Connect with us

Sanatate

Cât de util este cardul european de sănătate?

Published

on

Cu toții plecăm măcar o dată pe an câteva zile în vacanță. Unii dintre noi în țară, alții în afara ei. Ceea ce trebuie să știm este faptul că,  de când suntem cetățeni europeni, putem beneficia de asistență medicală și în afara țării, dacă ne aflăm într-una din țările aflate în Uniunea Europeană.

Cardul european de sănătate este documentul care îi acordă titularului dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară cât timp se află temporar într-un stat al Uniunii Europene.

De când am devenit cetățeni europeni, numărul românilor care și-au cerut cardul european de sănătate a crescut considerabil. An de an, mii de constănțeni solicită de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, carduri, care sunt valabile timp de șase luni, iar în baza acestuia, ei pot primi îngrijiri medicale de urgență în vacanțele petrecute peste hotare.

Documentul se eliberează doar în situația în care cineva dorește să plece temporar într-un stat din Uniunea Europeană, din motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii și poate fi folosit doar de persoanele asigurate în România. Documentul nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru UE cu scopul de a beneficia de tratament medical planificat pentru afecțiuni deja existente.

Persoanele interesate să obțină un astfel de card  european de sănătate, trebuie să știe faptul că el se obține de la sediul CJAS pe baza unei cereri, a unei copii a actului de identitate și a documentului care să demonstreze calitatea de asigurat.

Sursa foto: cnas.ro

Actualitate

Conceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Published

on

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente personalități din lumea medicală, dar și autorități locale.

Alexandros Diamantis, managing director Med City România, a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat și a prezentat invitaților conceptul de mall medical, ce aduce nou în domeniu, dar, mai ales, care sunt beneficiile, atât pentru medici, dar mai ales pentru pacienți.

La rândul său, viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu a mulțumit Med City pentru că a ales Constanța drept locație a acestui concept, şi a reamintit că autoritățile locale oferă tot sprijinul celor care doresc să investească în orașul nostru.

Ramona Iliuță, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța, a prezentat avantajul unui astfel de concept, întrucât spațiul poate fi amenajat, respectând normele în domeniu.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Gheorghe Comșa, a reamintit că municipiul Constanța a devenit un centru universitar renumit, ce lansează cadre medicale profesioniste, promotori în specializările lor.

Prin prezența brandului Diaverum în Medical Mall din Constanţa, pacienții vor putea beneficia de mai multe servicii din domeniul nefrologiei, a precizat și dr. Andreea Costea, medic şef Diaverum.

Situat în strada Nicolae Iorga, nr.20., THE MEDICAL MALL este unicul concept de spații dedicate activităților medicale, ales de către cele mai importante rețele naționale de servicii medicale și activități conexe din România cum ar fi Diaverum, Regina Maria, Synevo, Catena, Bioclinica, Clinicile Ritmico, Mediplus Clinic sau Centrul Medical Emerald.

Amplasată pe o arteră principală a orașului, la o distanță de 400m față de Spitalul Județean Constanța, clădirea MedCity are o suprafață de 3.000 m.p., este structurată pe 4 niveluri și dispune de toate dotările și specificațiile necesare cum ar fi: 3 lifturi pentru persoane, targă şi deșeuri medicale, acces multiplu care asigură fluxurile medicale în conformitate cu standardele din domeniu și buna practică.

Despre MedCity

MedCity reprezintă prima rețea de clădiri din Sud Estul Europei, destinate exclusiv serviciilor medicale și activităţilor conexe (clinici medicale, centre de diagnostic și tratament, laboratoare, centre de recuperare, farmacii, clinici de stomatologie, etc.). Clădirile MedCity sunt aliniate la toate standardele şi specificaţiile tehnice din domeniul infrastructurii medicale.

În prezent, portofoliul cuprinde 10 clădiri (Medical Malls), 9 în România (București, Constanța, Craiova, Buzău, Galați, Brăila, Focșani, Călărași, Petroșani) şi 1 în Grecia (Atena), cu o suprafață totală de peste 25.000 mp., realizate cu o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Clădirile MedCity sunt situate în proximitatea altor obiective medicale, precum spitale publice și private (Spitale Județene, clinici de specialitate, etc.), pe marile artere ale oraşelor, în zone deservite de mijloace de transport în comun.

MedCity oferă servicii de închiriere AS IS sau TURN KEY în cadrul clădirilor din portofoliu sau, precum și opțiunea de BUY & LEASE BACK a unor clădiri existente.

MedCity este membru al Grupului SEENERGIA (www.seenergiagroup.com), lider din 1994 în inovație în domeniul sănătății, în toate țările membre ale Uniunii Europene din Sud Estul Europei.

 

Continue Reading

Actualitate

Conceptul THE MEDICAL MALL, acum şi la Constanţa

Published

on

MedCity inaugurează în Constanţa unicul concept de spații dedicate activităţilor medicale, THE MEDICAL MALL, ales de către cele mai importante rețele naționale de servicii medicale și activități conexe din România cum ar fi: Diaverum, Regina Maria, Synevo, Catena, Bioclinica, Clinicile Ritmico și Mediplus Clinic. Evenimentul se va desfăşura joi, 7 noiembrie, ora 14:00, la clădirea MedCity Constanța, situată în strada Nicolae Iorga, nr. 20.

MedCity reprezintă prima rețea de clădiri din Sud Estul Europei, destinate exclusiv serviciilor medicale și activităţilor conexe (clinici medicale, centre de diagnostic și tratament, laboratoare, centre de recuperare, farmacii, clinici de stomatologie, etc.). Clădirile MedCity sunt aliniate la toate standardele şi specificaţiile tehnice din domeniul infrastructurii medicale.

În prezent, portofoliul cuprinde 10 clădiri (Medical Malls), 9 în România (București, Constanţa, Craiova, Buzău, Galați, Brăila, Focșani, Călărași, Petroșani) şi 1 în Grecia (Atena), cu o suprafață totală de peste 25.000 mp., realizate cu o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Clădirile MedCity sunt situate în proximitatea altor obiective medicale, precum spitale publice și private (spitale județene, clinici de specialitate, etc.), pe marile artere ale oraşelor, în zone deservite de mijloace de transport în comun. MedCity oferă servicii de închiriere AS IS sau TURN KEY, în cadrul clădirilor din portofoliu, și opțiunea de BUY & LEASE BACK a unor clădiri existente.

MedCity Constanța are o suprafață de 3.000 mp, este structurat pe 4 niveluri și dispune de toate dotările și specificațiile necesare cum ar fi: 3 lifturi (pentru persoane, targă şi deșeuri medicale), acces multiplu care asigură fluxurile medicale în conformitate cu standardele din domeniu și buna practică. Clădirea este situată pe strada Nicolae Iorga, nr.20, arteră principală a orașului, la o distanță de 400 m față de Spitalul Județean Constanța.

Prin poziţionarea excelentă, dar și prin mixul de servicii şi activităţi medicale, rețeaua MedCity reprezintă o platformă unică de sinergii pentru operatori medicali de calitate, punând la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății și a pacienților, clădiri special concepute pentru activități medicale, din dorința de a le asigura condiții egale cu cele mai avansate țări din lume.

MedCity este membru al Grupului SEENERGIA (www.seenergiagroup.com), lider din 1994 în inovație în domeniul sănătății, în toate țările membre ale Uniunii Europene din Sud Estul Europei.

 

Continue Reading

Actualitate

Campania “Eu ştiu cauzele Accidentului Vascular Cerebral. Aleg să previn!”, lansată la Bucureşti

Published

on

România are cea mai mare mortalitate prin accident vascular cerebral din Europa (21,64%), la nivel naţional fiind a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare. În acest context, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor lansează campania de informare şi educare privind prevenirea Accidentului Vascular Cerebral.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a demarat oficial cu ocazia Zilei Mondiale a AVC, la Bucureşti, campania de prevenţie şi educaţie în sănătate “Eu ştiu cauzele Accidentului Vascular Cerebral. Aleg să previn!” care are drept scop informarea publicului cu privire la cauzele, semnele şi modurile de a preveni un accident vascular cerebral (AVC).

“În România sunt anual aprox. 60.000 de cazuri de AVC, 20% dintre acestea apar pe fond de fibrilaţie atrială. De altfel, pacienţii cu fibrilaţie atrială au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta AVC dacă nu este diagnosticat şi tratat la timp, iar anual, 8.200 de români mor în urma unui AVC. Prevenirea factorilor de risc vascular poate reduce cu 80% producerea unui AVC. Există tratamente de prevenţie a AVC pe fond de fibrilaţie atrială, mai ales cu noile generaţii de anticoagulante, care nu mai necesită monitorizare permanentă. Prin această prevenţie reducem riscul de AVC la trei sferturi din pacienţii diagnosticaţi şi trataţi”, se arată într-un comunicat emis de Societatea de Neurologie din România

Cauzele de producere a accidentului vascular cerebral sunt multiple: HTA (hipertensiunea arterială), diabetul zaharat, dislipidemiile, obezitatea, vârsta, sindromul de apnee în somn etc. De asemenea, este important de menţionat că pacientul care face AVC pe fond de fibrilaţie atrială rămâne cu deficite neurologice importante şi care dau dizabilitate pe termen lung (invaliditate motorie şi cognitivă, depresie etc), inclusiv afectarea familiilor acestor pacienţi.

Campania “Eu ştiu cauzele Accidentului Vascular Cerebral. Aleg să previn!” se derulează în perioada 28 octombrie – 11 noiembrie 2019.

sursa foto: doctorulzilei.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline