Connect with us
Cupa Rig

Actualitate

Un decor impresionant întins pe 16 hectare, pentru primul festival într-un parc naţional

Published

on

Între 15 şi17 august, intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului se transformă într-un tărâm magic, unde activităţile montane se înfrăţesc cu arta plastică, fotografia, meşteşugul şi muzica bună. Primul festival dedicat naturii, Folk Rock Fest Piatra Craiului, se va desfăşura pe malul Bârsei, iar scena principală va fi străjuită de silueta muntelui supranumit ,,Crăiasa Carpaţilor”.

Cu ajutorul a 13 artişti plastici, se construieşte un decor impresionant, plin de culoare şi imaginaţie, care îmbină diferite moduri de expresie artistică, de la pictură, sculptură şi colaj pe hârtie, la arte decorative (podoabe, sticlă) şi land art. Mircea Roman, cunoscut în toată lumea pentru lucrările în lemn, IRLO şi Obie Platon, revoluţionarii nonconformişti ai picturilor murale, Gabriela Muscalu, Mircia Dumitrescu, Neculai Mirodoni, Bebe Ierulescu, Laura Târţău, Adrian Hristea, Florinel Constantin Andrişan (alias Ion Plebeu), Schoppel Cut şi Andrei Pop Alexander sunt creatorii care vor aduce în natură magia şi farmecul artei plastice.

,,Sunt pictor muralist, dar provin din peisajul arhitecturii ca pregătire. Echipa Folk Rock Fest Piatra Craiului m-a invitat şi provocat să mă alătur pentru creaţia decorului şi imaginii şi îi mulţumesc pentru asta. O văd în primul rând ca o revenire în vechiul meu domeniu şi, în acelaşi timp, ca pe construirea unui viitor într-un spaţiu magic. Vă aştept cu drag, cu piatră, crai si crăiţe.” – IRLO.

,,Cu natura am avut mereu un fel de osmoză, aşa, o legătură totală, cum am avut şi cu mama mea. Lângă satul copilăriei mele erau păduri şi îmi găseam mereu ceva de făcut ca să evadez către ele, ori la cules de ciuperci, ori trăgeam după mine cele două capre în căutarea unei poieni, şi mai târziu îmi luam surorile să le fac câte un portret, între copaci.” – Neculai Mirodoni.

Din dorinţa de a crea o mişcare artistică anuală, ce va purta numele ART Station, care să aducă artiştii plastici în parcurile naţionale, la finalul festivalului va fi organizată o expoziţie cu licitaţie.

Pe scena festivalului Folk Rock Fest Piatra Craiului, vor concerta: Mr. Jurjak, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, The Case, NoruNegru, Emeric Imre, Daniel Făt, Viţa de Vie, Implant Pentru Refuz, Luna Amară, The Different Class, Ţapinarii, Bucium, Ovidiu Scridon, Dinu Olaraşu, Coma, Trooper, Byron, Robin and the Backstabbers, Via Dacă, Titus Constantin, Daniel Iancu.

Continue Reading

Actualitate

RIG SERVICE continuă tradiţia!

Published

on

,,Cupa RIG la Crap” merge mai departe, cu ediția a XXVI-a. Competiţia se va desfăşura, în perioada 21-25 august, pe lacul Corbu, cel mai modern și bine amenajat carpodrom din România. RIG SERVICE și președintele Florin Cârstocea, au intrat în istoria acestor competiții, cu cele 25 de ediții organizate cu sprijinul societății Alexandrion Group, pentru al treilea an consecutiv.

Pentru premii, în valoare totală de 101.000 lei, vor lupta 60 de echipe, care vor avea dreptul de a alege dintre cele 75 de standuri disponibile, standul (şi implicit sectorul) pe care doresc să pescuiască, pe durata a 4 zile de concurs (96 ore). Pe un sector, vor fi ocupate un numărul maxim de 20 de standuri.

Ordinea, în care echipele participante vor alege standul de pescuit, se va stabili prin tragere la sorţi, în ziua începerii competiţiei, în funcţie de ordinea achitării taxei de participare (avans sau integral), aşa cum va fi înscrisă în extrasul de cont al As. Club Sportiv Pescuit la Crap – Corbu CCC. Pentru o bună vizualizare a situaţiei din teren, pentru fiecare echipă ce urmează să aleagă, pe o hartă detaliată a pistei de concurs, se vor marca cu steguleţe standurile deja selectate şi componenţa echipelor care le ocupă.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Ziua Mondială a Fotografiei

Published

on

În 2019 sărbătorim 180 de ani de la obţinerea primului brevet pentru realizarea fotografiei, în cadrul Zilei Mondiale a fotografiei aniversată la 19 august. De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. Inițiativa acestei sărbători a aparținut australianul Korske Ara, în anul 2009 care este la momentul acela un tânăr pasionat de arta fotografică. Ziua Mondială a Fotografiei omagiază puterea imaginii surprinse cu o cameră foto, fie de un amator, fie de un profesionist.

„Părinții fotografiei” au fost Louis Jacques Mande Daguerre şi Joseph Nicéphore Niépce, care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid. Brevetul a fost înregistrat în 1839, fiind ulterior cumpărat de guvernul francez, care a numit invenţia drept un „cadou gratuit pentru omenire”.

Nicéphore Niépce și Louis Daguerre​ sunt inventatorii „dagherotipiei”, prima tehnică fotografică reușită. Niépce a produs prima imagine fotografică în cameră obscură folosind asfalt pe plăcuțe de cupru tratate cu ulei de levănțică, procedeu ce impunea expuneri îndelungate.

Amatori, profesionişti sau poate aflaţi la prima fotografie, această zi este dedicată celor pasionaţi de fotografie, peisaje, portrete sau surprinderea unei acţiuni.

O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala „o imagine valorează o mie de cuvinte“.

Fotografiile pot transmite un sentiment mai rapid, uneori, şi chiar mai eficient decât o pot face cuvintele. O fotografie poate face privitorul să vadă lumea aşa cum o vede fotograful. Fotografiile chiar transcend trecerea timpului – o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent, aşa cum era atunci.

O fotografie făcută mâine, poate fi la fel de apreciată de alţii peste o sută de ani.

Sursa foto: pxhere.com

Continue Reading

Actualitate

Cartele SIM cu nume și prenume

Published

on

După întâmplările din ultimele săptămâni din țară se iau măsuri în ceea ce privește cartele sim. Astfel Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a decis că este momentul să pună pe masa dezbaterilor pubilce un proiect de act normativ pentru a alinia și țara noastră la normele europene de identificare a locației, atunci când o persoană este în pericol.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Este vorba de legislaţia prin care, se vor cere datele de identificare ale celor care vor achiziţiona cartelă preplătită. Conform motivării, accesul la serviciul de urgenţă 112 trebuie asigurat în cele mai bune condiţii. În acest context, accesibilitatea informaţiilor de localizare a apelantului este considerată, la nivelul Uniunii Europene, o componentă deosebit de importantă privind funcţionarea serviciilor de urgenţă.

În acest sens, în acord cu evoluţia tehnologică, este necesar a fi implementată urgent, suplimentar faţă de soluţia existentă. Actul normativ generează schimbări în legislaţia naţională care vor permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor de urgenţă în vederea creşterii gradului de acurateţe.

Modificările şi completările aduse actului normativ vor indica, prin definirea sintagmei „date de identificare a utilizatorilor”, datele cu caracter personal care vor fi colectate şi stocate de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

Sursa foto: techcafe.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline