Connect with us

Societate

Românii economisesc pentru vacanță?

Published

on

Cu toții încercăm să ne luăm măcăr o vacanță pe an. Pentru această trebuie să scoatem din buzunar o sumă considerabilă.

Indiferent că ne facem vacanța în țară sau în străinătate, regulile sunt aceleași. Potrivit unor studii de piață, aproximativ 50 % dintre români economisesc bani cu câteva luni înainte de a-și lua o vacanță.

Aceleași reguli se regăsesc și în  țările din vest precum Polonia, Italia sau Spania. Marea majoritate a celor care pleacă în vacanță își programează banii pentru vacanță. Există totuși o diferență. Anumite persoane strâng bani din venituri curente, în timp ce alte persoane cu datorii sunt înclinate să ia un împrumut pentru vacanță, potrivit unul studiu realizat la nivel național.

În România și Spania, studiul privind obiceiurile financiare a fost implementat la sfârșitul anului trecut de către o agenție de cercetare de piață. Atunci când peste 900 de respondenți cu vârste peste 18 ani au răspuns că economisesc pentru o vacanță cu cel puțin șase luni înainte de a-și lua una.

În ceea privește românii, 10% dintre ei, cu sau fără datorii, au declarat faptul că preferă să încheie polițe de asigurare pentru tot ceea ce este important pentru ei sunt sunt sănătatea, mașina, dar și călătoriile. Situația este similară în Spania, în timp ce în Italia, aceștia preferă să își canalizeze bugetul pe datoriile obligatorii, iar călătoriile căzând pe ultimul plan.

Sursa foto: gnttips.ro

Societate

O țară, un președinte, un vot

Published

on

Prezenţă mare la alegerile prezidențiale. Dorinţa unei schimbări şi speranţa unui viitor mai bun pentru generațiile viitoare au fost argumentele principale în rândul constănţenilor, care s-au prezentat în număr mare la secţiile de votare. Aproximativ 320 de mii de constănțeni au mers la urne pentru a vota următorul președinte al țării.

Datoria morală față de țara în care locuim a fost exercitată în ultimele ore de către foarte mulți români. Prezența impresionantă a votanților la primul tur al alegerilor  prezidențiale din 2019 a fost scoasă din tiparul obișnuit.  Prezența la urne pentru Constanța a fost de aproximativ 51%. Astfel, cu un total de 556 de secții, 317.088 de votanți și-au exprimat alegerea pentru viitorul președinte al țării.

Foarte multe persoane s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții și s-au prezentat la urne imediat după deschiderea acestora. Schimbarea a fost punctul cheie al acestor alegeri, pe care românii și-o doresc în cel mai scurt timp. Locuitorii orașului de la malul mării au votat pentru un viitor mai bun, pentru legi corecte, pentru generația actuală și cea viitoare.

În legătură cu prezența la vot, Constanța s-a clasat pe locul al zecelea în clasament, după ce în cursul zilei de ieri s-a aflat pe primele poziții, însă în a doua parte a zilei a căzut în clasament. În ceea ce privește voturile împărțite în votanți din mediul rural și din mediul urban, constănțenii din mediul urban au fost mult mai numeroși. Astfel aproximativ 230 de mii de constănțeni au votat în mediul urban și doar 90 de mii în mediul urban. De asemenea, conform statisticilor, la Constanța, femeile au ieșit în număr mai mare la vot, în comparație cu bărbații.

La nivelul județului Constanța, Klaus Iohannis a obținut 40,4 % din voturi, urmat fiind de Viorica Dăncilă cu 20.13%. Pe locul al treilea s-a clasat Dan Barna cu 15,76%, iar pe locul al patrulea s-a aflat Mircea Diaconu cu aproximativ 10% din voturile liber exprimate. Totodată la nivelul municipiului de la malul mării, situația nu este prea diferită, astfel că Iohannis a obținut aproximativ 37 de procente, Dan Barna aproape 20 de procente și Viorica Dăncilă, 17 %.

Per ansamblu, scrutinul de la Constanța s-a desfășurat fără incidente importante, însă au fost întocmite trei dosare penale pentru vot multiplu și pentru coruperea alegătorilor.

Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat, cât și Klaus Iohannis, candidatul Partidului Național Liberal, au ajuns în turul doi și își vor disputa scaunul de la Cotroceni.

 

Continue Reading

Actualitate

Creştere spectaculoasă a pieţei auto din România

Published

on

Creştere spectaculoasă pe piaţa auto din ţara noastră! Românii au înmatriculat peste 10.000 de maşini noi în luna octombrie, în creştere cu 58% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit celui mai recent raport emis de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor, o creştere însemnată s-a constatat şi în cazul autoturismelor Dacia. Nu mai puţin de 3.700 de unităţi Dacia au achiziţionat românii în luna octombrie. În procente, asta înseamnă o creştere de 94% faţă de perioada similară a anului 2018.

De altfel, în România s-au înmatriculat, în total, 134.698 de unități în primele zece luni ale anului, în creștere cu 18.85% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 40.813 unități sunt Dacia.

În privinţa maşinilor second hand, raportul mai arată că, în primele zece luni ale anului curent, în ţara noastră au fost înmatriculate 370.987 de autoturisme, ceea ce înseamnă o scădere de 5 procente comparativ cu primele zece luni ale anului anterior.

sursa foto: autoexpert.ro

Continue Reading

Actualitate

Conceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Published

on

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente personalități din lumea medicală, dar și autorități locale.

Alexandros Diamantis, managing director Med City România, a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat și a prezentat invitaților conceptul de mall medical, ce aduce nou în domeniu, dar, mai ales, care sunt beneficiile, atât pentru medici, dar mai ales pentru pacienți.

La rândul său, viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu a mulțumit Med City pentru că a ales Constanța drept locație a acestui concept, şi a reamintit că autoritățile locale oferă tot sprijinul celor care doresc să investească în orașul nostru.

Ramona Iliuță, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța, a prezentat avantajul unui astfel de concept, întrucât spațiul poate fi amenajat, respectând normele în domeniu.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Gheorghe Comșa, a reamintit că municipiul Constanța a devenit un centru universitar renumit, ce lansează cadre medicale profesioniste, promotori în specializările lor.

Prin prezența brandului Diaverum în Medical Mall din Constanţa, pacienții vor putea beneficia de mai multe servicii din domeniul nefrologiei, a precizat și dr. Andreea Costea, medic şef Diaverum.

Situat în strada Nicolae Iorga, nr.20., THE MEDICAL MALL este unicul concept de spații dedicate activităților medicale, ales de către cele mai importante rețele naționale de servicii medicale și activități conexe din România cum ar fi Diaverum, Regina Maria, Synevo, Catena, Bioclinica, Clinicile Ritmico, Mediplus Clinic sau Centrul Medical Emerald.

Amplasată pe o arteră principală a orașului, la o distanță de 400m față de Spitalul Județean Constanța, clădirea MedCity are o suprafață de 3.000 m.p., este structurată pe 4 niveluri și dispune de toate dotările și specificațiile necesare cum ar fi: 3 lifturi pentru persoane, targă şi deșeuri medicale, acces multiplu care asigură fluxurile medicale în conformitate cu standardele din domeniu și buna practică.

Despre MedCity

MedCity reprezintă prima rețea de clădiri din Sud Estul Europei, destinate exclusiv serviciilor medicale și activităţilor conexe (clinici medicale, centre de diagnostic și tratament, laboratoare, centre de recuperare, farmacii, clinici de stomatologie, etc.). Clădirile MedCity sunt aliniate la toate standardele şi specificaţiile tehnice din domeniul infrastructurii medicale.

În prezent, portofoliul cuprinde 10 clădiri (Medical Malls), 9 în România (București, Constanța, Craiova, Buzău, Galați, Brăila, Focșani, Călărași, Petroșani) şi 1 în Grecia (Atena), cu o suprafață totală de peste 25.000 mp., realizate cu o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Clădirile MedCity sunt situate în proximitatea altor obiective medicale, precum spitale publice și private (Spitale Județene, clinici de specialitate, etc.), pe marile artere ale oraşelor, în zone deservite de mijloace de transport în comun.

MedCity oferă servicii de închiriere AS IS sau TURN KEY în cadrul clădirilor din portofoliu sau, precum și opțiunea de BUY & LEASE BACK a unor clădiri existente.

MedCity este membru al Grupului SEENERGIA (www.seenergiagroup.com), lider din 1994 în inovație în domeniul sănătății, în toate țările membre ale Uniunii Europene din Sud Estul Europei.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline