Connect with us

Actualitate

Tendințele de design interior

Published

on

Câte covoare aveți în casă? Deși în ultimii zece ani, în România, în majoritatea caselor regăsim porțiuni mari, vizibile de parchet laminat, încă nu au dispărut de tot covoarele și motivele sunt de înțeles. În orice spațiu, covoarele au rolul de a conferi o notă personală, aproape intimă, fiind astfel accesorii sau articole de amenajare interioară care cel mai probabil nu vor disparea în timp.

Ca în fiecare an, stiluri noi de design interior apar, iar altele, mai vechi, sunt readuse la viață, pentru a crea spații de locuit în care să ne simțim bine. În anul 2019, tendințele în amenajări interioare sunt inedite, însă trebuie să știm cum să le îmbinăm așa încât să existe armonie între culori.

Covoarele multicolore sau mochetele sunt lucrurile care nu ne lipsesc din casă, tocmai de aceea trendurile noi sau vechi, culorile vesele sau naturale și atmosfera caldă fac parte din decorurile anului 2019. Designerii de interior menționează faptul că încet-încet, oamenii vor renunța la decorurile minimaliste, iar designul interior în culori îndrăznețe este pe cale să câștige. Totuși, în privința mochetelor și al covoarelor, lucrurile stau puțin diferit.

Covoarele au un rol estetic, cât și un rol funcțional sau pragmatic. Din punct de vedere estetic este clar faptul că alegem covoare cu modele autentice, în culori pastelate, din materiale fine, ca să ne punem amprenta asupra spațiilor din casă. Din punct de vedere funcțional, putem folosi covoarele ca să delimităm spațiile dintr-o încăpere, cum ar fi zona de socializare de zona în care se ia masa.

Covoarele cu linii drepte și rigide pălește anul acesta, iar formele curbate și texturile pufoase, din catifea vor fi în centrul atenției. O altă culoare care este în tendințe în această perioadă este verdele smarald sau roșul burgundiu. Combinația de nuanțe, stiluri și forme contemporane ar trebui îmbinate cu un decor vintage, în nuanțe neutre.

De luat în calcul ar mai fi și materialele din care sunt confecționate aceste covoare, dacă sunt ușor de curățat și întreținut pe termen lung. Nu se recomandă, de exemplu, plasarea unor covoare sau mochete mai pretențioase în zone intens circulare deoarece se vor degrada rapid.

În camerele copiilor, ar trebui să alegem covoare cât mai colorate, cu modele jucăușe, ce le stârnesc curiozitatea și îi înveselesc pe cei mici.

Totuși există și o serie de reguli mai specifice în ceea ce privește alegerea covoarelor și a mochetelor. De exemplu pentru zona de mse se recomandă alegerea unor covoare care să fie suficient de mari încât să acopere atât zona mesei, cât și zona scaunelor. Aceste reguli sunt ușor de intuit și trebuie să le avem tot timpul în minte atunci când intenționăm să achiziționăm lucruri de design interior.

Trebuie să ne lăsăm inspirați de orice ne înconjoară, să dăm frâu liber imaginației. Decorul casei noastre trebuie să ne poarte amprenta și să transmită un singur lucru. Faptul că ești acasă, în propriul tău confort.

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline