Connect with us

Diverse

Toamna cu kite-ul

Published

on

La malul mării toamna nu se lasă dusă așa ușor. Zilele acestea temperaturile aduc mai degrabă a primavară târzie decât, mijloc de toamnă. În termometre, mercurul a urcat până la 20 de grade. A bătut și vântul. Pe scurt rețeta perfectă pentru o ieșire pe mare cu zmeul. Asta și-au spus și împătimiții sporturilor extreme de la Constanța care și-au luat echipamentul și au ieșit în larg.

A trecut ceva vreme de când nu au mai avut parte de un așa vânt bun. Așa că stăpânii zmeelor nu au pierdut ocazia și au ieșit pe mare, unde s-au întrecut în sărituri spectaculoase.

Vântul a suflat la rafală cu aproape 50  de kilometri pe oră, din direcția nord, în largul mării! Adică a fost excelent pentru profesioniști. Nu și pentru amatori. Fiecare însă și-a pregătit echipamentul necesar în funcție de vânt și experiență.

Vestea bună pentru acești lupi de mare este că vremea va fi bună și în zilele următoare. Vom avea și temperaturi ridicate, dar și vânt pentru amatorii de senzații tari.

Actualitate

Colectarea selectivă, un succes la Constanța

Published

on

Colectarea selectivă, un pas important pentru un oraș curat! Peste 100 de tone de materiale plastice,  hârtie, carton și metal  au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din municipiul Constanța.

Cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanța în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanța sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de  containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș.

Facem un apel către locuitori ca înainte de a depune  aceste deșeuri reciclabile la containerele speciale să le curețe de eventualele substanțe pentru a nu le contamina. Împreună cu Primăria Municipiului Constanța venim în sprijinul populației și amplasăm din ce în ce mai multe containere pentru deșeuri reciclabile pentru a crește gradul de colectare.”, declară Dragoș Banaga – șef departament colectare selectivă, sortare, tratare și valorificare energetică

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

De altfel, constănțenii sunt sfătuiți să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru elevi din partea ANOFM

Published

on

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la A.L.O.F.M., ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt:

– actul de identitate;

– actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;

– declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate – tipizat disponibil pe website-ul: www.anofm.ro – agentia AMOFM Bucureşti secţiunea Persoane fizice/Indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare.

Depunerea actelor se poate face on-line la adresa de e-mail a ALOFM de sector, din raza de domiciliu.

Sursa foto: anofm.ro

Continue Reading

Diverse

Le Charme propune un nou concept: fresh fast-food

Published

on

În contextul generat de pandemia de Covid-19, agenții economici au fost nevoiți să improvizeze sau chiar să se reinventeze pentru a-și salva afacerile. Este și cazul restaurantului Le Charme din stațiunea Mamaia, care, de la sushi și preparate din bucătăria internațională a trecut la un nou concept: fresh fast-food.

Dacă în urmă cu câteva luni, astfel de sortimente de sushi erau savurate cu plăcere de clienții ce treceau pragul acestui restaurant, în prezent, localul și-a schimbat tactica de marketing și s-a reprofilat complet. Astfel, constănțenii și turiștii sunt ademeniți de un nou concept propus de managerii locației.

“Le Charme s-a reinventat și am creat un nou concept: fresh fast-food! Patiserie, cofetărie, pizza, sandwich. Toate rețetele sunt originale Le Charme, iar produsele sunt home made!”, declară AURA VOICULESCU, manager Le Charme

În timp ce pizza, din cele mai variate sortimente, se face pe loc, la comanda clientului, sandwich-urile pregătite după rețete autentice fac cu ochiul tuturor gurmanzilor, iar deserturile, dintre cele mai diverse, completează practic un meniu atent selecționat și foarte variat.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline