Connect with us
Cupa Rig

Actualitate

Regal al muzicii şi dansurilor tradiţionale, la Tulcea

Published

on

Explozie de culoare şi un veritabil mozaic interetnic şi cultural! Tulcea este, în acest weekend, gazda Festivalului Internaţional „Peştişorul de Aur”, un regal al muzicii şi dansurilor tradiţionale… de pe întreg mapamondul.

30 de ansambluri folclorice, 1500 de participanți, 13 țări, trei continente. Sau, cu alte cuvinte, un veritabil regal artistic și cultural. Ajuns deja la cea de-a 27 ediție, Festivalul Internațional “Peştişorul de Aur” a debutat cu o paradă spectaculoasă a portului şi dansului popular.

La fel ca în fiecare an, mii de tulceni şi turişti au asistat la paradă. Au făcut poze, au filmat cele mai frumoase momente şi au rămas cu o amintire memorabilă.

“Până în prezent, ne place totul. Toate ţările mi-au plăcut! Argentina, Grecia, toate au ceva frumos.”, spune o localnică

“Costumele tradiţionale mi-au plăcut foarte mult. Cred că toate ţările sunt frumoase.”, spune un localnic

Spectacolul a continuat apoi în Piaţa Civică din Tulcea, unde toate cele 30 de ansambluri au încheiat defilarea.

“Faptul că, iată, componenţa este atât de diversă şi atât de valoroasă, dovedeşte că acest festival are un nume şi un renume şi încă o dată este un regal folcloric pe care noi îl oferim tulcenilor şi nu numai. Pentru că ce poate fi mai frumos încât să putem oferi o multitudine de dansuri, de port, de limbă, de abordări culturale.”, declară CONSTANTIN HOGEA, primarul municipiului Tulcea

Prezenţe exotice am putea spune, artiştii sosiţi din ţări precum Argentina, Vietnam sau Norvegia au fost apoi provocaţi la o horă tradiţională de către organizatorii festivalului.

“Ne place tare mult această ţară. Sunteţi pentru prima dată în România, la acest festival? Eu am mai fost aici în urmă cu cinci ani. Eu nu am mai fost în România până acum, este pentru prima dată.”, spune reprezentanta Norvegiei

“Am pregătit o secţiune de tango, 3 sau 4 dansuri, iar în partea a doua am pregătit dansuri tradiţionale din oraşul nostru, Santiago del Estero. Personajele principale în aceste dansuri sunt Gaucho, bărbatul, iar Chin este femeia.”, spune reprezentantul Argentinei

“Am încercat de fiecare dată să aducem noutăţi, să oferim publicului cultură tradiţională românească, să oferim cultură tradiţională mondială, iar aici la gurile Dunării să aducem copii de pretutindeni care să arate ce înseamnă pentru fiecare comunitate şi popor folclorul.”, declară ŞTEFAN COMAN, manager Ansamblul „Baladele Deltei” Tulcea

Iar pe tulceni şi pe turişti, deopotrivă, îi aşteaptă o nouă săptămână de sărbătoare. Pe 15 şi 16 august, artişti români de seamă îi vor încânta pe spectatori, de zilele municipiului Tulcea.

Actualitate

RIG SERVICE continuă tradiţia!

Published

on

,,Cupa RIG la Crap” merge mai departe, cu ediția a XXVI-a. Competiţia se va desfăşura, în perioada 21-25 august, pe lacul Corbu, cel mai modern și bine amenajat carpodrom din România. RIG SERVICE și președintele Florin Cârstocea, au intrat în istoria acestor competiții, cu cele 25 de ediții organizate cu sprijinul societății Alexandrion Group, pentru al treilea an consecutiv.

Pentru premii, în valoare totală de 101.000 lei, vor lupta 60 de echipe, care vor avea dreptul de a alege dintre cele 75 de standuri disponibile, standul (şi implicit sectorul) pe care doresc să pescuiască, pe durata a 4 zile de concurs (96 ore). Pe un sector, vor fi ocupate un numărul maxim de 20 de standuri.

Ordinea, în care echipele participante vor alege standul de pescuit, se va stabili prin tragere la sorţi, în ziua începerii competiţiei, în funcţie de ordinea achitării taxei de participare (avans sau integral), aşa cum va fi înscrisă în extrasul de cont al As. Club Sportiv Pescuit la Crap – Corbu CCC. Pentru o bună vizualizare a situaţiei din teren, pentru fiecare echipă ce urmează să aleagă, pe o hartă detaliată a pistei de concurs, se vor marca cu steguleţe standurile deja selectate şi componenţa echipelor care le ocupă.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Ziua Mondială a Fotografiei

Published

on

În 2019 sărbătorim 180 de ani de la obţinerea primului brevet pentru realizarea fotografiei, în cadrul Zilei Mondiale a fotografiei aniversată la 19 august. De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. Inițiativa acestei sărbători a aparținut australianul Korske Ara, în anul 2009 care este la momentul acela un tânăr pasionat de arta fotografică. Ziua Mondială a Fotografiei omagiază puterea imaginii surprinse cu o cameră foto, fie de un amator, fie de un profesionist.

„Părinții fotografiei” au fost Louis Jacques Mande Daguerre şi Joseph Nicéphore Niépce, care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid. Brevetul a fost înregistrat în 1839, fiind ulterior cumpărat de guvernul francez, care a numit invenţia drept un „cadou gratuit pentru omenire”.

Nicéphore Niépce și Louis Daguerre​ sunt inventatorii „dagherotipiei”, prima tehnică fotografică reușită. Niépce a produs prima imagine fotografică în cameră obscură folosind asfalt pe plăcuțe de cupru tratate cu ulei de levănțică, procedeu ce impunea expuneri îndelungate.

Amatori, profesionişti sau poate aflaţi la prima fotografie, această zi este dedicată celor pasionaţi de fotografie, peisaje, portrete sau surprinderea unei acţiuni.

O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala „o imagine valorează o mie de cuvinte“.

Fotografiile pot transmite un sentiment mai rapid, uneori, şi chiar mai eficient decât o pot face cuvintele. O fotografie poate face privitorul să vadă lumea aşa cum o vede fotograful. Fotografiile chiar transcend trecerea timpului – o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent, aşa cum era atunci.

O fotografie făcută mâine, poate fi la fel de apreciată de alţii peste o sută de ani.

Sursa foto: pxhere.com

Continue Reading

Actualitate

Cartele SIM cu nume și prenume

Published

on

După întâmplările din ultimele săptămâni din țară se iau măsuri în ceea ce privește cartele sim. Astfel Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a decis că este momentul să pună pe masa dezbaterilor pubilce un proiect de act normativ pentru a alinia și țara noastră la normele europene de identificare a locației, atunci când o persoană este în pericol.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Este vorba de legislaţia prin care, se vor cere datele de identificare ale celor care vor achiziţiona cartelă preplătită. Conform motivării, accesul la serviciul de urgenţă 112 trebuie asigurat în cele mai bune condiţii. În acest context, accesibilitatea informaţiilor de localizare a apelantului este considerată, la nivelul Uniunii Europene, o componentă deosebit de importantă privind funcţionarea serviciilor de urgenţă.

În acest sens, în acord cu evoluţia tehnologică, este necesar a fi implementată urgent, suplimentar faţă de soluţia existentă. Actul normativ generează schimbări în legislaţia naţională care vor permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor de urgenţă în vederea creşterii gradului de acurateţe.

Modificările şi completările aduse actului normativ vor indica, prin definirea sintagmei „date de identificare a utilizatorilor”, datele cu caracter personal care vor fi colectate şi stocate de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

Sursa foto: techcafe.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline