Connect with us

Sanatate

Să avem grijă de pielea noastră

Published

on

Grija pentru pielea noastră trebuie să fie un lucru care să ne preocupe cu adevărat. Despre piele și importanța tratamentelor faciale, cât și despre necesitatea dermatoscopiei măcar o dată pe an, au putut afla constănțenii prezenți Iaki Spa, din nordul stațiunii Mamaia. Aceștia s-au putut bucura de sfaturi utile, cât și de o seară relaxantă, între prieteni, într-un cadru elegant și rafinat.

Pielea este, conform specialiștilor cel mai mare „organ” al nostru, de care ar trebui să avem grijă în toate cele patru anotimpuri ale anului. Așa cum mergem anual să ne facem analize și pielii trebuie să îi acordăm o atenție sporită.

Într-un cadru relaxant, specialiștii de la Regina Maria, cât și cei ai Iaki Spa, au vorbit despre cât de esențial este să avem grijă de piele, prin diferite tratamente și proceduri faciale.

Pentru că pielea este extrem de importantă, dermatoscopia este metoda neinvazivă de examinare a acesteia, considerată la momentul actual cea mai eficientă metodă de depistare a cancerului de piele, dar și de prevenție.

În cadrul unei investigații de profil, medicul dermatolog folosește un aparat numit dermatoscop, prin care poate vedea ce se întâmplă în straturile mai profunde ale pielii. Dermatoscop-ul, printr-o lentilă specială atașată la o sursă de lumină, amplifică de 10 ori imaginea pe care o captează, permițând astfel vizualizarea mai profundă a unei leziuni cutanate.

Cei prezenți  la eveniment s-au  mai putut bucura, pe lângă sfaturi importante de la specialiști și de un meniu a la carte, vinuri de o calitate superioară, speak-eri importanți și o surpriză dulce pe acompaniamente de pian.

Pentru că trebuie să acordăm o atenție sporită pielii noastre și Iaki Spa a prezentat noi tehnici de îngrijire a pielii. Printre gama variată pe care o deține se numără și aceea prin care se folosesc tehnologii inteligente cu acid hyaluronic, care  scot în evidență frumusețea naturală a pielii.

Nu foarte mulți dintre noi suntem conștienți de cât de important este să avem grijă de pielea noastră, tocmai de aceea, specialiștii de la Regina Maria, alături de reprezentanții Iaki Spa au vrut să puncteze un singur lucru, pielea trebuie tratată cu mare atenție.

Sursa foto: miscarelibera.ro

Sanatate

Ziua Mondială a Diabetului

Published

on

Întreaga lume marchează astăzi  Ziua Diabetului . O boală care este din ce în ce mai prezentă, afectează tot mai mulți tineri și se face vinovată de tot mai multe decese. Diabetul poate fi prevenit dar, în același timp, odată diagnosticat, diabetul implică nu doar pacientul, ci și familia. Tocmai de aceea, tema Zilei Mondiale a Diabetului pentru anii 2018-2019 este  „Familia și diabetul”.

Este  o boală cronică și orice persoană cu diabet are nevoie de ajutor. Vorbim despre suportul pe care îl poate oferi medicul de specialitate dar în mod clar, vorbim și despre suportul familiei pentru că aceste persoane trebuie să își modifice stilul de viață. Asta înseamnă modul în care mănâncă, efortul fizic dar și controlul stresului .

Multe cazuri de diabet zaharat tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Reducerea riscurilor începe acasă. De exemplu, atunci când familia mănâncă sănătos și face exerciții fizice împreună, toți membrii au de câștigat și sunt încurajate comportamentele sanogene. Dacă un membru al familiei are diabet, atunci este recomandat ca ceilalți membri ai familiei să afle care sunt riscurile, semnele de alarmă și ce se poate face pentru a preveni complicațiile bolii. Cu cât boala este descoperită mai repede, cu atât șansa prevenirii complicațiilor este mai mare și crește  calitatea vieții persoanei diagnosticate. Managementul corect al afecțiunii presupune tratament zilnic, monitorizare regulată, stil de viață sănătos și educație continuă. Sprijinul familiei este esențial.

În lume, conform Federației Internaționale a Diabetului (IDF), unul din unsprezece adulți are diabet. Peste 400 de milioane de oameni suferă de această boală iar specialiștii preconizează că peste 10 ani, numărul pacienților ar putea depăși 520 de milioane.

Conform Studiului Naţional privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalenţă a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate, fiind cunoscut faptul că la o persoană diagnosticată, există cel puțin alta nediagnosticată.

Sursa foto: europafm.ro

Continue Reading

Actualitate

Premieră în stomatologia românească

Published

on

Premieră în stomatologia românească! Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu s-a extins cu încă trei centre, iar inaugurarea oficială a avut loc concomitent la Constanţa, Oradea şi Bucureşti.

“Inaugurăm atât clinica din Constanţa, unde ne aflăm acum, cu un centru de excelenţă în estetică dentară în Bucureşti şi cu un centru de excelenţă regional în Oradea. Ce este cu adevărat special la ceea ce facem noi şi vom face de acum înainte în Constanţa? Îmbinăm concepte multidisciplinare. Împreună cu echipa mea, reuşim să facem cele mai multe cazuri din România.”, declară dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Pacienţii de la malul mării vor beneficia, de acum, de servicii medicale de top, într-un centru stomatologic modern, dotat la cele mai înalte standarde. O veritabilă echipă de profesionişti cu multiple specializări va găsi întotdeauna o soluţie pentru orice problemă stomatologică.

“Pe cele patru etaje avem 12 cabinete. Aici vor lucra 20 de medici, 25 de asistente şi desigur, tot personalul de suport.”, completează dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Întrucât cei mici sunt, fără îndoială, o categorie aparte de pacienţi, aceştia vor descoperi o lume inedită, îndată ce vor păşi în noua clinică.

“Ce mai este special în Constanţa? Am reuşit să implementăm de la deschidere conceptul de Academia Spaţială Dr. Leahu, care este un concept original, unic în lume, în care pentru copii, dar mai ales pentru părinţi, este un mediu în care părintele va putea să îi spună celui mic „Iată, nu mai mergem la locul de joacă, nu vrei să mergem la Academia Spaţială?”, mai spune dr. IONUŢ LEAHU, fondator Reţeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu

Investiţia în cel mai performant centru stomatologic de la Constanţa este substanţială şi se ridică la aproape două milioane de euro.

Continue Reading

Actualitate

Conceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Published

on

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente personalități din lumea medicală, dar și autorități locale.

Alexandros Diamantis, managing director Med City România, a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat și a prezentat invitaților conceptul de mall medical, ce aduce nou în domeniu, dar, mai ales, care sunt beneficiile, atât pentru medici, dar mai ales pentru pacienți.

La rândul său, viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu a mulțumit Med City pentru că a ales Constanța drept locație a acestui concept, şi a reamintit că autoritățile locale oferă tot sprijinul celor care doresc să investească în orașul nostru.

Ramona Iliuță, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța, a prezentat avantajul unui astfel de concept, întrucât spațiul poate fi amenajat, respectând normele în domeniu.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Gheorghe Comșa, a reamintit că municipiul Constanța a devenit un centru universitar renumit, ce lansează cadre medicale profesioniste, promotori în specializările lor.

Prin prezența brandului Diaverum în Medical Mall din Constanţa, pacienții vor putea beneficia de mai multe servicii din domeniul nefrologiei, a precizat și dr. Andreea Costea, medic şef Diaverum.

Situat în strada Nicolae Iorga, nr.20., THE MEDICAL MALL este unicul concept de spații dedicate activităților medicale, ales de către cele mai importante rețele naționale de servicii medicale și activități conexe din România cum ar fi Diaverum, Regina Maria, Synevo, Catena, Bioclinica, Clinicile Ritmico, Mediplus Clinic sau Centrul Medical Emerald.

Amplasată pe o arteră principală a orașului, la o distanță de 400m față de Spitalul Județean Constanța, clădirea MedCity are o suprafață de 3.000 m.p., este structurată pe 4 niveluri și dispune de toate dotările și specificațiile necesare cum ar fi: 3 lifturi pentru persoane, targă şi deșeuri medicale, acces multiplu care asigură fluxurile medicale în conformitate cu standardele din domeniu și buna practică.

Despre MedCity

MedCity reprezintă prima rețea de clădiri din Sud Estul Europei, destinate exclusiv serviciilor medicale și activităţilor conexe (clinici medicale, centre de diagnostic și tratament, laboratoare, centre de recuperare, farmacii, clinici de stomatologie, etc.). Clădirile MedCity sunt aliniate la toate standardele şi specificaţiile tehnice din domeniul infrastructurii medicale.

În prezent, portofoliul cuprinde 10 clădiri (Medical Malls), 9 în România (București, Constanța, Craiova, Buzău, Galați, Brăila, Focșani, Călărași, Petroșani) şi 1 în Grecia (Atena), cu o suprafață totală de peste 25.000 mp., realizate cu o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Clădirile MedCity sunt situate în proximitatea altor obiective medicale, precum spitale publice și private (Spitale Județene, clinici de specialitate, etc.), pe marile artere ale oraşelor, în zone deservite de mijloace de transport în comun.

MedCity oferă servicii de închiriere AS IS sau TURN KEY în cadrul clădirilor din portofoliu sau, precum și opțiunea de BUY & LEASE BACK a unor clădiri existente.

MedCity este membru al Grupului SEENERGIA (www.seenergiagroup.com), lider din 1994 în inovație în domeniul sănătății, în toate țările membre ale Uniunii Europene din Sud Estul Europei.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline