Connect with us

Actualitate

Premieră naţională la Cluj

Published

on

Cluj-Napoca este primul oraș din România unde au fost amplasate, în spațiul public, sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale.

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 16 unități inteligente pentru colectarea separată a deșeurilor de hârtie/carton și a deșeurilor din plastic. Sistemele de colectare au un design modern, sunt confecționate din oțel inoxidabil și sunt echipate cu panouri solare. De asemenea, sunt dotate cu compactoare, alimentate cu energia furnizată de panourile solare, și cu un sistem wireless pentru transmiterea datelor către primărie și către firma de salubritate. Sistemul indică în timp real gradul de umplere a unităților.

Sistemele inteligente de colectare a deșeurilor sunt amplasate în 8 zone cu trafic pietonal intens:

  • strada Memorandumului;
  • strada George Coșbuc;
  • piața Lucian Blaga;
  • piața Unirii;
  • strada Regele Ferdinand;
  • strada Splaiul Independenței;
  • strada Observatorului;
  • Baza Sportivă Gheorgheni.

Proiectul a fost votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare Participativă. Cluj-Napoca este primul oraş din România care a implementat acest sistem, în anul 2013. Prin Bugetarea Participativă, ideile şi iniţiativele comunităţii se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent, prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

 

Actualitate

20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, desființate

Published

on

În urma verificărilor din teren, polițiștii locali constănțeni au constatat că 20 de construcții au fost ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord. Ca urmare a acestui fapt, construcțiile vor fi desființate.

Din pricina faptului că acestea nu aveau autorizație, proprietarii au fost amendați în baza Legii nr 50/1991.

Amintim faptul că în ultimul an, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat în cartierul Faleză Nord 57 de sancțiuni celor care nu au respectat disciplina în construcții. A fost vorba atât despre lucrări de recompartimentări interioare, cât și de extinderi, dezafectări și construcții ilegale de garaje sau magazii pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 100 de mii de lei.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline