Connect with us
Cupa Rig

Sanatate

Terapie pentru sănătate

Published

on

Tratamentul cu aerosoli marini tinde să devină o adevarată atracție pe litoral. Tot mai mulți turiști se trezesc cu noaptea în cap și iau cu asalt plajele în căutarea celui mai sănătos aer: cel marin. După doar câteva astfel de ședinte, turiștii se simt mai în formă, iar medicii spun că și din punct de vedere medical curele cu aerosoli fac adevărate minuni.

Dacă aveți câteva zile libere și vreți să îmbinați utilul cu plăcutul, atunci pe lângă băile de soare și cele în mare, ideal ar fi să profitati și de beneficiile aerosolilor. Mulți dintre turiștii aflați deja pe litoral, o fac deși ca să poată avea parte de cei mai buni aerosoli se trezesc cu mult înainte de răsăritul soarelui. La ora 6, plaja din Mamaia este deja plină de amatorii de cure cu aersoli…

Aerosolii reprezintă microparticule de natură lichidă, solidă sau gazoasă dispersate în aerul care ne înconjoară. Aceştia pot fi atât naturali sau artificiali. Aerosolii naturali sunt frecvent întâlniţi la mare şi conţin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu şi calciu. Cei sunt produşi de diferite aparate care se bazează pe folosirea aerului comprimat la o presiune mai mare.

Curele cu aerosoli fluidifică secrețiile bronșice și nazale, reglează activitatea sistemului imunitar și ajută circulația cerebrală. O cură eficientă trebuie să dureze cel putin 10 zile.

Expunerea la aerosoli se face pe plajă, aproape de mare. Medicii recomandă copiilor care urmează acest tratament să se joace la limita dintre nisip şi valuri, pentru a prinde aerosolii. Tratamentul poate continua apoi cu o plajă însă fară să se depașească ora 10.30.

Actualitate

Militar sau civil, poți fi tratat în Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara

Published

on

Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Victor Popescu”, din Timișoara, a fost în prima linie încă din anul 1754, când a fost construit ca ,,o datorie morală a armatei austriece față de populația timișoreană”. Dacă în timp de război, în cadrul spitalului nu se făcea distincție între bolnavi și răniți, tradiția se păstrează și astăzi. Deși prioritari sunt angajații din cadrul structurilor militarizate, familiile acestora, pensionarii militari şi veteranii de război, în cadrul spitalului se acordă asistenţă medicală şi civililor, pentru că există un contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Pentru a veni în sprijinul pacienților, a fost înființat Compartimentul Primiri Urgențe. Prin CPU, spitalul asigură primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă, iar pacienții sunt investigați și diagnosticați cu ajutorul liniilor de gardă permanente. În cadrul spitalului există următoarele linii de gardă continuă, structurate pe specialităţi clinice şi paraclinice:

  • secţia clinică medicină internă;
  • secţia anestezie şi terapie intensivă;
  • laboratorul de analize medicale;
  • laboratorul de radiologie şi imagistica medicală.
  • liniile de gardă la domiciliu sunt:
  • secţia chirurgie generală;
  • secţia ortopedie şi traumatologie.

Mai multe informații, despre modul de accesare a serviciilor medicale, secții, compartimente sau cabinete medicale, puteti afla accesând site-ul spitalului, la adresa web: http://smutm.ro/

 

Continue Reading

Actualitate

Containere anticaniculă, la Bucureşti

Published

on

20 de containere anticaniculă sunt deschise, în aceste zile, în cele mai aglomerate zone din Capitală, după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi foarte mari. Cele 20 de puncte de prim ajutor sunt dotate cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearceafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat. Serviciile medicale sunt asigurate de medicii și asistenții medicali din Rețeaua Școlară, coordonată de  Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

,,Am constatat că afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele prânzului. Aș recomanda celor care se știu cu probleme medicale, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea în acest interval de timp.”, a declarat medicul Mihaela Velciu.

Punctele de prim ajutor sunt amplasate în următoarele zone ale Capitalei: Piața Romană – rond ASE, Gara de Nord, Piața Victoriei – Muzeul Antipa, Piața Romană – metrou, Parcul Herăstrău, Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Magazin Bucur Obor, Piața Universității – Spitalul Colțea, Piața Universității – Arhitectură, Piața Roma – Str. Gabroveni, Piața Muncii, Piața Unirii – Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cișmigiu, Eroilor, Grozăvești – Carrefour Orhideea.

 

Continue Reading

Actualitate

Sistemul informatic al CNAS este funcţional

Published

on

Începând de ieri, 6 august, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este funcţională. Conform reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor face raportările online în termen de 3 zile lucrătoare de la prestarea serviciului. Serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renunțându-se astfel la dispozițiile speciale utilizate în perioada în care PIAS a fost indisponibilă.

În data de 1 august, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată, iar ulterior s-a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare.

„ Îmi cer scuze pacienților și furnizorilor pentru problemele cauzate de disfuncționalitățile din sistem, mai bine de o lună. Am demarat întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale din domeniul sănătații, pentru a identifica împreună soluții care să ducă la debirocratizarea activității medicilor și, implicit, la creșterea calității actului medical. Trebuie să facem în așa fel încât, în timpul unei consultații, medicul să acorde mai mult timp pacientului și mai puțin pentru treburile birocratice.”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Până la finalizarea unor contracte care să asigure mentenanța pentru toate componentele PIAS, o echipă de specialiști va monitoriza permanent sistemul informatic. Procedurile de achiziție a serviciilor de mentenanță au fost elaborate și urmează să fie demarate în cel mai scurt timp.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline