Connect with us

Actualitate

Situație neclară în județul Constanța

Published

on

Continuă calvarul șoferilor care tranzitează drumul județean ce leagă orașul Năvodari de comuna Corbu. Atât artera rutieră cât și podul peste calea ferată aflat pe ea s-au degradat atât de mult încât în unele zone se pot vedea șinele de cale ferată care trec pe sub pod.  Nu se știe cu exactitate cine ar fi trebuit să îl reabiliteze. Pe de o parte, consiliul local Năvodari susține că nu există documentație care să ateste că îi aparține. De cealaltă parte regia județeană de drumuri spune că nu e nevoie de un astfel de act deoarece există o ordonanță de guvern care reglementează această situație.

Drumul județean 226 este singura variantă care leagă orașul Năvodari de Corbu. Chiar și cei care vin de la Constanța aleg același drum pentru că este cel mai scurt. O altă variantă ar însemna un ocol de 70 de km. De ani de zile nu a mai fost reabilitat, iar pentru șoferi s-a transformat într-un adevărat drum al groazei.

Pe alocuri administrația locală l-a mai peticit însă niciodată drumul nu a fost reabilitat cu adevărat, iar de departe cea mai gravă situație este podul rutier aflat în apropierea platformei Midia Năvodari.

Podul rutier este situat la limita cu unitatea administrative-teritorială Corbu, însă nicio autoritate, fie ea judeţeană sau naţională, nu ştie al cui este şi cine trebuie să se ocupe de reabilitarea şi mentenanţa lui. Cel puțin asta susține primaria Năvodari, care a decis însă să demareze procedurile pentru a aduce acest obiectiv în domeniul public al oraşului și apoi să îl expertizeze și să îl reabiliteze.

Regia județeană de drumuri spune însă că acest lucru putea fi făcut de mult și nu era nevoie de o astfel de inventariere. Și asta pentru că ordonanța de guvern 43 din 1997 explică foarte clar cine administrează un drum județean, dacă acesta se află pe raza localității respective, iar aceasta este oraș sau municipiu.

Până când administrația locală din Năvodari se va lămuri care este situația de drept a drumului și până când vor demara eventualele lucrări de reabilitare mai este însă mult. Iar în tot acest timp calvarul șoferilor va continua.

Actualitate

Antreprenoriatul feminin, model de succes | România, locul 9 la nivel mondial

Published

on

Surprinzător sau nu, România se află pe un onorabil loc 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit unui studiu realizat de Mastercard. Iar cifrele sunt grăitoare.

„Am să vă dezvălui un secret: 38% dintre antreprenori sunt reprezentaţi de către femei. Cu un asemenea procentaj, deţinem locul 9, aşadar era normal ca femeile să iasă un pic la suprafaţă, deci iată că vine o vreme când trebuie să-i dăm femeii credit. Şi, în egală măsură, eu mă bucur enorm că putem să facem echipă cu bărbaţii.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Succesul se măsoară în obiective atinse. Pe baza acestui principiu, numărul femeilor antreprenor din ţara noastră a crescut considerabil în ultima decadă.

„Iată că noi avem modele de succes în România şi aici mă refer inclusiv la femei care au făcut afaceri ce înregistrează zeci de milioane de euro, dar şi femei care reuşesc să demonstreze prin longevitatea firmei că se poate, că se poate, că se poate să faci business în România, chiar dacă eşti femeie.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

Un motiv în plus să credem că, oricât de mari ar fi provocările, femeile antreprenor vor avea succes în mediul de afaceri.

„Noi vrem ca femeile să ajute la o economie sănătoasă în această ţară. Şi trebuie să recunosc că am avut o surpriză extraordinară să constat că, la nivelul întregii ţări, foarte multe femei tinere au început afaceri, iar acesta este un aspect mai mult decât îmbucurător.”, declară MIHAELA PROICEA, preşedinte zonal Dobrogea Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin

În ceea ce priveşte profilul femeilor antreprenor din România, o statistică destul de concludentă arată că femeile de afaceri cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani deţin monopolul, urmate de cele de 30-39 de ani și grupa 50-59 de ani. Femeile de până la 29 de ani însumează un procent de 10% din total.

sursa foto: C.O.N.A.F.

Continue Reading

Actualitate

Orchestra Naţională a Franţei va concerta sub bagheta unui român

Published

on

Dirijorul român Cristian Măcelaru, în vârstă de 39 de ani, va fi, de la 1 septembrie 2021, succesorul lui Emmanuel Krivine la pupitrul Orchestrei Naţionale a Franţei. Este o ,,numire surpriză” care a fost devoalată marţi, 12 noiembrie, titrează France Musique.

,, A fost dragoste la prima vedere cu Orchestra Naţională a Franţei, toamna trecută când a dirijat un program modern şi contemporan, în cadrul unui festival. După concert, muzicienii au cerut să lucreze împreună cu el repertoriul orchestrei, muzică franceză şi piese celebre. Aşadar, a revenit în iulie pentru a repeta, printre altele, valsul lui Ravel și Simfonia a 9-a  a lui Dvorák.”, a declarat, pentru France Musique, Michel Orier, regizorul muzical al Radio France.

Cristian Măcelaru s-a născut la Timişoara şi a început să studieze vioara încă din copilărie. A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami, iar apoi a început să dirijeze. A câştigat, în 2014, Premiul pentru Dirijat ,,Sir Georg Solti”, după ce anterior a primit acelaşi premiu pentru cel mai bun dirijor aspirant (Sir Georg Solti Emerging Conductor Award). În prezent, Cristian Măcelaru este director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California, iar de curând a fost numit la conducerea Orchestrei Simfonice din Köln, Germania.

 

Sursa: France Musique

Continue Reading

Actualitate

Dobrogea, în obiectiv

Published

on

Primăria Municipiului Constanța și CT Bus lansează o nouă provocare pentru pasionații de fotografie: un concurs prilejuit de Ziua Dobrogei.

Timp de două săptămâni,  municipalitatea îi invită  pe constănțeni să posteze pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea dedicată concursului „Dobrogea în obiectiv”, instantanee ce imortalizează frumosul ținut dobrogean.

Cea mai apreciată fotografie va fi premiată cu un abonament gratuit, timp de o lună, pe toate liniile, oferit de CT Bus – compania de transport în comun a orașului Constanța! Fotografiile trimise de pasionați vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții, la sediul companiei CT BUS.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline