Connect with us

Societate

Campanie pentru colectare selectivă, la Constanța

Published

on

Constănțenii pot colecta deșeurile produse, selectiv. Municipalitatea a amplasat deja în oraș pubele special amenajate pentru deșeuri. Cele patru categorii sunt plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, cât și deșeuri menajere și amestecate.

Campania „Constanța colectează selectiv“ prin care Primăria Municipiului îi sfătuiește pe constănțenii să conștientizeze obligațiile pe care le avem cu toții pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos este bine venită având în vedere faptul că nu  toți suntem atât de implicați în păstrarea curățeniei din jurul nostru.

Colectarea selectivă este importantă deoarece reduce poluarea cauzată de producerea și depozitarea deșeurilor, totodată diminuându-se consumul de resurse natural neregenerabile, se reduce consumul de energie.

Constănțenii mai trebuie să știe faptul că legislația în domeniu s-a modificat și, începând de la 1 iulie 2019, toată România trebuie să colecteze deșeurile. Potrivit Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate.

În ciuda demersurilor municipalității, mulți constănțeni aleg să nu arunce gunoiul în locurile special amenajate, pentru că le este mai ușor să îl lase la pubelele stradale care nu sunt destinate gunoiului menajer. Multe dintre tomberoanele platformelor pentru colectare selectivă sunt goale, iar lângă acestea sunt depozitate pungi cu deșeuri.

În curând se va impune  și aplicarea sistemului de plată denumit „Plătește pentru cât arunci”, motiv pentru care, constănțenii care nu vor colecta selectiv deșeurile, dacă vor depăși o anumită cantitate de gunoi să fie taxați extra. În acest caz, dacă prevederile nu vor fi respectate, atât autoritățile cât și cetățenii vor plăti taxe suplimentare pentru colectarea incorectă a deșeurilor din gospodării. Amenzile pe care le riscă cei care nu respectă legea sunt cuprinse între 400 și 800 de lei, cât și amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoanele juridice.

Pentru a trăi într-un mediu curat și sănătos, constănțenii trebuie să facă mici eforturi, iar colectarea selectivă a gunoiului este un prim pas.

Actualitate

Trei obiceiuri zilnice care te fac mai deștept

Published

on

Într-o lume care se mișcă aproape cu viteza luminii și oamenii nu au  timp cu adevărat pentru ei, trebuie să facă mici schimbări în viața lor pentru a-și mări capacitatea de concentrare și implicit inteligența. Pentru a avea rezultate mărețe ar trebui să urmeze doar câțiva pași, zilnici, care nu durează mai mult de o oră.

Un prim sfat ar fi să reflectați timp de 10 minute deoarece specialiștii spun faptul că e bine din când în când să fim doar „cu noi înșine”. Acest proces trebuie să fie unul gradual pornind de la întrebări „pentru tine” simple, ajungându-se la cele de profunzime, contemplative. Adresează-ți o întrebare grea în fiecare zi și ia-ți 10 minute din timp să meditezi asupra ei.

Un alt pas important pentru a-ți crește inteligența sunt cărțile. Respectiv 20 de minute în fiecare zi petrecute alături de cărțile preferate. Se spune că o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața, iar cele 20 de minute ar putea să fie extrem de benefice pentru tine.

Un alt sfat esențial pe care cu toții ar trebui să îl urmăm se referă la concentrare. În momentul în care te concentrezi profund repui în mișcare mentalul și îți rafinezi capacitatea de a internaliza informațiile. Merită cu adevărat să aloci 30 de minute pe zi pe care să le dedici concentrării deoarece te va ajuta mult în viitor.

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Măsuri suplimentare de dezinfecție la Constanța

Published

on

Se iau măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii acute. Dezinfecția se desfășoară cu precădere în timpul nopții, atunci când autobuzele ies din cursă, fiind realizată de o companie specializată.

Potrivit reprezentanților companiei de transport în comun, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor.

Acțiunile suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Sursa foto: ziare.com

Continue Reading

Actualitate

Votaţi Sibiul pentru ,,European Best Destinations 2020”!

Published

on

Oraşul Sibiu a fost nominalizat să concureze pentru cea mai bună destinație turistică europeană. Competiția se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 5 februarie. Se poate vota de pe un IP o dată la 7 zile, pe http://vote.ebdest.in/.

Sibiul concurează alături de destinații turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.

,,Participând în această competiție, Sibiul are șansa uriașă să crească în vizibilitate, nominalizații urmând să fie promovați de organizatori în publicații de renume din industria turistică precum Vogue, Forbes, Huffpost, Daily Mail, Trip Adviser, Euro News, Lonely Planet, Independent, El Mundo, China Daily, Rue 89, Figaro Live, Travel+Leisure, Courrier International. Îi invit pe toți cei care iubesc oraşul nostru să voteze și să încurajeze Sibiul, ca destinație turistică de talie europeană.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Nominalizarea a fost făcută de organizatorii competiției ,,20 EUROPEAN BEST DESTINATIONS”, o asociație europeană cu sediul la Bruxelles, partener al rețelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), care au motivat alegerea astfel:

,,Sibiul este o destinație unică în Europa, o locație autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experiențe reale și unice, într-o destinație frumoasă. Datorită eforturilor autorităților locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieții, fiind unul dintre cele mai apreciate orașe europene de locuitori, dar în egală măsură și de investitori, start up-uri și companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar și numeroasele sale instituții culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internațională Sibiului, un oraș care cunoaște în prezent o creștere a vizibilității și pe rețelele sociale, fiind una dintre locațiile care arată foarte bine pe Instagram.”.

Destinațiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste 5 milioane de vizitatori ai site-ului web și de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicațiile platformei pe canalele de socializare.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline