Connect with us

Actualitate

Un exemplu pentru tânăra generație

Published

on

Tinerii au nevoie de modele în viață pentru a putea învăța din experiențele lor, dar și pentru a-și contura cât mai bine viitorul. Chiar dacă în școală învățăm extrem de multe lucruri, nu toate ne pot fi folositoare pe viitor. Fotbalistul Ianis Hagi a vizitat Școala Gimnazială nr. 18, Jean Bart din Constanța  pentru a discuta cu elevi despre ce pot face ei în viitor, dar și despre modalitățile prin care își pot croi propriul destin.

Nevoia tinerilor de a fi orientați profesional  și de a fi conectați cu specialiștii din diversele domenii de activitate este un lucru extrem de important în zilele noastre. Peste 200 de copii din învățământul primar al Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” au avut ocazia de a vorbi cu tânărul sportiv Ianis Hagi, un model  al fotbalului constănțean.  Ceea ce a punctat Hagi a fost faptul că nu doar talentul te face să ai succes, ci extrem de multă muncă și seriozitate.

Ianis Hagi a fost primit în aplauzele elevilor, aceștia fiind extrem de entuziasmați atunci când fotbalistul a făcut o demonstrație cu mingea. Pe lângă ceea ce a vrut să îi învețe pe elevii Școlii Gimnaziale  Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, acesta a răspuns și întrebărilor celor mici, dar a și făcut fotografii cu ei și a dat autografe.

Să îi formeze pe elevi pentru viață este ceea ce o școală trebuie să facă de-a lungul anilor,  iar munca, seriozitatea, determinarea și încrederea sunt devizele după care ar trebui să se ghideze un elev. Ceea ce trebuie să gândească un elev și o persoană care vrea să își croiasă un viitor sigur este că trebuie să muncească cu dăruire, să își urmeaze visul și să își aleagă cariera cu inima, deoarece toate meseriile sunt la fel de valoroase.

Întâlnirea  dintre fotbalistul Ianis Hagi și elevii de la Jean Bart, a fost de bun augur, deoarece, în acest fel, copiii au ocazia  să vadă, din diferite unghiuri, ce înseamnă să te realizezi pe viitor. Totodată căile de acces către viitor ar fi un punct important în constuirea unei persoane adulte ancorate în viața cotidiană.

Actualitate

20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, desființate

Published

on

În urma verificărilor din teren, polițiștii locali constănțeni au constatat că 20 de construcții au fost ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord. Ca urmare a acestui fapt, construcțiile vor fi desființate.

Din pricina faptului că acestea nu aveau autorizație, proprietarii au fost amendați în baza Legii nr 50/1991.

Amintim faptul că în ultimul an, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat în cartierul Faleză Nord 57 de sancțiuni celor care nu au respectat disciplina în construcții. A fost vorba atât despre lucrări de recompartimentări interioare, cât și de extinderi, dezafectări și construcții ilegale de garaje sau magazii pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 100 de mii de lei.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline