Connect with us

Actualitate

Herghelia de la Mangalia, un punct atractiv pentru turiști

Published

on

După o vară încarcata, herghelia de la Mangalia continuă să atragă turiști și în extrasezon. Și o va face până la iarnă, așa că cine are timp să dea o fugă la mare, nu trebuie să rateze caii pur sânge arab de la Mangalia. Administratorii le oferă, contracost,  posibilitatea unor plimbări de agrement. Orice ban este binevenit, mai ales că herghelia asigură hrana animalelor din culturi proprii, iar seceta de anul acesta le-a înjumătățit producția.

Considerată una dintre cele mai vestite herghelii din sud estul Europei, pepiniera de pur sânge arab, herghelia de la Mangalia își așteaptă turiștii în fiecare zi. Cei interesați, pot lua lecții de echitație ori pot face plimbări scurte de agrement.

Herghelia de la Mangalia asigură furajele animalelor din fonduri proprii și orice suma pe care o colectează este binevenita. Mai ales ca în acest an, cultura de floarea soarelui, pe care herghelia o produce și apoi o comercializează, a fost la jumătate. Iar un cal pur sange arab are nevoie de îngrijire și hrană specială pentru a avea performanțe sau pentru a putea fi vândut. Un pur sânge arab este foarte rezistent, agreabil și cu un temperament plăcut.

Un cal bine îngrijit poate ajunge până la vârsta de 30 de ani. Recordul de vârstă la herghelia din Mangalia l-a detinut Nedjari, armasarul Regelui Mihai, care a murit la 34 de ani.

Mai multe exemplare de pur sânge arab de Mangalia au devenit vedete incontestabile, după ce au fost folosite de-a lungul anilor, în nenumarate filme românești, unul dintre ele, fiind „Mihai Viteazu” .

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline