Connect with us

Actualitate

Yacht-Fish-Delta, pentru iubitorii de ambarcaţiuni

Published

on

Faleza din Tulcea s-a transformat, zilele acestea, în raiul iubitorilor de ambarcaţiuni cu motor. Importatori şi producători de seamă, distribuitori de ambarcaţiuni, piese și accesorii, cu toţii şi-au dat întâlnire la Yacht-Fish-Delta, târg destinat pasionaților de ambarcaţiuni.

Nu mai puţin de 20 de branduri de ambarcaţiuni au transformat faleza din Tulcea într-o veritabilă expoziţie. Cele mai noi modele de bărci specifice îndeosebi Deltei Dunării le-au fost prezentate pasionaţilor de ambarcaţiuni, cât şi agenţilor economici de profil din judeţul Tulcea.

“Este specifică plimbărilor în Delta Dunării. Este destinată pentru water taxi sau alte plimbări pe apă, are o capacitate începând de la şase până la 12 persoane, dimensiunile diferă, începând cu cinci metri până la opt metri, iar preţul porneşte de la 12.500 euro.”, spune ELENA MANACHE, expozant

“Capacitate de opt persoane, destinată plimbărilor în Delta Dunării pentru agrement, poate fi ambarcaţiune de serviciu pentru instituţii, o ambarcaţiune cu un pescaj mediu ce poate avea acces pe toate canalele Deltei Dunării. Preţul de pornire variază între 28.000 euro, în funcţie de dotări şi poate ajunge la 31.000 euro.”, spune SILVIU RAHĂU, expozant

După numeroase astfel de evenimente pe care Constanţa le-a găzduit, organizatorii le-au pregătit, de această dată, şi tulcenilor o expoziţie de o asemenea anvergură, tocmai pentru că Tulcea este un punct important pe harta turistică a României.

“Ne-am unit eforturile, Camera de Comerţ Constanţa şi cea din Tulcea ca să reîncepem această manifestare specifică locului. Categoric, Delta este o destinaţie atât pentru cei care îşi ţin ambarcaţiunile pe Dunăre, cât şi pentru cei care şi le ţin la mare şi cred că Delta este numitorul comun pentru toţi deţinătorii de ambarcaţiuni.”, declară MIHAI DARABAN, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a României  

“Sunt proiecte finanţate pentru marine. Iată, portul Tulcea, care probabil că va avea într-o lună şi constructorul, este în proiect un miniport la Enisala, miniportul de la Murighiol şi sper şi o marină în portul de la Sulina, o marină destul de mare.”, declară HORIA TEODORESCU, preşedinte CJ Tulcea

Importanţi oameni de afaceri din Delta Dunării sau numeroşi tulceni curioşi, cu toţii au fost atraşi de modelele expuse la Yacht-Fish-Delta.

“Foarte frumos, fiind organizat aici pe faleza din Tulcea. Am observat o multitudine de modele de bărci. Nu neapărat pentru că mi-aş dori o asemenea barcă, dar a face o cultură din asta, mai ales într-un oraş apropiat de Delta Dunării, cred că e un lucru foarte bun.”, spune un domn

“Mi-au atras atenţia anumite ambarcaţiuni, cele din aluminiu, în special. Se pretează pentru Dunăre şi cu motoare mici. Asta vreau să specific: motoarele cu cai foarte mulţi nu sunt benefice pentru Delta Dunării, chiar afectează ecosistemul.”, spune o doamnă

Expozanţii s-au prezentat, de asemenea, şi cu accesorii nautice, motoare, remorci, ustensile și accesorii pentru pescuit.

sursa foto: CCINA Constanţa

Actualitate

Să îi prețuim pe seniorii constănțeni

Published

on

Celebrarea seniorilor orașului nostru este un lucru pe care cu toții trebuie să îl facem, deoarece lor le datorăm faptul că suntem în viață și că au luptat pentru ca generația actuală să aibă condițiile de astăzi.  O piatră de temelie a oricărui oraș sunt vârstnicii lui. Astăzi a fost despre ei, despre seniorii Constanței. Aceștia au premiați de către primarul Constanței într-un cadru plin de emoție la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar au avut parte și de un recital al artiștilor constănțeni, care au vrut să le aducă un zâmbet pe chip.

Prețuirea și aprecierea celor care ne-au învățat să vorbim, să citim, să socotim, cei care ne-au învățat tainele școlii și ne-au inițiat în viață sunt bunicii și străbunicii noștri. De aceea este un lucru normal, ca noi,  toți cei din generația actuală să îi celebrăm cum se cuvinte ori de câte ori avem ocazia.

În cadrul ceremoniei organizate au fost premiate 274 de persoane care au împlinit vârsta de 80 de ani, 93 de cupluri care au celebrat 50 de ani de căsătorie și 52 de persoane care au împlinit 90 de ani.

În sală a mai fost prezent pe lângă seniorii Constanței și Vasile Dămășaru, care poate fi un exemplu pentru tânăra generație. La cei 111 ani, seniorul merge de ani de zile, câte doi kilometri pe jos, prin Parcul Tăbăcărie, unde se întâlnește cu prietenii să joace table.

Secretul unei longevității unei relații sau a unei vârste venerabile nu este unul complicat, iar cuvântul esențial este cumpătarea, de care seniorii orașului nostru au dat dovadă timp de zeci de ani.

Sursa foto: wallstreet.ro

Continue Reading

Actualitate

Constanța, în sondaj

Published

on

Fundația Universitară a Mării Negre alături de Universitatea Ovidius și ISCOP au realizat împreună un sondaj de opinie, cu și despre Constanța. Sondajul intitulat- Constanța- agenda socială, economică și strategică a avut în vedere un eșantion de peste 1000 de persoane care au fost chestionate. Subiectele abordate s-au referit la modalitate prin care constănțenii văd orașul lor.

Fiecare municipiu, fiecare regiune trebuie să știe care este părerea populației despre oraș, care sunt îngrijorările oamenilor și care ar crede ei că sunt soluțiile. Toate acestea au fost chestionate, în sondajul realizat la malul mării.

Printre întrebările puse constănțenilor a fost și cea referitoare la ideea prin care Constanța ar putea să devină un oraș regal, care în ochii locuitorilor a prins foarte bine.

Timp de aproximativ o săptămână au fost culese date de la constănțeni cu privire Constanța. Punctele atinse în acest sondaj țin în mare parte de agenda socială, economică și strategică a orașului de la malul mării.

Infrastructură, sănătatea și corupția sunt punctele cele mai arzătoare care îi preocupă pe constănțeni referitor la oraș.

Sursa foto: theescapers.ro

Continue Reading

Actualitate

Constanţa prinde culoare

Published

on

Campania “Constanţa veselă” prinde contur! După ce au dat culoare mai multor parcuri din oraşul nostru, zeci de voluntari s-au mutat de această dată în curtea şcolii. Alături de alţi voluntari europeni, dar şi de elevii Şcolii Nr. 18 “Jean Bart”, tinerii şi-au pus imaginiaţia la contribuţie şi au pictat multicolor aleile din curtea instituției.

A fost o adevărată mobilizare de forţe în curtea Şcolii “Jean Bart” din Constanţa. Pe aleile din beton au prins contur picturi ce rememorează jocuri ale copilăriei precum șotronul, plicul, omizi cu cifre cu ajutorul cărora elevii vor învăța să adune, să împartă, să scadă sau să înmulțească.

“Această acţiune a fost gândită împreună cu Asociaţia „Creative Plus”, împreună cu Primăria Constanţa, iar acum avem alături de noi şi grupul de lucru de la „Capitala Tineretului din România”, Constanţa fiind practic finalistă în această competiţie şi mai avem un grup de tineri, tineri europeni care vin din cinci ţări ale Uniunii Europene, vin din Spania, din Italia, Bulgaria, Croaţia, etc.”, declară DANIELA PRICOP ENESCU, preşedinte Asociaţia Youth Vision

Implicaţi şi foarte creativi, elevii şi tinerii români s-au bucurat din plin de acest schimb de experienţă alături de voluntarii europeni.

“Este o experienţă foarte plăcută pentru mine, cred că tinerii români sunt foarte plăcuţi şi buni. Mie îmi face mare plăcere să lucrez cu el. Facem un desen pentru această şcoală şi suntem foarte mândri că ne ajutăm recipric.”, spune o tânără din Spania

“Sunt foarte fericită să fiu aici! Sunt din sudul Spaniei, din Malaga şi îmi place foarte mult România.”

Iniţiatorii proiectului au promis că vor continua aceste acţiuni, iar desenele pe asfalt vor prinde contur şi în alte instituţii de învăţământ din Constanţa.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline