Connect with us

Cultura/Educatie

Primul clopoțel

Published

on

Emoțiile primului clopoțel au fost pe chipurile miilor de copii care, astăzi au început școala. Alături de părinți și bunici, elevii au pășit timizi pe porțile instituțiilor de învățământ, pentru a-și cunoaște noii colegi și profesori. Cei mai emoționați au fost prichindeii care au făcut pentru prima dată cunoștință cu tot ceea ce înseamnă școala.

Emoții mari au fost și pentru cei peste 300 de elevi constănțeni ai Cambridge School of Constanța. Aceștia au fost primiţi cu baloane și antrenaţi cu tot felul de activităţi, care de care mai interesante. Cambridge School of Constanța oferă educaţie de top pentru toate nivelurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, iar cei mici, dar și cei mari au fost extrem de entuziasmați să își cunoască sau revadă profesorii și colegii.

„Astăzi, începe aventura pentru învățare, iar noi îi vom conduce pe elevii noștri, să facă tot ceea ce vor pentru a putea avea succes, a crește treptat și a se putea dezvolta ca personalități individuale, în cadrul special pe care îl oferim acestora la școala noastră. Anul acesta vom introduce câteva idei și concepte noi la noi la școală. Vrem să fim siguri că ne menținem poziția în ceea ce privește noile abordări din învățământ. Vrem totodată să aducem mai aproape de elevi învățământul modern, tocmai de aceea ne axăm pe învățământ de calitate. Cea mai mare provocare pentru acest an școlar este să păstrăm educația distractivă, concentrată, interactivă și inovativă pentru toți elevii noștri. Profesorii noștri sunt alături de elevi din primul moment când pășesc pe porțile școlii, părinții sunt și ei implicați în toate acțiunile elevilor. Vrem să îi asigurăm că suntem alături de copii la fiecare pas pe care îl fac, atât profesorii, cât și școala. Tot ce trebuie să știe cei care ne trec pragul este că școala, anul acesta va fi distractivă”, a declarat Lauren Engler, ofiţer examinări Cambridge.

Evenimentul de deschidere a noului an școlar de la Cambridge School of Constanța a fost structurat în trei părți. Prima dintre acestea fiind momentul în care  profesorii, dar și învățătorii și-au întâmpinat cu drag elevii, urmată de prezentarea structurii cursurilor din următoarele luni, specifică fiecărei clase în parte.

Un moment dedicat special pentru elevi, a fost o surpriză dulce, dar și variate activități de entertaining precum face-paintingul, modelajul de baloane, pictura și activități care să le stârnească curiozitatea.

„Gama de vârstă a Cambridge School of Constanța este foarte largă. De la vârsta de doi ani, până la clasa a XII-a, copiii vin din diverse țări. Curricula noastră este una extrem de variată, extrem de bogată, examinările noastre au recunoaștere internațională, ceea ce oferă elevilor noștri avantaje multiple. Îi așteptăm cu drag să ne calce pragul și să se bucure de această aventură de învățare. Noi ne pregătim elevii pentru viață, aici combinându-se învățătura și experiența și viața deopotrivă”, a menționat Cristina Ivășcan, marketing & pr Cambridge School of Constanța.

Şcoala trebuie să fie fabrica umanităţii, iar pentru ca acest lucru să fie înfăptuit, orele pe care le urmează elevii trebuie să se bazeze pe un principiu solid pe seama căruia să se desfăşoare cursurile. Tocmai de aceea, Cambridge School of Constanța oferă elevilor săi cele mai bune condiții pentru a se dezvolta armonios.

O viziune total diferită, oferită de învăţământul privat, comparativ cu ceea ce propune şcoala de stat pot regăsi cei care pășesc la Cambridge School of Constanța. Iar atunci când elevii vin cu plăcere la ore, fiind entuziasmaţi şi nerăbdători să înveţe lucruri noi de la profesorii lor, atunci şcoala devine o fascinantă provocare.

 

Cultura/Educatie

Un profesor din Spania predă la Constanța

Published

on

Începutul anului şcolar 2019 la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa a început într-un mod inedit. Vizita reprezentanților Ambasadei Spaniei în România, Excelenţa Sa, Manuel Larrotcha şi Pablo Diez Astruga, ataşat pentru Educaţie şi Învăţământ la Ambasada Spaniei în România.

Vizita reprezentanţilor Ambasadei Spaniei în România a fost făcută în contextul în care, din anul şcolar 2019-2020, timp de 4 ani, în Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” va exista un program de predare a limbii spaniole în regim bilingv. Atfel, elevii  vor beneficia de predarea limbii spaniole de către un cadru didactic specializat din Spania. Profesorul îşi va desfăşura activitatea în colegiu atât pentru clasele gimnaziale, cât şi pentru cele liceale.

Finalitatea acestui program va consta în susţinerea de către elevii care au urmat specializarea bilingv – limba spaniolă, a bacalaureatului specific, conform Acordului dintre Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Ministerul Ştiinţei din Regatul Spaniei cu privire la înfiinţarea şi funcţionarea secţiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România şi la organizarea examenului de Bacalaureat la aceste licee.

Colegiul nostru a derulat deja două proiecte internaţionale cu instituţii de învăţământ din Spania, din Salamanca şi Igualada.

Pentru cursanți există beneficii multiple de care se pot bucura în cadrul programelor bilingve, precum îmbunătăţirea funcţiilor neuro-fiziologice şi a abilităţilor cognitive, expunerea la o altă cultură, dezvoltarea unei gândiri flexibile şi divergente, cât și stima de sine şi încredere în propriile forţe.

Numeroase studii de specialitate confirmă faptul că elevii înscrişi într-o clasă cu program biling sunt mult mai receptivi faţă de profesori şi faţă de materia studiată. Aceştia devin mai eficienţi cand vine vorba de alternarea activităţilor, au rezultate mai bune la examene, au mai puţine probleme de comportament, dezvoltă mai bine empatia şi sunt mai deschişi faţă de diferenţele de cultură, etnie dintre ei şi ceilalţi colegi.

Sursa foto: mesagerdeconstanta.ro

Continue Reading

Cultura/Educatie

Tomisul Antic | Povești din situl arheologic

Published

on

Comunitatea Elenă Elpis și Uniunea Armenilor din Constanța îi invită astăzi pe constănțeni să afle povestea vestigiilor arheologice excepționale descoperite în urma lucrărilor efectuate în Zona Peninsulară. Gazda pe „șantier” la evenimentul „Tomisul Antic” va fi Lucian Aiftincăi, președintele Asociației pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea.

De la ora 17.30, Aurel Mototolea și Laurențiu Cliante, cei doi arheologi care au participat la săpăturile de pe strada 9 Mai, îi așteaptă pe cei care sunt interesați de astfel de acțiuni, „in situ” pentru a prezenta zidurile, fântâna, statuetele și o sumedenie de vase întregi sau în stare fragmentară, atribuite perioadelor greacă arhaică, elenistică, romană și romano-bizantină, scoase la lumină după un efort uman considerabil, ce a vizat o suprafață de 300 mp de teren, prin săparea manuală a aprox. 1850 mc. de pământ.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Cultura/Educatie

Aurel Vlaicu | Inginer român și pionier al aviației române celebrat în septembrie

Published

on

Aurel Vlaicu a fost un renumit inginer român, inventator și pionier al aviației române și mondiale, care a decedat pe 13 septembrie 1913 în Băneşti. . În cinstea lui, comuna Binținți, locul unde acesta s-a născut, se numește astăzi Aurel Vlaicu.

Aurel Vlaicu a fost elev al liceului reformat din Orăștie, care din 1919 încoace a fost numit „Liceul Aurel Vlaicu”, luându-și bacalaureatul la Sibiu în 1902.  Și-a început studiile inginerești la Universitatea Tehnică din Budapesta, studii pe care le-a continuat in München, obținând diploma de inginer în 1907.

După aceea a lucrat ca inginer la uzinele Opel în Rüsselsheim. În 1908 se întoarce la Binținți unde construiește un planor cu care efectuează un număr de zboruri în 1909. În toamna anului 1909 se mută în București și începe construcția primului său avion, Vlaicu I, la Arsenalul Armatei. Avionul zboară fără modificări, ceea ce a fost un lucru unic pentru începuturile aviației mondiale, în iunie 1910.

În anul 1911 construiește un al doilea avion, Vlaicu II, cu care în 1912 a câștigat cinci premii memorabile la mitingul aerian de la Aspen, Austria. Concursul a reunit între 23 și 30 iunie 1912, 40 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care și Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu.

La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, s-a prăbușit în apropiere de Câmpina, din cauza unui atac de cord. Aurel Vlaciu este înmormântat în cimitirul Bellu din București.

În anul următor prietenii săi Magnani și Silișteanu finalizează construcția avionului Vlaicu III, și cu ajutorul pilotului Petre Macavei efectuează câteva zboruri scurte. Autoritățile vremii interzic continuarea încercărilor în toamna anului 1916, în timpul ocupației germane, avionul fiind expediat la Berlin. Avionul Vlaicu III a fost văzut ultima dată în anul 1940.

Sursa foto: ziarullumina.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline