Connect with us

Actualitate

Carniprod: calitate și tradiție

Published

on

V-aţi întrebat vreodată cum se fabrică delicioasele mezeluri şi preparate din carne pe care le savurăm la mic dejun, prânz sau cină? Ei bine, noi am mers în judeţul Tulcea, la Carniprod, cel mai important producător de profil din Dobrogea şi am asistat, pas cu pas, la întregul proces de fabricare a produselor enunţate mai sus.

În procesul de prelucrare a cărnii, principalele elemente cu influenţă majoră asupra preparatelor obţinute sunt materiile prime şi auxiliare, materialele şi procesul tehnologic. Iar procesul tehnologic este cât se poate de complex.

“Ne aflăm în zona de recepţie a materiei prime în formă de carcasă cumpărată de la furnizori sau porci vii, sacrificaţi în abatorul societăţii.”, declară MIHAELA GHEORGHIU, director de producție
Atenția deosebită pentru selecția materiei prime și folosirea ingredientelor naturale reprezintă garanția unor produse de calitate superioară.

“După o depozitare temporară a carcaselor de porc, intrăm în faza următoare, de tranşare. Aici urmează dezosarea şi alegerea cărnii potrivite pentru diverse reţete ale produselor din procesare sau carnea care poate fi vândută şi în stare crudă.”, declară MIHAELA GHEORGHIU, director de producție

Astfel, primele rezultate din tranşare sunt comercializate ca atare: pulpă proaspătă, ceafă proaspătă, cotlet, scăriţă, fie sunt destinate procesării pentru a obţine alte produse.

“Ne aflăm în zona de ambalare a cărnii proaspete. Aici avem trei maşini de ambalare a cărnii în atmosferă modificată. Pregătim pentru clienţii noştri carne tocată, ceafă feliată la casoletă, pulpă, cotlet şi multe alte sortimente.”, completează MIHAELA GHEORGHIU, director de producție

Și pentru a crea produse autentice, distincte prin gust, ingredientele folosite sunt esențiale.

“Suntem în spaţiul unde se pregătesc mix-urile de condimente pe şarje de producţie, foarte bine identificate în loturi şi cantitate, astfel încât trasabilitatea produsului se realizează în condiţii perfecte.”, mai spune MIHAELA GHEORGHIU, director de producție

Iar procesul de producție continuă. De data aceasta, într-o altă hală special amenajată.

“Ne aflăm în zona de umplere. Aici, pasta este introdusă în membrane colagenice sau naturale, urmând a fi promovate în faza de tratament termic, adică fierbere şi afumare. Apoi, în zona de fierbere şi afumare a produselor, observaţi produse foarte gustoase, care urmează a fi fierte şi afumate.”, susţine MIHAELA GHEORGHIU, director de producție

După ce sunt maturate și tratate termic în cel mai delicat mod și apoi afumate prin utilizarea lemnului de esență tare, aceste produse ajung în zona de ambalare.

“Iată-ne ajunşi în zona de ambalare a produselor. Aici, pregătim produsele vidate, feliate sau batoane ca atare, în formă vrac.”, susţine MIHAELA GHEORGHIU, director de producție

Urmează apoi procesul de livrare. Zinlic, sute de sortimente și produse din carne sunt încărcate în mașinile care le transportă apoi către numeroasele magazine Carniprod din Dobrogea.

“Produsele noastre sunt din carne şi nu sunt alte elemente în produsele noastre decât ceea ce trebuie să fie în aceste produse pe care noi le oferim consumatorilor.”, declară NICOLAE CIULEAC, director general SC CARNIPROD SRL

În timp ce toate aceste sortimente de mezeluri și produse din carne ajung pe mesele românilor, specialiștii Carniprod lucrează la noi și noi sortimente și preparate.

“Echipa noastră de specialişti proiectează şi implementează permanent produse noi, care să satisfacă cele mai exigente criterii de calitate pentru o gamă cât mai largă de consumatori. O atenţie deosebită o acordăm şi reţetelor de fabricaţie, unde ingredientul principal este carnea, fapt dovedit şi pe etichetele finale ale produselor. În speţă, avem buline informative cu 70%-80%-90% carne, în funcţie de reţetă.”, declară MĂDĂLINA PAVEL, inginer tehnolog cercetare-dezvoltare produse

“Ne străduim permanent ca şi calitatea produselor noastre să ocupe un loc cât mai bun şi să fie pe placul consumatorilor, astfel că ne străduim în continuare să dezvoltăm şi alte produse tradiţionale pentru consumatori.”, declară NICOLAE CIULEAC, director general SC CARNIPROD SRL

Și, ca să ne facem o idee de ansamblu, putem evidenția cifrele, care sunt grăitoare. An de an, producția pieței a crescut, ajungând, la nivelul anului 2015, de exemplu, la nu mai puțin de zece mii de tone.

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi!

Published

on

Primăria Constanța anunță faptul că și în această săptămână se continuă lucrările de reabilitarea a tramei stradale în ceea ce privește strada Unirii. În weekend a fost finalizată asfaltarea pe porțiunea delimitată de străzile Dorobanți și Dragoslavele, iar în această săptămână se lucrează pe tronsonul cuprins între străzile Dragoslavele și Zorelelor. Luni și marți se va freza carosabilul urmând ca miercuri să fie turnat covorul asfaltic.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat total de strada Unirii, perimetrul delimitat de străzile Dragoslavele și Zorelelor, în perioada 11-13 noiembrie, în intervalul orar 8-17.

Totodată, circulația autovehiculelor va fi restricționată și pe străzile Onești și Tabla Buții, iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Municipalitatea face apel către constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zone în care se reabilitează infrastructura rutieră.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline