Connect with us

Actualitate

Dinamovişti şi rapidişti legendari, împreună pentru a-l salva pe Gabriel

Published

on

Legende ale fotbalului, din echipele Dinamo şi Rapid, îşi dau întâlnire vineri, 7 iunie, la ora 18:30, pe stadionul Dinamo, unde vor susţine un meci spectaculos, în scop caritabil. Iulian Mihăilă, preşedintele Ligii Legendelor, este cel care a avut ideea acestui show, după ce a citit despre cazul lui Gabriel Bălăcean. Băiatul, în vârstă de 15 ani, un elev olimpic al şcolii nr.56, din Bucureşti, este diagnosticat cu sindromul Klippel-Trenaunay, o maladie congenitală care i-a mutilat trupul.

,,Când avea cinci luni, Gabi nu şi-a mai putut mişca piciorul stâng. După radiografie, medicii i-au pus piciorul în ghips, dar după câteva zile piciorul stâng era dublu în volum faţă de celălalt. (…).Gabi are dureri mari la coloană şi la cap, trăieşte în durere, dar nu se plânge. Pentru mine este un erou.” , spune mama lui.

Gabriel nu are canalul de drenare a limfei de la piciorul stâng, iar dacă este netratată, boala poate afecta, în timp, plămânii şi poate provoca hemoragii masive. La Spitalul Cognacq-Jay din Franţa, specialiştii i-au recomandat băiatului o operaţie de chirurgie plastică reconstructivă a limfedemului şi o sucţiune lipo-limfatică a piciorului stâng. Operaţiile, cazarea şi transportul costă 200.000 de euro.

Pentru a-l salva pe Gabriel, legendele dinamoviste Andone, Lupescu, Marica, Fl.Petre, Kiriţă, Dănciulescu, Stelea, Câmpeanu, C.Munteanu, Răducioiu, Lupu, Iftodi, Sabău, se vor înfrunta pe teren cu legendarii rapidişti Pancu, Dulca, O. Maier, Măldărăşanu, Ganea, Lobonţ, Şumudică, Nanu, Stanciu, Raţ şi D. Coman.

Celebrul antrenor Mircea Lucescu, care celebrează 55 de ani de la debutul ca jucător şi 40 de ani de când antrenează, şi fiul său, Răzvan, care a reuşit anul acesta să câştige cupa şi campionatul în Grecia cu PAOK, s-au alăturat cu entuziasm iniţiativei caritabile.

La memorabila confruntare fotbalistică, intrarea este liberă, iar donaţiile se pot face în timpul meciului, direct sau prin SMS.

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline