Connect with us
Cupa Rig

Cultura/Educatie

Anduranţă pentru performanţă

Published

on

Sportul de performanţă presupune, întâi de toate, sacrificiu, anduranţă şi disciplină. Astfel, pentru a ajunge sportivi cu performanţe notabile, copiii, încă de la cele mai fragede vârste învaţă să deprindă cele trei calităţi esenţiale.

Sportul reprezintă o activitate utilă şi sănătoasă pentru noi toţi. Pentru mulţi dintre noi, însă, acesta poate deveni chiar o meserie. Iar cariera unui sportiv de performanţă depinde foarte mult de antrenamentele pe care le face. Cu alte cuvinte, sportivii de performanţă au un regim riguros de antrenament.

“Regulile sunt mult mai stricte, vorbim de alimentaţie, de odihnă, de antrenamente dure, de explozie, de anduranţă, rezistenţă. Aşa cum bine ştiţi, fight înseamnă luptă, deci perseverenţă, aşa că întotdeauna luptăm ca să ajungem unde vrem. Iar performance înseamnă performanţă. Conceptul este nou, încercăm să ajutăm sportivii de performanţă, antrenorii.”, declară PAUL GĂMAN, ambasador Fight Performance

Juniorii lotului olimplic de box sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Iar pentru a ne convinge de perseverenţa acestor adolescenţi talentaţi pasionaţi ai sportului de contact, am asistat şi noi la o astfel de şedinţă de pregătire.

“În primul rând, avem nevoie de disciplină. În al doilea rând, avem nevoie de şcoală şi în al treilea rând, vine performanţa. Pentru a face sport de performanţă, este nevoie de foarte mult sacrificiu, avem nevoie de copii inteligenţi pentru a atinge înalta performanţă, ca să luăm medalii la olimpiadă.”, declară GEORGE MIHAI PERŢEA, antrenor lotul naţional de box juniori

Pentru Olimpiada din 2024 se pregătesc temeinic majoritatea sportivilor din aceste imagini. Iar mulţi dintre ei au obţinut deja rezultate notabile în ringul de box.

“Am 16 ani şi sunt vicecampion european la box juniori, la categoria 46 kg. De ce ai ales boxul şi de câţi ani faci box? Practic box de trei ani. Am ales boxul pentru că îmi place fiind un sport de contact. Aş vrea să mai câştig mai multe titluri, nu numai acesta. Mi-aş dori şi o medalie la Mondiale, la Olimpiadă.”, declară CRISTINEL MĂZĂREANU, vicecampion european

“Cât de dure sunt antrenamentele? Mă antrenez din greu, avem peste 20 de antrenamente pe săptămână, e destul de greu. Mai ai timp şi pentru şcoală? Îmi fac timp şi pentru şcoală, mă descurc, sigur. Pe viitor ce aştepţi de la tine? Momentan mă gândesc la Campionatul Mondial de anul viitor, dar şi la Campionatul European, iar apoi vreau să ajung la Olimpiada din 2024.”, declară ION DEACONU, sportiv

Sprijinul Federaţiei Române de Box este semnificativ pentru reuşitele acestor tineri talentaţi. Iar nouă nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii, pentru ca ei să facă cinste ţării noastre peste hotare.

Actualitate

HAVASI va concerta la Oradea

Published

on

După numeroase concerte de succes în București, HAVASI își face debutul la Oradea, cu cel mai nou concert simfonic al său, în data de 21 august, de la ora 20:30. O ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima orașului Oradea, într-un decor Art Nouveau unic.

Programul este alcătuit din lucrări 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanți și adaptabili tineri compozitori de astăzi, Havasi. Muzica sa inovatoare nu seamănă cu nimic din ce ați auzit până acum; proaspătă, pasională și delectabilă în același timp. Stilul său muzical unic, combină profunzimea și disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionantă a genului world music și puterea pură a rock-ului.

Una dintre cele mai mari atracții ale spectacolului este „bătălia instrumentelor”. Doi mai artiști care interpretează în același ritm muzical, HAVASI, pianistul clasic cu studii de conservator și Endi, toboșarul rock, apar acum împreună pe aceeași scenă.

Despre HAVASI
Este absolvent al renumitei Academii de Muzică Franz Liszt, cu o profundă cunoaștere a tradiției clasice, care caută, de asemenea, să facă instrumentele clasice să fie relevante pentru era modernă într-un mod profund emoționant, dar distractiv. El și-a interpretat compozițiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

În ultimii ani a susținut concerte cu casa închisă pe Arena din Budapesta, Arena din Berlin, Arena Tauron din Cracovia și Wiener Stadthalle din Viena. HAVASI Symphonic a fost concertul internațional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes și nr. 1 absolut pe Deezer (artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1).

Continue Reading

Actualitate

HUMAn – Simpozion Internațional de Arte Vizuale, la Cucuteni

Published

on

Artiști din șase țări participă, în această lună, la Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „HUMAn”, de la Cucuteni, judetul Iași. Tema acestei ediții este „Corpul uman” și va fi dezvoltată de artiști ce provin din țări cu tradiție în arta modelării ceramicii:

  • Arezu Zargar – Iran
  • Evrim Özeskici – Turcia
  • Ileana Danci – România
  • Marta Jakobovits – România
  • Martha Cashman – Irlanda
  • Sadegh Bagheri – Iran
  • Suzanne Au – China
  • Yulia Repina – Rusia.

Expoziția cu lucrările realizate de participanţi, va fi vernisată sâmbătă, 24 august, începând cu ora 17:00. Vernisajul va fi urmat de un spectacol și un foc de tabără. Evenimentul este organizat de Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac, Complexul Muzeal Național „Moldova” şi Primăria Cucuteni.

Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac este situat la intrarea în localitatea Cucuteni (la aprox. 8 km de Târgu Frumos). Din 2016, numeroși creatori din ţară şi străinătate sunt invitați să lucreze aici. Atraşi de numele vechii civilizaţii neolitice, mulţi vizitatori ajung la Cucuteni pentru a admira frumuseţea locului: parcul cu sculpturi în aer liber, lucrările de ceramică expuse în spaţiul public, precum şi în galeria de artă, pe lângă vestigiile aflate în celebrul muzeu arheologic.

Muzeul de Sit arheologic, situat în marginea de nord a satului, pe dealul Gosan, în punctul La Pietrărie, o construcţie creată special pentru a  proteja un mormânt princiar din secolele IV – III î. Hr., a fost inaugurat în 1984, cu prilejul centenarului descoperirii culturii Cucuteni.

 

Continue Reading

Actualitate

Folk Fest Remember Costinești, două zile de muzică bună şi amintiri de neuitat

Published

on

Cea de a III-a ediție a festivalului Folk Fest Remember Costinești, care se va desfășura în zilele de 17 și 18 august, la White Horse Costinești, va fi o călătorie în timp, în vremurile de glorie ale Stațiunii Tineretului, loc emblematic pentru istoria culturală din perioada anilor  ’70-’80.

Folk Fest Remember Costinești vă propune două zile de muzică bună, în care vor urca pe scenă unii dintre cei mai iubiţi artişti. În cadrul evenimentului, vor fi sărbătorite 3 personalități ale culturii muzicale din România, Mircea Baniciu, Mircea Vintila și Andrei Partoş.

Sâmbătă, 17 august, atmosfera va fi întreținută de Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends, Vasile Șeicaru, Adi Beznă, Alina Manole, Trupa Spam, After Party: Folk & Rock Company, iar duminică, 18 august, pe scenă vor urca Semnal M, Mircea Baniciu, Ada Milea, Ilie Stepan & Horea Crișovan, Țapinarii, After Party: Folk Frate!.

Folk Fest Remember Costinești este organizat de Doors Club Constanța/White Horse Costinești, Asociația Creative Life şi Primăria Comunei Costinești.

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline