Connect with us

Actualitate

Ce loc de muncă ne dorim?

Published

on

Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Atunci aruncați o privire pe lista joburilor vacante puse la dispoziție de angajatorii constănțeni prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Numai în această perioadă,peste 800 de locuri de muncă sunt la dispoziția șomerilor.

Toți ne dorim să avem un loc de muncă stabil, plătit pe măsura așteptărilor noastre și la care să mergem din plăcere. Însă pentru acest lucru trebuie să facem și sacrificii. Odată ieșiti de pe bancile școlilor, indiferent că vorbim despre licee, facultăți sau școli profesionale, proaspeții absolvenți trebuie să își stabilească prioritățile pentru a se putea angaja fără impedimente.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța vine în sprijinul celor care nu sunt încă angajați sau al persoanelor ce și-au pierdut locul de muncă recent. În primul rând, aceasta face o campanie intensă de promovare a locurilor de muncă vacante transmise de către agenții economici de pe raza județului Constanța.

În această perioadă, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de un loc de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează cinci cursuri care sunt în prag de demarare, printre ele regăsindu-se cele de sudor, casier și coafor.

Pentru că perioada estivală este extrem de aproape, cei care caută mai mult, un loc de muncă sunt tinerii, în detrimentul celor de peste 35-40 de ani.  Joburile de pe litoral, pentru o perioadă scurtă de timp sunt ideale, însă nu acesta este scopul final al unei persoane responsabile care vrea să își construiască un viitor sigur.

Locurile de muncă oferite de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța sunt variate, iar constănțenii care sunt într-un moment de impas și au nevoie de o nouă orientare din punct de vedere al carierei, pot găsi soluții sigure pentru un viitor mai bun.

Sursa foto: radiocluj.ro

 

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline