Connect with us

Actualitate

“Oftalmologul de vacanţă”, un veritabil succes

Published

on

Specialistul oftalmolog, aliatul de nădejde al turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoral. La Techirghiol, mai exact, acolo unde turiştii şi localnicii, deopotrivă, au la dispoziţie Mrini Eye Boutique, un cabinet performant de oftalmologie. Astfel, numeroşi pacienţi, din toate colţurile ţării au trecut, în ultima perioadă, pragul cabinetului pentru a beneficia de consultaţii şi pentru a-şi achiziţiona ochelari de vedere.

“Ne bucurăm că am putut veni în ajutorul pacienţilor din întreaga ţară. Putem enumera pacienţi din judeţe precum: Timişoara, Hunedoara, Bucureşti, Brăila, Galaţi, foarte mulţi oameni care au avut nevoie de primul ajutor oftalmologic în afecţiuni precum conjunctivita, intrarea întâmplătoare a unui corp străin în ochi sau verificarea tensiunii intraoculare în cazul pacienţilor care se ştiau cu glaucom.”, declară dr. FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Cabinetul de oftalmologie Mrini Eye Boutique a fost deschis în scop turistic, însă localnicii din Techirghiol vor putea beneficia de serviciile medicale pe toata durata anului.

“Dragi pacienţi, dorim să vă informăm că activitatea cabinetului nostru se desfăşoară pe întreaga perioadă a anului, nu numai în sezonul estival.”, declară dr. FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Astfel, în urma consultaţiilor, medicul oftalmolog va avea grijă să vă dea un diagnostic clar şi concis, iar pacienţii pot fi scutiţi de un drum până la Constanţa.

Actualitate

Trei obiceiuri zilnice care te fac mai deștept

Published

on

Într-o lume care se mișcă aproape cu viteza luminii și oamenii nu au  timp cu adevărat pentru ei, trebuie să facă mici schimbări în viața lor pentru a-și mări capacitatea de concentrare și implicit inteligența. Pentru a avea rezultate mărețe ar trebui să urmeze doar câțiva pași, zilnici, care nu durează mai mult de o oră.

Un prim sfat ar fi să reflectați timp de 10 minute deoarece specialiștii spun faptul că e bine din când în când să fim doar „cu noi înșine”. Acest proces trebuie să fie unul gradual pornind de la întrebări „pentru tine” simple, ajungându-se la cele de profunzime, contemplative. Adresează-ți o întrebare grea în fiecare zi și ia-ți 10 minute din timp să meditezi asupra ei.

Un alt pas important pentru a-ți crește inteligența sunt cărțile. Respectiv 20 de minute în fiecare zi petrecute alături de cărțile preferate. Se spune că o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața, iar cele 20 de minute ar putea să fie extrem de benefice pentru tine.

Un alt sfat esențial pe care cu toții ar trebui să îl urmăm se referă la concentrare. În momentul în care te concentrezi profund repui în mișcare mentalul și îți rafinezi capacitatea de a internaliza informațiile. Merită cu adevărat să aloci 30 de minute pe zi pe care să le dedici concentrării deoarece te va ajuta mult în viitor.

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Importanța endoscopiei digestive superioare

Published

on

Dacă ne supără stomacul sau avem arsuri este important să facem regulat endoscopie digestivă superioară Aceasta este o manevră minim invazivă ce permite medicului specialist să examineze esofagul, stomacul și prima porțiune a duodenului.

„Endoscopia digestivă superioară reprezintă investigația prin care putem diagnostica cancerul gastric și putem preleva testul pentru helicobacter pylori. Acesta este un test rapid, testul ureazei, care este o enzimă secretată de această bacterie ce îi permite să supraviețuiască în mediul acid din stomac prin degradarea ureei de la nivelul sucului gastric în amoniac și dioxid de carbon permițându-i astfel să alcalinizeze mediul gastric”, dr. Carmen Anda Hanu Achim, medic specialist gastroenterologie .

Endoscopia digestivă superioară permite diagnosticarea afecțiunilor ușoare precum gastrita, ulcerul gastric până la cele severe precum cancerul localizat la nivelul tubului digestiv superior.

Sursa foto: newsmed.ro

Continue Reading

Actualitate

Măsuri suplimentare de dezinfecție la Constanța

Published

on

Se iau măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii acute. Dezinfecția se desfășoară cu precădere în timpul nopții, atunci când autobuzele ies din cursă, fiind realizată de o companie specializată.

Potrivit reprezentanților companiei de transport în comun, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor.

Acțiunile suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Sursa foto: ziare.com

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline