Connect with us

Actualitate

Constanța în haine de sărbătoare!

Published

on

A fost sărbătoare  în municipiul Constanța. Administrația locală a organizat o serie de evenimente menite să marcheze ziua orașului de la malul mării. Primul moment a fost un TEDEUM oficiat de IPS Teodosie la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, continuând cu o impresionantă paradă, pe străzile Constanței. Concertele interpreților dobrogeni, dar și focul de artificii nu au lipsit de la celebrarea zilei Constanței.

De-a lungul celor peste 2500 de ani de viață, generații întregi s-au strâns pe străduțele vechii cetăți pentru a o celebra. Asemenea străbunilor noștri, constănțenii au ieșit, cu mic, cu mare, să îi arate orașului pontic cât de mult îl prețuiesc.

Peste 2000 de persoane, sportivi, militari, jandarmi călare, elevi, studenți, cadre didactice, artiști, reprezentanți ai etniilor dobrogene, dar și oficialități au pornit într-o paradă către Piața Ovidiu.

Toată suflarea Constanței a fost alături de reprezentanții instituțiilor orașului și de fanfară pe traseul ce a început de la Sala Sporturilor, pe bulevardul Tomis. Scopul participanților la paradă a fost să sălute cu respect orașul în care s-au născut, locuiesc sau care le-a devenit oraș de suflet.

Cu baloane și stegulețe cu inițialele orașului Constanța, s-a adunat un număr impresionant de oameni în Piața Ovidiu care au urmărit extrem de interesați parada militară, dar și cea a liceelor și cluburilor sportive.

Nume sonore ale orașului, atleți și sportivi de renume au participat activ la manifestările de ziua orașului. Pe lângă paradă, constănțenii au putut să se bucure de un spectacol muzical acolo unde au fost invitați mai mulți artiști dobrogeni. Păpușile gigant din spectacolul Ciuleandra au adus un aer aparte în orașul de la malul mării.

Constanța a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar locuitorii orașului de la malul mării au decis să îi fie alături în această zi importantă și să își susțină orașul de suflet.

Actualitate

20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, desființate

Published

on

În urma verificărilor din teren, polițiștii locali constănțeni au constatat că 20 de construcții au fost ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord. Ca urmare a acestui fapt, construcțiile vor fi desființate.

Din pricina faptului că acestea nu aveau autorizație, proprietarii au fost amendați în baza Legii nr 50/1991.

Amintim faptul că în ultimul an, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat în cartierul Faleză Nord 57 de sancțiuni celor care nu au respectat disciplina în construcții. A fost vorba atât despre lucrări de recompartimentări interioare, cât și de extinderi, dezafectări și construcții ilegale de garaje sau magazii pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 100 de mii de lei.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline