Connect with us

Actualitate

Emoţii pentru liceeni

Published

on

Absolvenții de gimnaziu sunt în febra socotelilor. Toți fac calcule și estimări pentru admiterea la liceu pentru a vedea ce șanse au să prindă un loc într-unul dintre cele mai bune licee constănțene. Unii dintre elevi se confruntă chiar cu dificultăți pentru că diferența fiind foarte mică între medii, departajarea în aceste cazuri se face chiar și la o diferență de câteva sutimi.

Cei aproximativ 5 mii de elevi din Constanța care au susținut în luna iunie probele scrise din cadrul Evaluării Naționale mai au de trecut un prag, cel al admiterii la liceu. Concurența foarte mare la liceele bune de la malul mării le dă bătăi de cap zilele aceastea deoarece sute de elevi sunt departajați chiar și la câteva sutimi unul de celălalt. Absolvenții de gimnaziu au început încă de dimineață să meargă la centrele de înscriere pentru a completa fișele de înscriere la liceu.

Consultând broșura de admitere în învățământul liceal, profesional și dual, elevii, dar și părinții au putut regăsi informații în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-A.

Pentru anul şcolar 2019 – 2020, sunt propuse 150 de clase de învăţământ liceal şi 64 de învăţământ profesional.

În total, vor fi 214 clase a IX-a, care acoperă 5.999 de locuri. Potrivit  ierarhiei judeţene, 4.344 de candidaţi au medii peste 5. La coada clasamentului, 1.041 de elevi nu au reuşit să obţină media 5. Cei mai mulţi provin din licee din mediul rural. După completarea fișei de opțiuni care este esențială în acest moment pentru elevii de gimnaziu, aceștia așteaptă repartizarea computerizată ce va avea loc  săptămâna viitoare, în data de 12 iulie.

Sursa foto: alba24.ro

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi!

Published

on

Primăria Constanța anunță faptul că și în această săptămână se continuă lucrările de reabilitarea a tramei stradale în ceea ce privește strada Unirii. În weekend a fost finalizată asfaltarea pe porțiunea delimitată de străzile Dorobanți și Dragoslavele, iar în această săptămână se lucrează pe tronsonul cuprins între străzile Dragoslavele și Zorelelor. Luni și marți se va freza carosabilul urmând ca miercuri să fie turnat covorul asfaltic.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat total de strada Unirii, perimetrul delimitat de străzile Dragoslavele și Zorelelor, în perioada 11-13 noiembrie, în intervalul orar 8-17.

Totodată, circulația autovehiculelor va fi restricționată și pe străzile Onești și Tabla Buții, iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Municipalitatea face apel către constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zone în care se reabilitează infrastructura rutieră.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline