Connect with us

Actualitate

România şi Rep. Moldova, front comun pentru promovarea turismului

Published

on

România şi Republica Moldova fac front comun pentru promovarea turismului. În acest context, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), la Chişinău.

O soluţie viabilă în privinţa deficitului de forţă de muncă, una din problemele de actualitate cu care se confruntă ţara noastră, ar fi parteneriatele între şcolile şi universităţile de turism din Republica Moldova şi organizaţiile de turism din România.

Concret, dacă şcolile profesionale din ţara vecină ar încheia astfel de parteneriate cu hotelierii din România, studenţii moldoveni ar putea face practică în ţara noastră, urmând ca apoi să îşi găsească mult mai uşor un loc de muncă în industria Horeca.

“Am abordat, de asemenea, importanţa colaborării între operatorii de turism români şi moldoveni, pentru organizarea, promovarea şi punerea în vânzare a unor Circuite turistice comune, “Vacanţă în România şi Moldova”, astfel încât ambele ţări să atragă mai uşor mai mulţi turişti străini. Consider că printr-o continuă comunicare şi o strategie comună de promovare am putea atrage mai multi turişti străini, împreună.”, declară CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

Şi nu în ultimul rând, oficialii români le-au prezentat omologilor în turism din Republica Moldova strategia pe care au mizat în turismul românesc. Constituirea asociaţiilor de dezvoltare şi promovare a turismului în parteneriat public-privat, alături de consiliile judeţene, primării, agenţii de turism, cât şi unităţile de cazare.

“Un sistem pe care Federaţia noastră de Promovare Turistică din România (FAPT) îl va pune la dispoziţia autorităţilor locale din Moldova, pentru ca şi agenţiile de turism din România să primească mai uşor informaţii despre cazare, masă, trasee turistice şi atracţii în Republica Moldova, iar agenţiile de turism de acolo să includă mai mult în ofertele lor destinaţii de vacanţă din România către turiştii moldoveni.”, completează CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

În concluzie, se preconizează o mult mai strânsă legătură şi colaborare între autorităţile de specialitate din România şi reprezentanţii în turism de peste Prut, scopul principal fiind acelaşi: o promovare cât mai eficientă a turismului din cele două ţări vecine.

sursa foto: FAPT

Actualitate

Prețul petrolului scade din cauza coronavirusului?

Published

on

Coronavirusul a luat cu asalt în ultimele săptămâni lumea, dar și România. Faptul că tot mai multe persoane se înbolnăvesc pe zi ce trece a adus modificări chiar și la prețul petrolului, care a scăzut din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel prețul benzinei standard a scăzut sub cinci lei în mai multe județe din țară.

Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de ţiţei și implicit afecta creşterea economică. Astfel, combustibilul a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China.

La nivelul României, Vrancea, Dâmbovița, Călărași sau Bacău sunt doar câteva din orașele în care litrul de benzină costă mai puțin de 5 lei. Motivul acestor modificări este chiar epidemia de coronavirus care a luat cu asalt lumea în ultimele săptămâni. La Constanța, au existat ieftiniri, însă, în comparație cu alte orașe prețul carburantului este cu 7 bani în plus.

Prețul mediu al benzinei era de 5 lei și 58 de bani pe litru, la 31 decembrie. În prima zi a noului an, eliminarea supraaccizei la carburanți a dus la o primă reducere de preț, după care a urmat actualizarea cu inflația.

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Coronavirusul a provocat până acum moartea a aproape 1.400 de persoane. Peste 64.000 de oameni s-au îmbolnăvit.

Sursa foto: antena3.ro

Continue Reading

Actualitate

Cresc pensiile de la 1 septembrie

Published

on

Pensiile vor creşte de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a atras atenția asupra mai multor probleme, pe care spune ca va lucra să le rezolve. Pentru acest lucru are însă nevoie de mai mult de trei luni, cât are momentan în funcție. Aceasta consideră că sistemul de pensii are nevoie de un audit, pentru că o noua lege fără acest audit ar bulversa totul. Totodată aceasta a mai declarat faptul că pensiile vor creşte de la 1 septembrie şi că sumele sunt incluse în buget.

Consiliul fiscal avertizează că majorarea punctului de pensie cu 40 % de la 1 septembrie 2020 se va observa în anul 2021.

Totodată aceasta a mai declarat că susţine interzicerea cumului pensiei cu salariul în ciuda deciziei Curţii Constituţionale a României şi că interdicţia ar trebui aplicată prin altă formă juridică.

Sursa foto: capital.ro

Continue Reading

Actualitate

Parc în loc de galeriile Soveja, la Constanța

Published

on

Parc în locul Galeriilor Soveja! Propunerea aparține candidatului Pro România la Primăria Municipiului Constanța, Mircea Titus Dobre. Concret, deputatul propune amenajarea pe cei 12.000 de mp pătrați, a mai multor obiective, printre care  alei  pietonale și zone de relaxare și petrecere a timpului în aer liber, un loc de joacă pentru copii, un țarc pentru câini dar și un aprozar fructe și legume. În ceea ce privește sursa de finanțare, aceasta ar putea-o reprezenta fondurile europene, proiectul având o valoare estimativă de peste 5 milioane de euro.

Două loturi sunt vizate în proiectul inițiat. Unul în suprafață de aproape 3000 mp și un altul de peste 9.400 de mp. Primul câștig al zonei odată pus în aplicare planul, ar fi fluidizarea circulației. Proiectul propune lărgirea străzii Stefănita Vodă la câte 2 benzi pe sens  la intersecția cu Strada Soveja, amenajarea locului de întoarcere a autobuzului, stație cap de linie  și realizarea a 14 locuri de parcare la sol necesare funcționării bisericii din zonă.

Proiectul presupune amenajarea unei suprafețe generoase de spațiu verde, pe mai mult de 5300 de mp. Sunt propuse mai multe alei pietonale și zone de relaxare și de petrecere a timpului în aer liber, alei carosabile, un loc de joacă pentru copii, un ochi de apă, un țarc amenajat pentru câini, un aprozar fructe și legume dar și un grup sanitar pentru public.

Valoarea estimativă a proiectului este de 5.200.000 euro, din fonduri europene, iar contribuția municipalității ar fi de 2%, respectiv 104.000 euro.

Sursa foto: constantadeazi.ro

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline