Connect with us

Sanatate

Căldură pentru pacienții constănțeni

Published

on

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Constanța a dat drumul la căldură în instituție. Având în vedere faptul că temperaturile exterioare înregistrate în ultimele zile au scăzut considerabil, conducerea spitalului a luat această decizie și a început demararea procedurilor de încălzire.

Astfel pentru confortul pacienților, în saloanele Spitalului Județean Constanța, se furnizează căldură, deocamdată, doar pe timpul nopții.

Programul furnizării căldurii în spital se va modifica în funcție de evoluția temperaturilor din următoarea perioadă, pentru ca pacienții să beneficieze de condiții optime pe perioada șederii lor în instituție.

Sursa foto: mesagerdeconstanta.ro

Actualitate

Importanța endoscopiei digestive superioare

Published

on

Dacă ne supără stomacul sau avem arsuri este important să facem regulat endoscopie digestivă superioară Aceasta este o manevră minim invazivă ce permite medicului specialist să examineze esofagul, stomacul și prima porțiune a duodenului.

„Endoscopia digestivă superioară reprezintă investigația prin care putem diagnostica cancerul gastric și putem preleva testul pentru helicobacter pylori. Acesta este un test rapid, testul ureazei, care este o enzimă secretată de această bacterie ce îi permite să supraviețuiască în mediul acid din stomac prin degradarea ureei de la nivelul sucului gastric în amoniac și dioxid de carbon permițându-i astfel să alcalinizeze mediul gastric”, dr. Carmen Anda Hanu Achim, medic specialist gastroenterologie .

Endoscopia digestivă superioară permite diagnosticarea afecțiunilor ușoare precum gastrita, ulcerul gastric până la cele severe precum cancerul localizat la nivelul tubului digestiv superior.

Sursa foto: newsmed.ro

Continue Reading

Sanatate

Ateroscleroza, cauze și tratament

Published

on

O problemă extrem de importantă de sănătate în acest moment este ateroscleroza, o boală sistemică progresivă ce se dezvoltă încă din viața intrauterină și constă în acumularea de lipide și colesterol la nivelul vaselor de sânge. Ateroscleroza duce și la apariția bolilor cardiovasculare.

Ateroscleroza este o boală sistemică progresivă, ce se dezvoltă încă din viața intrauterină. Aceasta constă în acumularea de lipide și colesterol în interiorul vaselor de sânge ducând la apariția bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare. Se consideră limită de vârstă pentru apariția riscului de boală cardiovasculară, la 45 de ani la bărbați și 55 de ani la femei. Majoritatea factorilor de risc cardiovasculari au o prevalență mai mare odată cu înaintarea în vârstă precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, la care se adaugă și istoricul familiei”, a declarat  dr. Adelina Manea, medic specialist cardiologie.

Ateroscleroza reprezintă rezultatul acțiunii cumulate a factorilor de risc cardiovascular ce trebuie identificați la fiecare individ.În privința tratamentului, medicii specialiști sunt alături de fiecare pacient în parte asigurându-i servicii medicale la standarde înalte.

Sursa foto: doc.ro

Continue Reading

Sanatate

Măsuri speciale la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Published

on

40 de cazuri de gripă s-au înregistrat de la începutul sezonului rece la Constanța. Din această cauză Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța ia măsuri speciale pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecțiuni respiratorii acute.

Sezonul rece și-a intrat cu adevărat în drepturi, iar de la începutul lui, la Constanța s-au înregistrat câteva zeci de cazuri de gripă.  Din această cauză Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța ia măsuri drastice.

La Constanța s-au înregistrat 17 cazuri de gripă de tip A și B, cât și 30 de cazuri înregistrate la testele rapide.

Conform specialiștilor, gripa are perioadă de incubație foarte scurtă, iar  cei care intră în contact cu virusul prezintă febra, tuse, dureri musculare și osoase. Sfatul medicilor este ca la apariția primelor simptome este bine ca pacienții să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat.

Sursa foto: realitateadeconstanta.net

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline