Connect with us

Diverse

Durerile abdominale | Sindromul dureros abdominal

Published

on

Sindromul dureros abdominal este definit ca durerea resimţită de pacient în zona abdominală, cu debut brusc sau progresiv, având cauze multiple. Astfel, pentru depistarea numeroaselor afecţiuni, medicii specialişti recomandă ecografia abdominală.

“Pentru a pune un diagnostic corect şi pentru a stabili tratamentul potrivit, avem nevoie de mai multe investigaţii, fie că vorbim despre analize de laborator sau despre o ecografie abdominală, care de asemenea ne ajută foarte mult, şi în funcţie de diagnosticul prezumtiv vom avea nevoie de investigaţii imagistice superioare, iar aici vorbim despre computer tomograf sau rezonanţă magnetică nucleară.”, declară dr. SIMONA LIŢCAN, medic specialist medicină internă  

Ecografia abdominală se poate face la orice vârstă, fiind o metodă nedureroasă, neiradiantă şi non invazivă. Astfel, pot fi depistate afecţiuni precum: gastrita, ulcerul, cronica biliară renală, afecţiunile intestinale, tromboza şi multe altele. Datorita acestor atribute, ecografia abdominală este de cele mai multe ori prima investigaţie în patologia digestiva. De aceea, ar trebui inclusă şi în setul de analize periodice.

Actualitate

21.000 de puieţi, plantaţi prin proiectul ”Adoptă un copac!”

Published

on

Campania iniţiată de ViitorPlus, asociaţia pentru dezvoltare durabil a ajuns la final. Peste 21.000 de puieţi au fost plantaţi în două localităţi din sudul României, în judeţele Dolj şi Călăraşi, cu ajutorul celor 700 de voluntari din companiile partenere şi comunităţilor locale.

În contextul actual, având în vedere că anul acesta în România s-au semnalat primele tornade, a fost secetă din mai până în noiembrie, la nivel mondial s-a înregistrat cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor, iar Naţiunile Unite au declarat anul 2019 ca fiind unul al “urgenţei climatice”, există o nevoie susţinută de acţiuni colective ce trebuie să se realizeze imediat pentru a proteja mediul, iar printre astfel de demersuri se regăseşte şi crearea de noi păduri şi perdele forestiere.

“Adoptă un copac!” este un proiect al asociaţiei ViitorPlus care se concentrează pe plantarea unor noi perdele forestiere, care aduc atât beneficiile realizării unei păduri, cât şi beneficii sociale şi economice, protejând localităţi din câmpie de înzăpeziri şi reducând cheltuielile de deszăpeziri. Acest proiect se derulează prin atragere de fonduri din mediul privat – companii – şi donaţii de la persoane fizice.

11 companii şi mai mulţi donatori persoane fizice s-au implicat toamna aceasta şi au contribuit direct la plantarea arborilor ce vor deveni în câţiva ani perdelele forestiere şi vor proteja localităţile respective de înzăpeziri, viscol, degradarea solului şi deşertificare.

sursa foto: drreddys.ro

Continue Reading

Actualitate

Municipiul Iaşi a câştigat titlul de “Best Smart City Project”

Published

on

În cadrul celei de-a IV-a Gale Smart City Industry Awards, organizate la Bucureşti, municipiul Iaşi a câştigat marele premiu al evenimentului: “Best Smart City Project”. Evenimentul, organizat de Asociaţia Română pentru Smart City, a mai acordat premiile speciale Mayor of the Year, Best Smart City Company, CEO of the Year, City Manager of the Year, Partner of the Year, Most Active Member şi Smart City Industry Best Mass Media Suporter.

“Toţi care am concurat merităm aceste premiu, toţi cei care am înţeles că România trebuie să se schimbe într-o ţară normală, racordată la Europa şi la restul lumii. Această cale, smart, trebuie să o urmăm cu toţii. Ca primari avem mai multe sarcini şi trebuie să fim atenţi la nevoile celor pe care îi reprezentăm. Între tehnologie şi oameni trebuie să alegem oamenii, care au însă nevoie de tehnologie.”, declară MIHAI CHIRICĂ,  primarul municipiului Iaşi

În cadrul Galei, municipalitatea ieşeană a câştigat şi premiul la categoria Smart Government, subcategoria Digital City, pentru proiectul “Un nou început”. Proiectul, demarat deja de Primăria municipiului Iaşi, urmăreşte implementarea unui program de mobilitate urbană bazat pe tehnologii digitale pentru a îmbunătăţi experienţa de călătorie cu transportul public a cetăţenilor şi protecţia mediului.

Municipiul Iaşi a câstigat şi un premiu la categoria Smart Citizen, subcategoria Citizen Engagement, pentru proiectul Iaşi Smart City, dezvoltat în parteneriat cu Comunitatea de Inteligenţă Artificială din Iaşi.

Smart City Industry Awards este un eveniment anual conceput pentru a recunoaşte şi promova ideile, proiectele, persoanele, instituţiile guvernamentale, asociaţiile şi companiile implicate în industria smart city din România. Obiectivul principal al evenimentului este de a încuraja inovarea şi competitivitatea în administraţia publică şi de a stimula performanţa în guvernare, urmând ca locuitorii să simtă o îmbunătăţire semnificativă a calităţii vieţii.

sursa foto: aviontourism.com

Continue Reading

Diverse

Viralul „Mi-e dor de tine” are replică şi în Bucureşti

Published

on

După celebrul mesaj „Mi-e dor de tine” afişat la Londra şi după replica „Şi mie”, de la Cluj, a apărut un nou mesaj în acelaşi context: „Te aştept”, afişat în Bucureşti.

Primul mesaj din această serie a apărut la Canavary Wharf, în Londra şi a fost inaugurat în prezenţa ambasadorului României în Regatul Unit, dar şi a lordului britanic de origine română, sir George Iacobescu. Momentul a conincis cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră.

Instalaţia din capitala Regatului Unit a fost inaugurată în urma iniţiativei Lights ON Romania, prin asocierea acestui festival cu festivalul britanic Canary Wharf Winter Lights.

sursa foto: Lights ON Romania

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline