Connect with us

Actualitate

Sancțiuni pentru șoferi

Published

on

Trei zile au mai rămas până când simpla ținere a telefonului mobil în mână  o să îi lase pe șoferi fără permis. De sâmbătă intră în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier care vizează sancțiuni drastice pentru cei care le încalcă.

Codul Rutier devine mai drastic,  iar cei care scriu mesaje, fac live-uri pe rețelele de socializare, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului vor simți asta din plin la buzunar. Pedepsele devin și mai dure pentru șoferii care folosesc telefonul la volan, dar mai încalcă și alte reguli de circulație, își pierd permisul de conducere pentru o lună de zile.

Polițiștii constănțeni au ieșit în trafic zilele acestea ca să-i avertizeze pe șoferi cu privire la riscurile la care se expun atunci când vorbesc la telefon în timp ce conduc. Echipele de la Rutieră s-au răspândit în tot orașul si au stat de vorba cu șoferii despre noile amenzi care le vor goli buzunarele începând de sâmbătă, 12 octombrie.

Conform legii, această infracțiune va fi sancționată cu 6,8 puncte de amendă și dacă este precedată și de o altă infracțiune, va fi folosită drept măsură și suspendarea carnetului pentru 30 de zile.

Nu doar șoferii vor trebui să se dezobișnuiască să pună mâna pe telefon din 12 octombrie, ci și cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete. Cu toții riscă amenzi mari.

Sursă foto: ziariștii.com

Actualitate

Trei obiceiuri zilnice care te fac mai deștept

Published

on

Într-o lume care se mișcă aproape cu viteza luminii și oamenii nu au  timp cu adevărat pentru ei, trebuie să facă mici schimbări în viața lor pentru a-și mări capacitatea de concentrare și implicit inteligența. Pentru a avea rezultate mărețe ar trebui să urmeze doar câțiva pași, zilnici, care nu durează mai mult de o oră.

Un prim sfat ar fi să reflectați timp de 10 minute deoarece specialiștii spun faptul că e bine din când în când să fim doar „cu noi înșine”. Acest proces trebuie să fie unul gradual pornind de la întrebări „pentru tine” simple, ajungându-se la cele de profunzime, contemplative. Adresează-ți o întrebare grea în fiecare zi și ia-ți 10 minute din timp să meditezi asupra ei.

Un alt pas important pentru a-ți crește inteligența sunt cărțile. Respectiv 20 de minute în fiecare zi petrecute alături de cărțile preferate. Se spune că o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața, iar cele 20 de minute ar putea să fie extrem de benefice pentru tine.

Un alt sfat esențial pe care cu toții ar trebui să îl urmăm se referă la concentrare. În momentul în care te concentrezi profund repui în mișcare mentalul și îți rafinezi capacitatea de a internaliza informațiile. Merită cu adevărat să aloci 30 de minute pe zi pe care să le dedici concentrării deoarece te va ajuta mult în viitor.

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Importanța endoscopiei digestive superioare

Published

on

Dacă ne supără stomacul sau avem arsuri este important să facem regulat endoscopie digestivă superioară Aceasta este o manevră minim invazivă ce permite medicului specialist să examineze esofagul, stomacul și prima porțiune a duodenului.

„Endoscopia digestivă superioară reprezintă investigația prin care putem diagnostica cancerul gastric și putem preleva testul pentru helicobacter pylori. Acesta este un test rapid, testul ureazei, care este o enzimă secretată de această bacterie ce îi permite să supraviețuiască în mediul acid din stomac prin degradarea ureei de la nivelul sucului gastric în amoniac și dioxid de carbon permițându-i astfel să alcalinizeze mediul gastric”, dr. Carmen Anda Hanu Achim, medic specialist gastroenterologie .

Endoscopia digestivă superioară permite diagnosticarea afecțiunilor ușoare precum gastrita, ulcerul gastric până la cele severe precum cancerul localizat la nivelul tubului digestiv superior.

Sursa foto: newsmed.ro

Continue Reading

Actualitate

Măsuri suplimentare de dezinfecție la Constanța

Published

on

Se iau măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii acute. Dezinfecția se desfășoară cu precădere în timpul nopții, atunci când autobuzele ies din cursă, fiind realizată de o companie specializată.

Potrivit reprezentanților companiei de transport în comun, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor.

Acțiunile suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Sursa foto: ziare.com

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline