Connect with us

Actualitate

Women Riders World Relay (WRWR), ştafeta moto feminină, ajunge în România

Published

on

Asociaţia Femeilor Motocicliste, WIMA România, organizează, în perioada 31 mai – 1 iunie, Women Riders World Relay. WRWR este un eveniment de talie internaţională, conceput în Marea Britanie în 2018, organizat şi susţinut în exclusivitate de femei pasionate de motociclism şi constă în transmiterea unei ştafete în jurul lumii, pe toate continentele.

Ştafeta WRWR a debutat la 27 februarie 2019, în Scoţia, şi de atunci a traversat Marea Britanie – Franţa – Portugalia – Spania – Italia – Slovenia – Croaţia – Bosnia-Heţegovina – Muntenegru – Albania – Macedonia – Serbia – Ungaria – Slovacia – Polonia – Cehia – Austria – Liechtenstein – Elveţia – Germania – Luxemburg – Belgia – Olanda – Danemarca – Suedia – Norvegia – Finlanda – Estonia – Letonia – Lituania – Belarus – Ucraina.

Echipa română de ,,gardieni” (motociclistele care străbat ţările şi transmit mai departe ştafeta), reuneşte femei din toată ţara care au răspuns acestei provocări. Ştafeta va fi preluată, în data de 31 mai, de la echipa din Ucraina, în zona Rădauţi, şi va fi purtată spre capitală, cu o oprire de o noapte la Bârlad unde grupului i se mai adaugă câteva fete pe motoare. Ulterior, ea va fi predată, la 1 iunie, echipei de motocicliste din Bulgaria şi va lua calea Greciei, de unde va fi transmisă în Turcia.

,,Pentru noi, WRWR aduce mai multe bucurii: participăm şi reprezentăm România la un eveniment internaţional pe două roţi, ne împrietenim, colaborăm, deschidem graniţele către şi dinspre vecinele noastre motocicliste, cu care vom şi călători pe câteva secţiuni de drum, şi purtăm ştafeta împreună. Cele 20 de românce motocicliste, gardieni ai ştafetei, sunt membre ale diviziei WIMA din România şi vor traversa ţara, împreună cu ambasadoarea Ucrainei şi reprezentante din Canada şi Australia. Evenimentul poate fi privit ca o frăţie a fetelor pe două două roţi, din înteaga lume, promovând curajul, aventura, unitatea şi pasiunea comună pentru motociclete într-un eveniment fără precedent, motivant şi inspiraţional în acelaşi timp.”, a declarat Luiza Gojol, ambasador WRWR în România, membră a WIMA România.

Ştafeta va trece prin ţările din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia şi Noua Zeelendă, Canada, Statele Unite, America de Sud, iar la sfârşitul anului va ajunge în Africa. Finalul WRWR va fi marcat în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite.

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline