Connect with us

Diverse

Toamna cu kite-ul

Published

on

La malul mării toamna nu se lasă dusă așa ușor. Zilele acestea temperaturile aduc mai degrabă a primavară târzie decât, mijloc de toamnă. În termometre, mercurul a urcat până la 20 de grade. A bătut și vântul. Pe scurt rețeta perfectă pentru o ieșire pe mare cu zmeul. Asta și-au spus și împătimiții sporturilor extreme de la Constanța care și-au luat echipamentul și au ieșit în larg.

A trecut ceva vreme de când nu au mai avut parte de un așa vânt bun. Așa că stăpânii zmeelor nu au pierdut ocazia și au ieșit pe mare, unde s-au întrecut în sărituri spectaculoase.

Vântul a suflat la rafală cu aproape 50  de kilometri pe oră, din direcția nord, în largul mării! Adică a fost excelent pentru profesioniști. Nu și pentru amatori. Fiecare însă și-a pregătit echipamentul necesar în funcție de vânt și experiență.

Vestea bună pentru acești lupi de mare este că vremea va fi bună și în zilele următoare. Vom avea și temperaturi ridicate, dar și vânt pentru amatorii de senzații tari.

Cultura/Educatie

“Voievodul ţiganilor”, în premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa

Published

on

Pe 17 noiembrie, începând cu orele 18.30, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” vă invită la un veritabil regal muzical şi cultural. În premieră la Constanţa, va avea loc spectacolul “Voievodul ţiganilor” de Johann Strauss fiul, în regia Luciei Cicoară Drăgan, care semnează şi libretul, textul în proză, scenografia şi light design-ul, conducerea muzicală aparţinându-i lui Gheorghe Stanciu, coregrafia lui Horaţiu Cherecheş, iar maestru de cor fiind Adrian Stanache.

„Se anunţă un spectacol veritabil pentru că, într-adevăr, va fi un spectacol de operetă adevărat, un spectacol în care se respectă tradiţia operetei, se respectă ceea ce şi-a dorit compozitorul, ceea ce şi-a dorit libretistul, cât şi autorul romanului, toate aceste lucruri sunt făcute fără a se încălca niciun drept de autor, dar şi cu dragostea de a respecta aceste mari valori ale muzicii universale.”, declară DANIELA VLĂDESCU, director Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

“Voievodul ţiganilor” este o operetă a cărei muzică a fost compusă în anul 1885 de Johann Strauss fiul, pe un libret de Ignatz Schnitzer, după un roman al scriitorului maghiar Mor Jokai. Premiera a avut loc la Viena, pe 24 octombrie 1885. Exotismul şi aura romantică a acestei operete au transformat-o într-un titlu de referinţă al genului, fiind populară în faţa publicului din toate epocile.

„Sunt sigură că va fi un spectacol extraordinar! Soliştii noştri extraordinari s-au pregătit temeinic, timp de două luni, pentru această premieră. Ba chiar vom reuşi să producem acest spectacol din forţele proprii, fără a mai apela la solişti invitaţi.”, completează DANIELA VLĂDESCU, director Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

Premiera spectacolului “Voievodul ţiganilor” este inclusă în manifestările celei de-a 45-a ediţii a “Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului”, ce se desfăşoară la Constanţa în perioada 27 octombrie – 24 noiembrie 2019. Acest eveniment de tradiţie cuprinde 13 reprezentaţii artistice, printre care concerte simfonice, opere, spectacole de balet, recitaluri şi o operetă, la care participă artişti de valoare, atât din ţară, cât şi de peste hotare.

sursa foto: TNOB

Continue Reading

Actualitate

Antreprenoriatul feminin, model de succes | România, locul 9 la nivel mondial

Published

on

Surprinzător sau nu, România se află pe un onorabil loc 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit unui studiu realizat de Mastercard. Iar cifrele sunt grăitoare.

„Am să vă dezvălui un secret: 38% dintre antreprenori sunt reprezentaţi de către femei. Cu un asemenea procentaj, deţinem locul 9, aşadar era normal ca femeile să iasă un pic la suprafaţă, deci iată că vine o vreme când trebuie să-i dăm femeii credit. Şi, în egală măsură, eu mă bucur enorm că putem să facem echipă cu bărbaţii.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Succesul se măsoară în obiective atinse. Pe baza acestui principiu, numărul femeilor antreprenor din ţara noastră a crescut considerabil în ultima decadă.

„Iată că noi avem modele de succes în România şi aici mă refer inclusiv la femei care au făcut afaceri ce înregistrează zeci de milioane de euro, dar şi femei care reuşesc să demonstreze prin longevitatea firmei că se poate, că se poate, că se poate să faci business în România, chiar dacă eşti femeie.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Un motiv în plus să credem că, oricât de mari ar fi provocările, femeile antreprenor vor avea succes în mediul de afaceri.

„Noi vrem ca femeile să ajute la o economie sănătoasă în această ţară. Şi trebuie să recunosc că am avut o surpriză extraordinară să constat că, la nivelul întregii ţări, foarte multe femei tinere au început afaceri, iar acesta este un aspect mai mult decât îmbucurător.”, declară MIHAELA PROICEA, preşedinte zonal Dobrogea Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

În ceea ce priveşte profilul femeilor antreprenor din România, o statistică destul de concludentă arată că femeile de afaceri cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani deţin monopolul, urmate de cele de 30-39 de ani și grupa 50-59 de ani. Femeile de până la 29 de ani însumează un procent de 10% din total.

sursa foto: C.O.N.A.F.

Continue Reading

Actualitate

Premieră în stomatologia românească

Published

on

Premieră în stomatologia românească! Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu s-a extins cu încă trei centre, iar inaugurarea oficială a avut loc concomitent la Constanţa, Oradea şi Bucureşti.

“Inaugurăm atât clinica din Constanţa, unde ne aflăm acum, cu un centru de excelenţă în estetică dentară în Bucureşti şi cu un centru de excelenţă regional în Oradea. Ce este cu adevărat special la ceea ce facem noi şi vom face de acum înainte în Constanţa? Îmbinăm concepte multidisciplinare. Împreună cu echipa mea, reuşim să facem cele mai multe cazuri din România.”, declară dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Pacienţii de la malul mării vor beneficia, de acum, de servicii medicale de top, într-un centru stomatologic modern, dotat la cele mai înalte standarde. O veritabilă echipă de profesionişti cu multiple specializări va găsi întotdeauna o soluţie pentru orice problemă stomatologică.

“Pe cele patru etaje avem 12 cabinete. Aici vor lucra 20 de medici, 25 de asistente şi desigur, tot personalul de suport.”, completează dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Întrucât cei mici sunt, fără îndoială, o categorie aparte de pacienţi, aceştia vor descoperi o lume inedită, îndată ce vor păşi în noua clinică.

“Ce mai este special în Constanţa? Am reuşit să implementăm de la deschidere conceptul de Academia Spaţială Dr. Leahu, care este un concept original, unic în lume, în care pentru copii, dar mai ales pentru părinţi, este un mediu în care părintele va putea să îi spună celui mic „Iată, nu mai mergem la locul de joacă, nu vrei să mergem la Academia Spaţială?”, mai spune dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Investiţia în cel mai performant centru stomatologic de la Constanţa este substanţială şi se ridică la aproape două milioane de euro.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline