Connect with us

Actualitate

Alternativă pe litoral

Published

on

În zilele mai puțin călduroase de pe litoral, constănțenii, dar și turiștii pot face și altceva în afară de plajă. O alternativă pentru petrecerea timpului liber poate fi o vizită la Delfinariul din Constanța. Cu mic cu mare, oamenii pot vizita microrezervația, planetariul, leii de mare, delfinii dar și grădina din cadrul Complexului Muzeal.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii  poate fi un loc deosebit pentru turiștii care nu au prins vreme bună de plajă. Aici pot vizita o sumedenie de locuri interesante și pe placul copiilor. Parcul complexului este o excelentă zonă de agrement cu alei și bănci amplasate printre arbori, toate constituind o mini grădină dendrologică.

Microrezervația este un alt punct atractiv, pe care, îl pot vizita turiștii, acolo unde se regăsesc o multitudine de animale printre care, mufloni, cerbi lopătari, căpriori, dar și pelicani, lebede, rațe și gâște sălbatice, care, cu siguranță îi vor încânta pe copii.

Un punct important din cadrul Complexului Muzeal este Delfinariul, acolo unde se organizează demonstrații cu delfini și lei de mare. Într-un cadru special, cei mici pot vedea, poate, pentru prima dată aceste mamifere extraordinare în diferite ipostaze.

Planetariul, primul obiectiv public de acest gen din țară este ceva inedit dar, care poate constitui un punct atractiv pentru cei mici. Vizitatorii pot vedea o lume alcătuită din stele, planete, meteori, galaxii care te pot învăța să călătorești printre ele folosindu-te de constelații.

Așadar o alternativă excelentă de a petrece timpul liber alături de copii poate fi o vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, acolo unde, pot descoperi și învăța lucruri noi.

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi!

Published

on

Primăria Constanța anunță faptul că și în această săptămână se continuă lucrările de reabilitarea a tramei stradale în ceea ce privește strada Unirii. În weekend a fost finalizată asfaltarea pe porțiunea delimitată de străzile Dorobanți și Dragoslavele, iar în această săptămână se lucrează pe tronsonul cuprins între străzile Dragoslavele și Zorelelor. Luni și marți se va freza carosabilul urmând ca miercuri să fie turnat covorul asfaltic.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat total de strada Unirii, perimetrul delimitat de străzile Dragoslavele și Zorelelor, în perioada 11-13 noiembrie, în intervalul orar 8-17.

Totodată, circulația autovehiculelor va fi restricționată și pe străzile Onești și Tabla Buții, iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Municipalitatea face apel către constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zone în care se reabilitează infrastructura rutieră.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline