniile, oferit de CT Bus – compania de transport în comun a orașului Constanța! Fotografiile trimise de pasionați vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții, la sediul companiei CT BUS.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline