Connect with us

Actualitate

Lunile de toamnă, ideale pentru numeroase destinaţii europene | Reduceri de luat în considerare

Published

on

Chiar dacă sezonul estival pe litoral a ajuns pe final, românii au totuşi motive să fie încântaţi. Lunile de toamnă sunt cele mai accesibile pentru destinaţiile externe. Şi ne referim aici atât la biletele de avion, cât şi la preţurile vacanţelor peste hotare.

Aşadar, dacă aţi economisit ceva bănuiţi în lunile de vară, acum este momentul favorabil să faceţi o investiţie pentru o vacanţă memorabilă. Şi nu o investiţie masivă, întrucât perioada următoare aduce şi reduceri semnificative.

Concret, în lunile de toamnă, preţurile pot fi chiar şi la jumătatea celor practicate în lunile aglomerate, atât pentru biletele de avion, cât şi pentru rezervările hoteliere.

Potrivit portalului momondo.ro, diferenţa cea mai semnificativă în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile internaţionale se aplică în cazul plecărilor către Regatul Unit. Concret, preţul mediu pentru cei care doresc să călătorească în anumite oraşe din Marea Britanie este redus cu aproximativ 47% comparativ cu tariful practicat de companiile aeriene în lunile de vară. Oferte de luat în considerare (31% reducere) sunt şi pentru românii care îşi doresc o vacanţă în zonele turistice din Italia. De asemenea, până la 30 de procente pot ajunge şi reducerile pentru ofertele ce vizează Spania şi aproape 23% este discount-ul pe care îl propun companiile aeriene pentru destinaţii din Grecia.

Iar dacă ne-am rezervat biletul de avion şi am făcut deja o economie consistentă, să ne gândim acum şi la cazare. Un veritabil pol al turismului european, indiferent de anotimp, Grecia îşi aşteaptă turiştii în lunile septembrie şi octombrie cu reduceri de până la 34%, la hoteluri şi pensiuni. Hotelierii din Spania şi Italia vin şi ei cu discount-uri de luat în considerare la cazare, preţurile medii fiind mai mici cu aproximativ 22 de procente.

„Într-adevăr, sunt în general oferte last-minute şi oferte consistente în privinţa tarifelor pentru cei care nu au mers încă în vacanţă în această vară şi au disponibilă o săptămână, cel puţin, pentru un sejur în Creta, sau în Rhodos, ori în Corfu. În Turcia sau în Egipt, de ce nu, destinaţii de charter. Asta înseamnă că pe locurile rămase, touroperatorii aleg să impună discount-uri consistente, iar pentru români este, iată, o ultimă încercare pentru a prinde o vacanţă în destinaţii însorite, unde temperatura aerului şi a apei mării este în continuare ideală, dar la preţuri mai mici decât cele practicate în timpul verii.”, declară CORINA MARTIN, manager Mistral Tours

În concluzie, dacă v-aţi hotărât pe ultima sută de metri, nu ezitaţi să vă planificaţi o vacanţă memorabilă, la un tarif redus.

sursa foto: europeanbestdestinations.com

Actualitate

Să îi prețuim pe seniorii constănțeni

Published

on

Celebrarea seniorilor orașului nostru este un lucru pe care cu toții trebuie să îl facem, deoarece lor le datorăm faptul că suntem în viață și că au luptat pentru ca generația actuală să aibă condițiile de astăzi.  O piatră de temelie a oricărui oraș sunt vârstnicii lui. Astăzi a fost despre ei, despre seniorii Constanței. Aceștia au premiați de către primarul Constanței într-un cadru plin de emoție la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar au avut parte și de un recital al artiștilor constănțeni, care au vrut să le aducă un zâmbet pe chip.

Prețuirea și aprecierea celor care ne-au învățat să vorbim, să citim, să socotim, cei care ne-au învățat tainele școlii și ne-au inițiat în viață sunt bunicii și străbunicii noștri. De aceea este un lucru normal, ca noi,  toți cei din generația actuală să îi celebrăm cum se cuvinte ori de câte ori avem ocazia.

În cadrul ceremoniei organizate au fost premiate 274 de persoane care au împlinit vârsta de 80 de ani, 93 de cupluri care au celebrat 50 de ani de căsătorie și 52 de persoane care au împlinit 90 de ani.

În sală a mai fost prezent pe lângă seniorii Constanței și Vasile Dămășaru, care poate fi un exemplu pentru tânăra generație. La cei 111 ani, seniorul merge de ani de zile, câte doi kilometri pe jos, prin Parcul Tăbăcărie, unde se întâlnește cu prietenii să joace table.

Secretul unei longevității unei relații sau a unei vârste venerabile nu este unul complicat, iar cuvântul esențial este cumpătarea, de care seniorii orașului nostru au dat dovadă timp de zeci de ani.

Sursa foto: wallstreet.ro

Continue Reading

Actualitate

Constanța, în sondaj

Published

on

Fundația Universitară a Mării Negre alături de Universitatea Ovidius și ISCOP au realizat împreună un sondaj de opinie, cu și despre Constanța. Sondajul intitulat- Constanța- agenda socială, economică și strategică a avut în vedere un eșantion de peste 1000 de persoane care au fost chestionate. Subiectele abordate s-au referit la modalitate prin care constănțenii văd orașul lor.

Fiecare municipiu, fiecare regiune trebuie să știe care este părerea populației despre oraș, care sunt îngrijorările oamenilor și care ar crede ei că sunt soluțiile. Toate acestea au fost chestionate, în sondajul realizat la malul mării.

Printre întrebările puse constănțenilor a fost și cea referitoare la ideea prin care Constanța ar putea să devină un oraș regal, care în ochii locuitorilor a prins foarte bine.

Timp de aproximativ o săptămână au fost culese date de la constănțeni cu privire Constanța. Punctele atinse în acest sondaj țin în mare parte de agenda socială, economică și strategică a orașului de la malul mării.

Infrastructură, sănătatea și corupția sunt punctele cele mai arzătoare care îi preocupă pe constănțeni referitor la oraș.

Sursa foto: theescapers.ro

Continue Reading

Actualitate

Constanţa prinde culoare

Published

on

Campania “Constanţa veselă” prinde contur! După ce au dat culoare mai multor parcuri din oraşul nostru, zeci de voluntari s-au mutat de această dată în curtea şcolii. Alături de alţi voluntari europeni, dar şi de elevii Şcolii Nr. 18 “Jean Bart”, tinerii şi-au pus imaginiaţia la contribuţie şi au pictat multicolor aleile din curtea instituției.

A fost o adevărată mobilizare de forţe în curtea Şcolii “Jean Bart” din Constanţa. Pe aleile din beton au prins contur picturi ce rememorează jocuri ale copilăriei precum șotronul, plicul, omizi cu cifre cu ajutorul cărora elevii vor învăța să adune, să împartă, să scadă sau să înmulțească.

“Această acţiune a fost gândită împreună cu Asociaţia „Creative Plus”, împreună cu Primăria Constanţa, iar acum avem alături de noi şi grupul de lucru de la „Capitala Tineretului din România”, Constanţa fiind practic finalistă în această competiţie şi mai avem un grup de tineri, tineri europeni care vin din cinci ţări ale Uniunii Europene, vin din Spania, din Italia, Bulgaria, Croaţia, etc.”, declară DANIELA PRICOP ENESCU, preşedinte Asociaţia Youth Vision

Implicaţi şi foarte creativi, elevii şi tinerii români s-au bucurat din plin de acest schimb de experienţă alături de voluntarii europeni.

“Este o experienţă foarte plăcută pentru mine, cred că tinerii români sunt foarte plăcuţi şi buni. Mie îmi face mare plăcere să lucrez cu el. Facem un desen pentru această şcoală şi suntem foarte mândri că ne ajutăm recipric.”, spune o tânără din Spania

“Sunt foarte fericită să fiu aici! Sunt din sudul Spaniei, din Malaga şi îmi place foarte mult România.”

Iniţiatorii proiectului au promis că vor continua aceste acţiuni, iar desenele pe asfalt vor prinde contur şi în alte instituţii de învăţământ din Constanţa.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline