Connect with us

Sanatate

Să avem grijă de pielea noastră

Published

on

Grija pentru pielea noastră trebuie să fie un lucru care să ne preocupe cu adevărat. Despre piele și importanța tratamentelor faciale, cât și despre necesitatea dermatoscopiei măcar o dată pe an, au putut afla constănțenii prezenți Iaki Spa, din nordul stațiunii Mamaia. Aceștia s-au putut bucura de sfaturi utile, cât și de o seară relaxantă, între prieteni, într-un cadru elegant și rafinat.

Pielea este, conform specialiștilor cel mai mare „organ” al nostru, de care ar trebui să avem grijă în toate cele patru anotimpuri ale anului. Așa cum mergem anual să ne facem analize și pielii trebuie să îi acordăm o atenție sporită.

Într-un cadru relaxant, specialiștii de la Regina Maria, cât și cei ai Iaki Spa, au vorbit despre cât de esențial este să avem grijă de piele, prin diferite tratamente și proceduri faciale.

Pentru că pielea este extrem de importantă, dermatoscopia este metoda neinvazivă de examinare a acesteia, considerată la momentul actual cea mai eficientă metodă de depistare a cancerului de piele, dar și de prevenție.

În cadrul unei investigații de profil, medicul dermatolog folosește un aparat numit dermatoscop, prin care poate vedea ce se întâmplă în straturile mai profunde ale pielii. Dermatoscop-ul, printr-o lentilă specială atașată la o sursă de lumină, amplifică de 10 ori imaginea pe care o captează, permițând astfel vizualizarea mai profundă a unei leziuni cutanate.

Cei prezenți  la eveniment s-au  mai putut bucura, pe lângă sfaturi importante de la specialiști și de un meniu a la carte, vinuri de o calitate superioară, speak-eri importanți și o surpriză dulce pe acompaniamente de pian.

Pentru că trebuie să acordăm o atenție sporită pielii noastre și Iaki Spa a prezentat noi tehnici de îngrijire a pielii. Printre gama variată pe care o deține se numără și aceea prin care se folosesc tehnologii inteligente cu acid hyaluronic, care  scot în evidență frumusețea naturală a pielii.

Nu foarte mulți dintre noi suntem conștienți de cât de important este să avem grijă de pielea noastră, tocmai de aceea, specialiștii de la Regina Maria, alături de reprezentanții Iaki Spa au vrut să puncteze un singur lucru, pielea trebuie tratată cu mare atenție.

Sursa foto: miscarelibera.ro

Cultura/Educatie

Universitatea din Bucureşti, parteneră într-un amplu proiect de cercetare științifică

Published

on

Printr-o echipă formată din specialişti ai Facultăţii de Biologie, Universitatea din Bucureşti este parteneră într-un amplu proiect care urmăreşte creşterea capacitaţii de diagnosticare precoce a infecţiei cu SARS-CoV-2. Proiectul se intitulează Tehnici avansate şi creşterea performanţei în detecţia precoce a virusului SARS-CoV-2” şi a fost selectat pentru finanţare la competiţia SOLUŢII-2020”.

Având un puternic impact social, proiectul selectat pentru finanţare la aceast[ competiție va permite testarea periodică în spitale a personalului medical, precum şi a celui din şcoli sau instituţii publice, autotestarea la domiciliu, dar şi fabricarea unor kituri de testare SARS-CoV 2 în România, contribuind astfel, la creşterea capacităţii de răspuns şi asigurare a sănătăţii publice în condiţiile unei pandemii.

Coordonat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, proiectul Tehnici avansate şi creşterea performanţei în detecţia precoce a virusului SARS-CoV-2 îşi propune obţinerea şi validarea unor metode şi kituri de diagnostic precoce al infecţiei cu SARS-CoV-2 şi beneficiază de expertiza unor colaboratori din instituţii de cercetare de prestigiu precum: Harvard University, GeneScript, CNRS Paris/Orsay, KAUST University şi Singapore Institute of Manufacturing Technology.

În cadrul acestui proiect, fiecare partener va avea o contribuţie proprie, iar echipa Universităţii din Bucureşti va fi implicată în optimizarea unui protocol rapid de detecţie a agentului COVID-19, în optimizarea primerilor de detecţie a infecţiei cu SARS-CoV-2, precum şi în validarea sistemelor de detecţie realizate de IMT.

Astfel, se va realiza transferul tehnologic al metodelor de diagnostic elaborate în cadrul actualului proiect către laboratoarele clinice româneşti, în vederea extinderii şi eficientizării reţelei naţionale de diagnostic al infecţiei cu SARS-CoV-2, precum şi dezvoltarea unei platforme tehnologice pentru fabricarea sistemelor de tip POC în România, cu setarea unei capacităţi de microproducţie a testelor.

sursa foto: unibuc.ro

Continue Reading

Actualitate

2000 de elevi din judeţul Constanţa vor fi protejaţi împotriva COVID-19

Published

on

Campania de donaţii ,,Safety Kit pentru educaţie”, demarată de echipa ,,Constanţa-Capitala Tineretului din România”, a reuşit să atingă targetul şi a acumulat fonduri suficiente pentru achiziţonarea a 2000 de kituri de protecţie împotriva COVID-19. Aceste kituri conţin măşti, mănuşi şi dezinfectant, şi au fost livrate elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a şi a XII-a) din judeţul Constanţa.

,,Suntem recunoscători comunităţii constănţene pentru modul în care a răspuns apelului nostru. Asta ne arată ca demersul nostru a avut fundament. Educaţia se poate face doar în condiţii de siguranţă şi confort psihologic. Odată cu ridicarea restricţiilor, elevii se vor reîntoarce la şcoală, vor ieşi din casă mai des, fie şi pentru a se relaxa înainte de examene. Pentru toate acestea, trebuie să ne asigurăm că îi ţinem sănătoşi, atât fizic cât şi psihic. Prin implicarea tuturor, am reuşit, astfel, să venim în ajutorul a 2000 de tineri din judeţul Constanţa.”, susţine Ionuţ Barbu, managerul de proiect.

Cele 2000 de kituri de protecţie au fost livrate, prin intermediul unităţilor de învătământ, elevilor din mai multe sate şi comune ale judeţului Constanţa.

Continue Reading

Actualitate

Program normal de lucru la SCJU Constanța

Published

on

Activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța nu va fi afectată de sărbătorirea zilelor de 1 și 8 iunie. Astfel, pacienții care au nevoie urgent de asistență medicală, se pot adresa Unității de Primiri Urgențe non-stop, unde vor fi investigați și vor primi îngrijiri medicale, după caz.

Având în vedere că suntem în plină panedemie de Coronavirus iar starea de alertă impune reguli speciale, conducerea unității le reamintește constănțenilor că pentru binele pacienților dar și al personalului medical,  activitatea se desfășoară în condiții speciale, de maximă siguranță.

Astfel, preluarea pacienților în UPU se face conform reglementărilor în vigoare, efectuându-se triajul epidemiologic pentru toți cei care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe, indiferent de mijloacele cu care sunt aduși (SAJ, SMURD sau mijloace proprii). În plus, cadrele medicale sunt pregătite pentru preluarea unui flux crescut de pacienți, în condiții de maximă siguranță, fiind echipate corespunzător, conform reglementărilor în vigoare.

Singurele modificări pentru zilele care urmează sunt pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Conform prevederilor legale, Ambulatoriul de Specialitate  va fi închis atât pe 1 cât și pe 8 Iunie 2020.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” îi asigură pe constănțeni că, în permanență, se iau toate măsurile pentru ca actul medical să fie continuu și de calitate și să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline