Connect with us

Societate

Eroii din Back2Back

Published

on

Show total la Constanța. Eroii care vor juca în filmul Back2Back s-au reunit pentru a discuta detalii despre cea mai incendiară pelicula ce se va turna în orașul de la malul mării. Nume sonore precum Sandu Lungu, Ionuț Iftimoaie și Alex Filip vor fi protagoniștii filmului. Cadre din Gala OSS Fighters vor fi parte din film.

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la gala OSS Fighters 4, de pe 22 august, de la Mamaia, iar, zi de zi, evenimentul, care împleteşte sportul de contact cu lumea filmului şi a showbiz-ului, capătă o tot mai mare amploare, urmând a atinge un nivel extrem de ridicat.

O gală cu meciuri extrem de spectaculoase, fac parte din campania de selecţie „Se caută un supergreu“, dar şi a filmului „Back2Back“. În peliculă se vor regăsi şi scene reale din OSS Fighters 4, în care vor juca personaje celebre ale sportului de contact din România, precum Ionuţ Iftimoaie, Sandu Lungu sau constănţeanul Alex Filip.

„Iată că mă aflu de data aceasta  din poziția de actor într-un film. Este o trecere interesantă. Ce pot să vă spun este faptul că Ivan, cel film, personajul pe care îl interpretez, transmite un mesaj important. Aceasta este de fapt cheia. Ceea ce contează este ca de fiecare dată, așa cum am făcut-o în ring, am transmis un mesaj pozitiv, de data aceasta o să o fac în film”, a argumentat Ionuț Iftimoaie, kickboxer român.

„Acest film este un lucru foarte bun. Este un plus pentru că le dă sportivilor, pe lângă faimă și  posibilități în zona cinematotrafică. E un plus pentru ei, o continuitate din care poți să mai motivezi alți tineri și alte generații”, a completat Sandu Lungu, luptător MMA.

„Având în vedere faptul că până acum sportivii  de orice fel din Constanța nu au putut lua parte la un astfel de eveniment, consider că este o rampă de lansare pentru noi, pentru constănțeni, pentru sportivii constănțeni. Iată că putem face și alte lucruri în afară de sport sau de pe urma sportului”, a declarat Alex Filip, luptător Superkombat.

Filmul „Back2Back“, vorbeşte de loialitate versus trădare şi va fi filmat la Mamaia, dar şi în alte puncte de pe litoral. Toate acestea vor face senzaţie în această perioadă, iar punctul culminant va fi pe 22 august, când se va desfăşura gala, în Piaţeta Cazino din Mamaia.

„Câteva elemente despre film pot să spun. În el este vorba de loialitate, de elementul de emoție care în sport sau în viața de zi cu zi. Este vorba de faptul că te bazezi pe cineva. Întotdeauna este acel cineva care se află în spatele tău, într-un moment dificil. Poveste principală în care, personajul lui Ionuț Iftimoaie este obligat să facă niște compromisuri în fața unui gangster internațional. Este ajutat de unii dintre colegii lui din Superkombat. Pe de altă parte este vorba și despre povestea copiilor răpiți care ajuns să se afle într-o postură dramatică. Sunt două povești combinate ca mesaj, cum încearcă personajele să se ajute între ele. Este un film de acțiune, un film care oferă și o dramă prin experiența lui Alain Depardieu ca producător și încercăm să mergem cu filmul și pe piața comercială de film”, a menționat Eduard Irimia, președinte Superkombat.

Talentele descoperite în cadrul campaniei „Se caută un supergreu” vor fi promovate în Galele OSS, în cadrul căreia vor fi filmate scene importante din Back2Back. În plus, tinerii sportivi participanți la campanie vor putea face figurație în film alături de luptătorii celebri.

Societate

18 microbuze noi pentru Constanța

Published

on

Constănțenii vor circula în condiții optime în următoarea perioadă. Flota actuală a CT Bus se va îmbogăți cu încă 18 microbuze ce vor deservi  transportul în comun pe străzile mici în care autobuzele tradiționale nu pot pătrunde. 10 milioane de lei au fost virați de către Direcția Financiară a Primăriei municipiului Constanța pentru majorarea capitalului social al CT Bus S.A.

Măsura a fost luată deoarece în municipiul de la malul mării s-a înregistrat o creștere a cererii de servicii de mobilitate și de aceea, trebuie înființate noi trasee deservite cu vehicule adaptate nevoilor cetățenilor. Autobuzele CT BUS sunt de dimensiuni care nu permit accesul pe străzile înguste sau aglomerate, iar microbuzele vor putea deservi aceste zone extrem de tranzitate de către constănțeni.

Astfel se dorește conectarea traseelor tradiționale ale CT Bus cu cele ale celor 18 noi microbuze, ce vor prelua fluxul de călători de pe străzile unde autobuzele de 15 metri nu au acces. Prin achiziționarea noilor microbuze se vor reduce timpii de imobilizare a autobuzelor vechi și se poare asigura un număr sporit de mijloace de transport pe toate traseele.

Cele două noi trasee vor face legătura dintre zona industrială din sudul Constanței și cartierele situate în zona de nord a municipiului, tranzitând zona Casei de Cultură, Spitalul Județean, Universitatea Ovidius, Inspectoratul Județean de Poliție. Lungimea celor două trasee va fi de 29 de km, respectiv 27 de km și vor avea o capacitate de 500 de călători pe oră cu o ritmicitate de 6 până la 10 minute.

Sursa foto: adevarul.ro

Continue Reading

Societate

Bani pentru dezinfectanți

Published

on

Toate unitățile de învățământ de la nivelul municipiului Constanța vor fi dotate cu material igienico sanitare. 1,6 milioane lei au fost alocați din bugetul local, pentru achiziționarea produselor. Măsura vine în contextul epidemiei de hepatită A, cu care se confruntă mai multe școli din oraș.

Având în vedere faptul că în mai multe școli din municipiu a fost declarată epidemie de hepatita A, edilul Constanței a propus o rectificare bugetară în ceea ce privește dotarea cu material igienico-sanitare a tuturor unităților de învățământ, care a fost și aprobată.

„Știți foarte bine că în unitățile de învățământ constănțene a fost și din păcate încă este epidemie de hepatita A. Cu toate că am făcut apel la toți factorii externi din unitățile școlare, mi-am dat seama că nu este suficient și am făcut echipă mixtă de control în care am mers în fiecare grădiniță, creșă, școli și licee pentru a verifica dotarea cu materiale sanitare, dezinfectanți, nu doar elementele de igienă”, a menționat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Suma repartizată pentru achiziționarea acestor materiale, dar și pentru cheltuieli materiale sau investiții urgente depășește 1 milion de lei. Termenul limită pentru achiziționare  ar trebui să fie sfârșitul acestui an.

Sursa foto: digi24.ro

Continue Reading

Societate

Scrieri care dăinuie

Published

on

Un eveniment emoționant și plin de încărcătură i-a reunit pe cei care l-au cunoscut, au lucrat, dar cel mai important l-au cunoscut pe Virgil Coman, o personalitate a orașului pontic ce s-a stins mult prea devreme. Despre o lansare de carte a fost vorba, pe care apropiații istoricului au tipărit-o pentru a-i cinsti memoria.

Onestitate, sinceritate, prietenie, muncă, istorie, arhivistică, el a fost Virgil Coman. La mai bine de trei ani de la dispariția istoricului și omului de cultură constănțean, prietenii, dar și cei care l-au cunoscut și apreciat pe acesta s-au reunit în cadrul unui eveniment emoționant. O lansare de carte, ce și-a dorit un singur lucru. Să îl omagieze pe cel care a plecat prea devreme dintre noi. Cu ajutorul profesorului Robert Stănciugel, teza de doctorat a lui Virgil Coman a fost transformată într-un veritabil volum ce abundă de informații despre istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea.

Prezenți la această lansare de carte, prietenii și cei care l-au cunoscut pe marele istoric și-au abținut cu greu emoțiile atunci când s-a vorbit despre el, despre realizările sale și despre cercetările și cărțile pe care Virgil Coman le-a lăsat drept moștenire constănțenilor.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline