Connect with us
Cupa Rig

Societate

Eroii din Back2Back

Published

on

Show total la Constanța. Eroii care vor juca în filmul Back2Back s-au reunit pentru a discuta detalii despre cea mai incendiară pelicula ce se va turna în orașul de la malul mării. Nume sonore precum Sandu Lungu, Ionuț Iftimoaie și Alex Filip vor fi protagoniștii filmului. Cadre din Gala OSS Fighters vor fi parte din film.

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la gala OSS Fighters 4, de pe 22 august, de la Mamaia, iar, zi de zi, evenimentul, care împleteşte sportul de contact cu lumea filmului şi a showbiz-ului, capătă o tot mai mare amploare, urmând a atinge un nivel extrem de ridicat.

O gală cu meciuri extrem de spectaculoase, fac parte din campania de selecţie „Se caută un supergreu“, dar şi a filmului „Back2Back“. În peliculă se vor regăsi şi scene reale din OSS Fighters 4, în care vor juca personaje celebre ale sportului de contact din România, precum Ionuţ Iftimoaie, Sandu Lungu sau constănţeanul Alex Filip.

„Iată că mă aflu de data aceasta  din poziția de actor într-un film. Este o trecere interesantă. Ce pot să vă spun este faptul că Ivan, cel film, personajul pe care îl interpretez, transmite un mesaj important. Aceasta este de fapt cheia. Ceea ce contează este ca de fiecare dată, așa cum am făcut-o în ring, am transmis un mesaj pozitiv, de data aceasta o să o fac în film”, a argumentat Ionuț Iftimoaie, kickboxer român.

„Acest film este un lucru foarte bun. Este un plus pentru că le dă sportivilor, pe lângă faimă și  posibilități în zona cinematotrafică. E un plus pentru ei, o continuitate din care poți să mai motivezi alți tineri și alte generații”, a completat Sandu Lungu, luptător MMA.

„Având în vedere faptul că până acum sportivii  de orice fel din Constanța nu au putut lua parte la un astfel de eveniment, consider că este o rampă de lansare pentru noi, pentru constănțeni, pentru sportivii constănțeni. Iată că putem face și alte lucruri în afară de sport sau de pe urma sportului”, a declarat Alex Filip, luptător Superkombat.

Filmul „Back2Back“, vorbeşte de loialitate versus trădare şi va fi filmat la Mamaia, dar şi în alte puncte de pe litoral. Toate acestea vor face senzaţie în această perioadă, iar punctul culminant va fi pe 22 august, când se va desfăşura gala, în Piaţeta Cazino din Mamaia.

„Câteva elemente despre film pot să spun. În el este vorba de loialitate, de elementul de emoție care în sport sau în viața de zi cu zi. Este vorba de faptul că te bazezi pe cineva. Întotdeauna este acel cineva care se află în spatele tău, într-un moment dificil. Poveste principală în care, personajul lui Ionuț Iftimoaie este obligat să facă niște compromisuri în fața unui gangster internațional. Este ajutat de unii dintre colegii lui din Superkombat. Pe de altă parte este vorba și despre povestea copiilor răpiți care ajuns să se afle într-o postură dramatică. Sunt două povești combinate ca mesaj, cum încearcă personajele să se ajute între ele. Este un film de acțiune, un film care oferă și o dramă prin experiența lui Alain Depardieu ca producător și încercăm să mergem cu filmul și pe piața comercială de film”, a menționat Eduard Irimia, președinte Superkombat.

Talentele descoperite în cadrul campaniei „Se caută un supergreu” vor fi promovate în Galele OSS, în cadrul căreia vor fi filmate scene importante din Back2Back. În plus, tinerii sportivi participanți la campanie vor putea face figurație în film alături de luptătorii celebri.

Societate

La ce ne ajută dicția?

Published

on

Indiferent în ce domeniu lucrați, dicția este un element important în viața noastră, a tuturor. Chiar dacă nu toată lumea știe, o intonație proastă, o dicție defectuasă și un limbaj incoerent poate aduce oricui deservicii în relațiile interumane.

O persoană cu o dicție bună este un om care se exprimă ușor, coerent și cel mai important corect din punct de vedere gramatical. În ziua de azi nu foarte multă lume este atentă la modul în care vorbește. Trăind într-o lume modernă, uităm să mai vorbim corect și încercăm să îmbinăm cuvintele românești cu cele englezești, doar pentru faptul că ne este mai la îndemână.

Într-o lume în care facem lucruri pe grabă și nu suntem atenți la ceea ce ne înconjoară încercând să rezolvăm cât mai multe probleme în cel mai scurt timp și vorbirea corectă a devenit un lucru pe care îl regăsim tot mai rar în jurul nostru.

Locul de muncă pe care o persoană îl are nu constituie un criteriu atunci când vine vorba de dicție. Oricine poate lua lecții de dicție, fie că are sau nu nevoie de acest lucru. Până la urmă o dicție bună înseamnă și o anumită prestanță pe care o transmitem celor din jurul nostru.

Dicția reprezintă modul de a pronunța corect cuvintele, silabele și sunetele, iar arta de a pronunța corect și clar ne ajută mult în procesul vorbirii. Pentru acest lucru este nevoie  în primul rând de un profesor îndrumător, de exerciții specifice de dicție, de studiu consecvent și de multă perseverență.

Sursa foto: bodygeek.ro

Continue Reading

Societate

Începe Bacalaureatul de toamnă

Published

on

Pentru liceenii din toată țara urmează câteva săptămâni grele. Cei care nu au promovat examenul de bacalaureat în vară, mai au o șansă, în toamnă, atunci când vor susține probele scrise și cele orale.

Pentru aproximativ 50 de mii de absolvenți de clasa a XII-a urmează o perioadă de foc. Bacalaureatul de toamnă va începe miercuri, 21 august, cu proba scrisă la limba și literatura română.

În data de 22 august elevii vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului se va susține pe 23 august. Istoria și matematica, îi vor pune la încercare pe elevi la această probă.

Ultima probă scrisă va fi susținută pe 26 august la proba la alegere a profilului liceului la care au studiat.

După aflarea rezultatelor de la bacalaureat, elevii vor putea să își îndrepte privirile către facultățile la care vor să studieze.

Pentru a promova  examenul maturității, un candidat trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6.

Deosebit în comparație cu sesiunea din vară a bacalaureatului este faptul că, în toamnă, nu probele orale sunt primele pe care le vor susține elevii, ci probele scrise.

Probele orale la limba și literatura română, competențele digitale și cele la o limbă de circulație internațională încep pe 27 august.

Rezultatele inițiale la Bacalaureatul de toamnă se vor afișa pe 3 septembrie, tot în aceeași perioadă putând fi depuse și contestațiile. Elevii vor afla rezultatele finale în 7 septembrie.

Pentru a promova  examenul maturității, un candidat trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6.

După aflarea rezultatelor finale de la Bacalaureat, elevii vor putea să își îndrepte privirile către facultățile la care vor să studieze.

Sursă foto: edu.ro

Continue Reading

Societate

Cei mai buni la voleiul pe plajă

Published

on

Cea mai importantă competiţie sportivă de la malul mării a ajuns la final. Zeci de iubitori de volei s-au adunat pe plaja Dandana din staţiunea Mamaia pentru a lua parte la finala Campionatului Naţional de Volei pe Plajă, competiţie destinată seniorilor. Campionii acestei ediții atât la masculin cât și la feminin au fost constănțenii Cosmin Ghimeș şi Marius Iftime de la Academia de Volei Tomis Constanţa şi Marina Cojocaru și Beata Vaida de la Club Sportiv Lake View Constanţa.

„În momentul în care spui volei pe plajă, te gândești la o distracție, la un giumbușluc. De fapt nu este așa. E un sport olimpic foarte captivant și care atrage din ce în ce mai mulți spectatori. În ceea ce privește turneul acesta, finala Campionatului Național de Volei pe plajă, a fost foarte strâns, cu foarte multe surprize. A fost o suită de turnee pe litoral în care constănțenii nu erau chiar favoriți, dar au reușit să se impună la ei acasă și să iasă campioni naționali, a spus George Peicea, secretar comisie națională de volei pe plajă.

Finalele Campionatului Național de Volei pe Plajă s-au jucat în nocturnă pe plaja Dandana, iar spectacolul pe care sportivii constănțeni l-au făcut au întrecut orice așteptare. Două meciuri tensionate, dar care s-au terminat cu victoria echipelor constănțene, i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatorii din tribună.

„Meciul a fost foarte greu, am intrat foarte montate în primul set, ne-am dorit foarte mult această victorie, având în vedere că adversarele noastre toată vara au câștigat absolut toate turneele. Însă toată lumea ne-a încurajat, mai ales cei din Constanța, partenera mea fiind de aici. Amândouă am jucat pentru Club Sportiv Lake View și ne-am dorit foarte mult această victorie și ne bucurăm enorm de ea”, a argumentat Beata Vaida, campioană națională la volei pe plajă.

„Am încercat să mă bucur de fiecare moment, alături de colega mea, Beata Vaida, pe teren și să mă ridic cât pot la nivelul ei. A fost greu, dar mi-am dorit foarte mult și cred că asta a făcut diferența. Faptul că dorința și dăruirea s-au văzut pe teren deopotrivă” a declarat Marina Cojocaru, campioană națională la volei.

„Ținând cont că au fost cele mai bune 12 echipe din țară, la momentul actual, normal că a fost foarte greu. A trebuit practic să trecem de foștii campioni la titlu și de alte echipe mult mai bine cotate decât am fost noi. Meciul a fost exact cum ar trebui să fie o finală. S-a terminat în trei seturi, a fost și suspans, au fost și mingi spectaculoase. Eu zic faptul că noi am fost mai bine montați în comparație cu ei”, a menționat Cosmin Ghimeș, campion național la volei pe plajă.

Munca, sacrificiul și antrenamentele nenumărate au făcut ca finaliștii să plece acasă cu trofeul mult așteptat. Au fost dueluri atractive la actuala ediţie, iar festivitatea de premiere şi focurile de artificii au încheiat aşa cum se cuvine un Campionat Naţional.

Voleiul pe plajă este un sport olimpic în plină dezvoltare, iar acest gen de competiții vine în întâmpinarea antrenorilor federali, în vederea selecționării celor mai buni sportivi pentru participarea României la calificările pentru următoarele Jocuri Olimpice.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline