Connect with us

Actualitate

Lunile de toamnă, ideale pentru numeroase destinaţii europene | Reduceri de luat în considerare

Published

on

Chiar dacă sezonul estival pe litoral a ajuns pe final, românii au totuşi motive să fie încântaţi. Lunile de toamnă sunt cele mai accesibile pentru destinaţiile externe. Şi ne referim aici atât la biletele de avion, cât şi la preţurile vacanţelor peste hotare.

Aşadar, dacă aţi economisit ceva bănuiţi în lunile de vară, acum este momentul favorabil să faceţi o investiţie pentru o vacanţă memorabilă. Şi nu o investiţie masivă, întrucât perioada următoare aduce şi reduceri semnificative.

Concret, în lunile de toamnă, preţurile pot fi chiar şi la jumătatea celor practicate în lunile aglomerate, atât pentru biletele de avion, cât şi pentru rezervările hoteliere.

Potrivit portalului momondo.ro, diferenţa cea mai semnificativă în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile internaţionale se aplică în cazul plecărilor către Regatul Unit. Concret, preţul mediu pentru cei care doresc să călătorească în anumite oraşe din Marea Britanie este redus cu aproximativ 47% comparativ cu tariful practicat de companiile aeriene în lunile de vară. Oferte de luat în considerare (31% reducere) sunt şi pentru românii care îşi doresc o vacanţă în zonele turistice din Italia. De asemenea, până la 30 de procente pot ajunge şi reducerile pentru ofertele ce vizează Spania şi aproape 23% este discount-ul pe care îl propun companiile aeriene pentru destinaţii din Grecia.

Iar dacă ne-am rezervat biletul de avion şi am făcut deja o economie consistentă, să ne gândim acum şi la cazare. Un veritabil pol al turismului european, indiferent de anotimp, Grecia îşi aşteaptă turiştii în lunile septembrie şi octombrie cu reduceri de până la 34%, la hoteluri şi pensiuni. Hotelierii din Spania şi Italia vin şi ei cu discount-uri de luat în considerare la cazare, preţurile medii fiind mai mici cu aproximativ 22 de procente.

„Într-adevăr, sunt în general oferte last-minute şi oferte consistente în privinţa tarifelor pentru cei care nu au mers încă în vacanţă în această vară şi au disponibilă o săptămână, cel puţin, pentru un sejur în Creta, sau în Rhodos, ori în Corfu. În Turcia sau în Egipt, de ce nu, destinaţii de charter. Asta înseamnă că pe locurile rămase, touroperatorii aleg să impună discount-uri consistente, iar pentru români este, iată, o ultimă încercare pentru a prinde o vacanţă în destinaţii însorite, unde temperatura aerului şi a apei mării este în continuare ideală, dar la preţuri mai mici decât cele practicate în timpul verii.”, declară CORINA MARTIN, manager Mistral Tours

În concluzie, dacă v-aţi hotărât pe ultima sută de metri, nu ezitaţi să vă planificaţi o vacanţă memorabilă, la un tarif redus.

sursa foto: europeanbestdestinations.com

Actualitate

Trei obiceiuri zilnice care te fac mai deștept

Published

on

Într-o lume care se mișcă aproape cu viteza luminii și oamenii nu au  timp cu adevărat pentru ei, trebuie să facă mici schimbări în viața lor pentru a-și mări capacitatea de concentrare și implicit inteligența. Pentru a avea rezultate mărețe ar trebui să urmeze doar câțiva pași, zilnici, care nu durează mai mult de o oră.

Un prim sfat ar fi să reflectați timp de 10 minute deoarece specialiștii spun faptul că e bine din când în când să fim doar „cu noi înșine”. Acest proces trebuie să fie unul gradual pornind de la întrebări „pentru tine” simple, ajungându-se la cele de profunzime, contemplative. Adresează-ți o întrebare grea în fiecare zi și ia-ți 10 minute din timp să meditezi asupra ei.

Un alt pas important pentru a-ți crește inteligența sunt cărțile. Respectiv 20 de minute în fiecare zi petrecute alături de cărțile preferate. Se spune că o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața, iar cele 20 de minute ar putea să fie extrem de benefice pentru tine.

Un alt sfat esențial pe care cu toții ar trebui să îl urmăm se referă la concentrare. În momentul în care te concentrezi profund repui în mișcare mentalul și îți rafinezi capacitatea de a internaliza informațiile. Merită cu adevărat să aloci 30 de minute pe zi pe care să le dedici concentrării deoarece te va ajuta mult în viitor.

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Importanța endoscopiei digestive superioare

Published

on

Dacă ne supără stomacul sau avem arsuri este important să facem regulat endoscopie digestivă superioară Aceasta este o manevră minim invazivă ce permite medicului specialist să examineze esofagul, stomacul și prima porțiune a duodenului.

„Endoscopia digestivă superioară reprezintă investigația prin care putem diagnostica cancerul gastric și putem preleva testul pentru helicobacter pylori. Acesta este un test rapid, testul ureazei, care este o enzimă secretată de această bacterie ce îi permite să supraviețuiască în mediul acid din stomac prin degradarea ureei de la nivelul sucului gastric în amoniac și dioxid de carbon permițându-i astfel să alcalinizeze mediul gastric”, dr. Carmen Anda Hanu Achim, medic specialist gastroenterologie .

Endoscopia digestivă superioară permite diagnosticarea afecțiunilor ușoare precum gastrita, ulcerul gastric până la cele severe precum cancerul localizat la nivelul tubului digestiv superior.

Sursa foto: newsmed.ro

Continue Reading

Actualitate

Măsuri suplimentare de dezinfecție la Constanța

Published

on

Se iau măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii acute. Dezinfecția se desfășoară cu precădere în timpul nopții, atunci când autobuzele ies din cursă, fiind realizată de o companie specializată.

Potrivit reprezentanților companiei de transport în comun, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor.

Acțiunile suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Sursa foto: ziare.com

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline