Connect with us

Diverse

Totul despre îngrijirea și întreținerea extensiilor de păr

Published

on

Extensiile de păr au devenit încet dar sigur un must-have în rândul celor care pun preţ pe imaginea lor. Şi nu există un mod mai simplu de a-ţi schimba lookul decât extensiile de păr ce conferă un aspect foarte natural. Odată aplicate, aceste extensii au nevoie de o îngrijire sporită, ce presupune tratamente profesionale, hidratare intensă şi, de ce nu, clipe de răsfăţ în saloanele de înfrumuseţare.

“Ideal ar fi să vină la salon, ca să fie şi coafate, ca să fie îngrijite şi să avem o atenţie sporită asupra lor pe o perioadă mai lungă de timp. Cu cât sunt îngrijite mai bine, cu cât sunt coafate mai corect, cu atât perioada lor de viaţă este mult mai mare. Astfel, poate să ajungă între şase luni şi un an de zile, în funcţie de cât de bine le îngrijim.”, declară DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity Salon

Da, aţi auzit bine! Tehnologia de beauty a avansat atât de mult, încât programarea la stylist devine practic parte din rutina cotidiană. Iar rezultatele vor fi, desigur, pe măsura aşteptărilor.

“Şedinţa de astăzi a costat în spălarea şi aranjarea părului. Am început în primul rând prin şamponarea cu un şampon de hidratare, după clătire am aplicat o mască de hidratare şi restructurare, iar în următorul pas, înainte de uscare, am aplicat un ser pentru protecţie termică şi pentru hidratare. După uscare, am făcut bucle lejere, încât clienta să plece şi cu părul aranjat, şi hidratat şi tot ce este necesar ca după o şedinţă la salon.”, declară SANDRA IACOB, hairstylist

“Vin la acest salon pentru că sunt foarte mulţumită de extensiile care mi-au fost puse, au banda foarte bună. Trebuie să veniţi în primul rând după ce vă puneţi extensiile, pentru a le întreţine.”, spune o clientă 

De altfel, în ultimii ani, tot mai multe doamne şi domnişoare au apelat la extensiile de păr, fie din necesitate, fie strict pentru că îşi doresc un aspect impecabil, fără cusur.

“În ultima perioadă, am avut destul de multe cereri de extensii. Folosim un anumit tip de extensii cu bandă foarte mică, ceea ce înseamnă o greutate mai redusă pe firele de păr pe care le lipim. Se folosesc, în general, atunci când clientele vor o cantitate mai mare de păr sau o lungime mai mare a părului decât o au ele.”, declară DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity Salon  

Deşi recomandă îndeosebi astfel de şedinţe la salon, experţii în frumuseţe au şi câteva sfaturi şi recomandări chiar şi pentru acasă.

“Să îşi ia un şampon de hidratare, o mască foarte bună tot pentru hidratare, să usuce părul tot timpul când îl spală, mai ales cu keratină, pentru că aceasta este predispusă să se strice mult mai repede.”, spune DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity Salon

În plus, iată şi câteva sfaturi utile de luat în considerare şi în privinţa părului vopsit.

“Important este să ne vopsim cât mai sănătos. De exemplu, dacă avem un păr deschis, trebuie să-l întreţinem cu vopsea fără amoniac. Se tot vehiculează prin piaţă că amoniacul nu strică părul. Dar eu vă spun că amoniacul, atâta timp cât nu este ţinut sub control sau este folosit într-un mod excesiv, distruge.”, completează DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity Salon

Aşadar, pentru un look de invidiat, aspecte precum îngrijirea și întreținerea extensiilor, dar şi a culorii părului sunt esenţiale.

Actualitate

Constanţa prinde culoare

Published

on

Campania “Constanţa veselă” prinde contur! După ce au dat culoare mai multor parcuri din oraşul nostru, zeci de voluntari s-au mutat de această dată în curtea şcolii. Alături de alţi voluntari europeni, dar şi de elevii Şcolii Nr. 18 “Jean Bart”, tinerii şi-au pus imaginiaţia la contribuţie şi au pictat multicolor aleile din curtea instituției.

A fost o adevărată mobilizare de forţe în curtea Şcolii “Jean Bart” din Constanţa. Pe aleile din beton au prins contur picturi ce rememorează jocuri ale copilăriei precum șotronul, plicul, omizi cu cifre cu ajutorul cărora elevii vor învăța să adune, să împartă, să scadă sau să înmulțească.

“Această acţiune a fost gândită împreună cu Asociaţia „Creative Plus”, împreună cu Primăria Constanţa, iar acum avem alături de noi şi grupul de lucru de la „Capitala Tineretului din România”, Constanţa fiind practic finalistă în această competiţie şi mai avem un grup de tineri, tineri europeni care vin din cinci ţări ale Uniunii Europene, vin din Spania, din Italia, Bulgaria, Croaţia, etc.”, declară DANIELA PRICOP ENESCU, preşedinte Asociaţia Youth Vision

Implicaţi şi foarte creativi, elevii şi tinerii români s-au bucurat din plin de acest schimb de experienţă alături de voluntarii europeni.

“Este o experienţă foarte plăcută pentru mine, cred că tinerii români sunt foarte plăcuţi şi buni. Mie îmi face mare plăcere să lucrez cu el. Facem un desen pentru această şcoală şi suntem foarte mândri că ne ajutăm recipric.”, spune o tânără din Spania

“Sunt foarte fericită să fiu aici! Sunt din sudul Spaniei, din Malaga şi îmi place foarte mult România.”

Iniţiatorii proiectului au promis că vor continua aceste acţiuni, iar desenele pe asfalt vor prinde contur şi în alte instituţii de învăţământ din Constanţa.

Continue Reading

Diverse

Sushi, la rang de artă

Published

on

Bucătăria japoneză se plasează în topul preferințelor culinare la nivel internațional, datorită unuia dintre cele mai renumite preparate specifice: sushi. Acesta este considerat cel mai sănătos fel de mâncare de pe întreg mapamondul. De acest lucru s-au convins constănţenii care au luat parte la o degustare cu totul aparte, propusă de Restaurantul Le Charme. Nu mai puţin de 15 sortimente de sushi au fost pregătite de chef Sushi Alexx, pentru împătimiţii acestei delicatese japoneze.

Zuma, Hirosake, Kamomishu… Poate pentru unii sună ciudat aceste denumiri, însă pasionaţii de sushi ştiu exact că acestea sunt veritabile delicii culinare.

La o astfel de provocare culinară au fost invitaţi mai mulţi reprezentanţi de seamă ai Constanţei, pentru care sushi nu mai are niciun secret. Dar, cu toate acestea, chef Alexx Sushi a reuşit, graţie reţetelor sale autentice, să încânte chiar şi cele mai rafinate gusturi.

“Tot ce am făcut astăzi sunt invenţiile mele, propria-mi semnătură. Nu sunt luate de nicăieri, ideile le-am cules de peste tot din lume, doar că am venit cu tehnica mea şi am obţinut acest produs.”, declară ALEXX SUSHI, sushi chef

“Am vrut să le facem o surpriză constănţenilor şi să îi îndemnăm să prindă gustul preparatelor japoneze. În consecinţă, i-am provocat să deguste nu mai puţin de 15 feluri de sushi, reţete unice, fără îndoială, în România.”, declară AURA VOICULESCU, manager Le Charme

Sushi este, aşadar, o experienţă culinară plină de rafinament şi de savoare.

“Este exact genul de bucătărie care mă încântă foarte tare, iar în Constanţa, din păcate, nu avem foarte multe opţiuni pentru sushi şi sashimi, aşadar o ocazie excelentă acum să degust acest meniu. Foarte mare varietatea de preparate şi chiar trebuie să fii artist ca să găteşti sushi.”, declară CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

“Am încercat şi în alte ţări, am încercat chiar şi aici în România, iar în Constanţa chiar mă bucur să aflu că începem să avem şi noi un astfel de bufet din care să înţelegi diferenţele dintre sushi, sashimi şi toate celelalte. Iar eu încerc să îmi conving prietenii că, indiferent că este carne crudă, asta nu înseamnă că nu e sănătoasă. Din contră, este foarte sănătoasă şi este foarte gustoasă.”, declară DIANA SLAV, ghid turistic  

“Îmi place sushi! Am călătorit în Japonia şi realmente îmi amintesc cu plăcere de câte ori mănânc sushi de acea călătorie impresionantă, iar astăzi am avut o surpriză deosebit de plăcută. Preparatele au fost nemaipomenite şi le recomand cu căldură, iar experienţa a fost cu totul aparte, am întâlnit un personal deosebit de primitor, locaţia este grozavă.”, declară MIHAELA BELCIN, preşedinte ASOAF

Iar constănţenii vor avea, în continuare, parte de astfel de surprize savuroase.

“Vă mai lansăm o provocare! Pe 25 octombrie, vă aşteptăm la Sushi Night, All you can eat!”, spune AURA VOICULESCU, manager Le Charme

Aşadar, dacă vreţi să vă convingeţi şi să vă bucuraţi de o experienţă culinară aparte, sunteţi aşteptaţi la Sushi Night!

Continue Reading

Actualitate

Burnout: sindromul epuizării profesionale

Published

on

Burnout, un fenomen ce ia amploare! Având în vedere mediul extrem de competitiv în care mulţi angajaţi activează, acest sindrom este tot mai răspândit, la ora actuală, în lume. Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică, psihică și emoțională, produsă de stresul prelungit, cu precădere la locul de muncă, fiind o consecință a dezechilibrului dintre cerințe, resurse și gradul de satisfacție profesională.

Sindromul burnout a ajuns să fie privit ca boala profesională a omului modern. Un fenomen ce a luat amploare, în ultimii ani, la nivel mondial. Acest sindrom constă, aşadar, în epuizarea fizică, emoţională şi mentală, cauzată de expunerea excesivă la situaţii stresante.

“Aş enumera, ca profesii, medicii, avocaţii şi profesorii, pentru că ei trăiesc într-un mediu solicitant, într-adevăr, iar rata este mai mare de producere sau de apariţie a acestui sindrom.”, declară ROXANA ROHAN, psiholog

Estimările la nivel global arată că aproape jumătate dintre adulţi se simt copleşiti de volumul mare de sarcini de la locul de muncă. Astfel, anumite profesii sunt prediuspuse în mod deosebit la burnout.

“În momentul în care profesezi, într-adevăr este o emoţie şi este un stres foarte puternic, iar dacă mă refer îndeosebi la medici, care au această presiune de a-şi face meseria foarte bine şi ei intră în contact cu foarte multe emoţii şi ar trebui să fie aplatizaţi emoţional pentru a privi obiectiv acel pacient. Toate meseriile despre care am vorbit, şi profesorii, şi avocaţii şi medicii îndeosebi, ei continuă această perfecţionare şi acasă, în timpul lor liber.”, declară ROXANA ROHAN, psiholog

În cazul celor care suspectează că ar putea suferi de burnout, experții recomandă să apeleze la ajutorul unui psiholog sau a unui specialist în Life sau Business Coaching.

sursa foto: extinguishburnout.com

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline