Connect with us

Actualitate

55 de ani de educație

Published

on

Școala Gimnazială numărul 8 din Constanța sărbătorește cea de-a 55-a aniversare ca instituție de învățământ. Pentru a marca acest eveniment , foștii și actualii elevi, profesorii, dar și învățătorii școlii vor să creeze un liant între generații si să își dea mâna în această zi de sărbătoare.  Cum se poate realiza acest lucru? Printr-un program artistic ce cuprinde diverse activități educative, ateliere de creație, dar și concursuri sportive.

După mai bine de jumătate de secol de existență, școala gimnazială numărul opt este una cu tradiție, dar în același timp debordează de performanță în nenumărate domenii.  În semn de recunoaștere și apreciere pentru dascălii care au format atâtea sute de elevi de-a lungul timpului, în fiecare an, elevii vor să îi răsplăstească pe aceștia prin manifestații care să le aducă un zâmbet.

Într-un cadru emoționant și plin de însemnătate pentru cei ce au fost și sunt elevi ai școlii gimnaziale numarul 8 s-a desfășurat această zi de sărbătoare. Programul artistic cu soliști de muzică populară consacrați și dans sportiv susținut de elevii școlii constănțene, cât și interpreți ai Centrului Cultural Județean „Burada”  au marcat evenimentul.

Printre activitățile întreprinse se numără cele educative, tematice și ateliere, precum și concursuri sportive cum sunt „Capsula Timpului”, „Cufărul bunicii”, „100 de machete-școala mea în viitor”. Inedite au fost parada costumelor populare și târgul de prăjituri.

Ziua Școlii a fost și un prilej de a promova acțiunea desfășurată în colaborare cu Asociația „Dăruiește aripi” în cadrul căreia elevii școlii se vor implica în strângerea de fonduri ce vor fi redirecționate pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer.

În semn de recunoaștere a performanțelor profesionale și a valorilor promovate în rândul generațiilor de elevi de către Școala Gimnazială Nr. 8, toți participanții la activitățile organizate de ziua instituției au fost recompensați cu diplome.

Actualitate

20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, desființate

Published

on

În urma verificărilor din teren, polițiștii locali constănțeni au constatat că 20 de construcții au fost ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord. Ca urmare a acestui fapt, construcțiile vor fi desființate.

Din pricina faptului că acestea nu aveau autorizație, proprietarii au fost amendați în baza Legii nr 50/1991.

Amintim faptul că în ultimul an, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat în cartierul Faleză Nord 57 de sancțiuni celor care nu au respectat disciplina în construcții. A fost vorba atât despre lucrări de recompartimentări interioare, cât și de extinderi, dezafectări și construcții ilegale de garaje sau magazii pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 100 de mii de lei.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Sistem automat de taxare la parcarea din zona Spitalului Județean Constanța

Published

on

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită.

Accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării. 30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor.

Reprezentanții municipalității fac apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Continue Reading

Actualitate

O mare de zâmbete

Published

on

500 de copiii, zâmbete, distracție și sport. Așa s-a desfășurat Sport Dance Festival la Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart, care, a fost cea care a avut parte de momente distractive, deoarece Sport Dance Festival a ajuns și la ei. Profesorii, părinții, dar și elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal. Timp de câteva ore, aceștia au dansat, s-au distrat, dar cel mai important au făcut mișcare împreună.

Proiectul „Sport Dance Festival” are drept obiectiv creşterea stării de sănătate a celor mici prin practicarea unor activităţi sportive şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată proiectul dorește să îi implice pe copii în proiecte sportive, care le dezvoltă spiritul de echipă și spontaneitatea.

Sport Dance Festival este un proiect al Clubului Sportiv Phoenix din Constanța și finanțat de Primăria municipiului Constanța. Acesta se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, în opt instituții de învățământ constănțene.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline