Connect with us

Actualitate

Tendințele de design interior

Published

on

Câte covoare aveți în casă? Deși în ultimii zece ani, în România, în majoritatea caselor regăsim porțiuni mari, vizibile de parchet laminat, încă nu au dispărut de tot covoarele și motivele sunt de înțeles. În orice spațiu, covoarele au rolul de a conferi o notă personală, aproape intimă, fiind astfel accesorii sau articole de amenajare interioară care cel mai probabil nu vor disparea în timp.

Ca în fiecare an, stiluri noi de design interior apar, iar altele, mai vechi, sunt readuse la viață, pentru a crea spații de locuit în care să ne simțim bine. În anul 2019, tendințele în amenajări interioare sunt inedite, însă trebuie să știm cum să le îmbinăm așa încât să existe armonie între culori.

Covoarele multicolore sau mochetele sunt lucrurile care nu ne lipsesc din casă, tocmai de aceea trendurile noi sau vechi, culorile vesele sau naturale și atmosfera caldă fac parte din decorurile anului 2019. Designerii de interior menționează faptul că încet-încet, oamenii vor renunța la decorurile minimaliste, iar designul interior în culori îndrăznețe este pe cale să câștige. Totuși, în privința mochetelor și al covoarelor, lucrurile stau puțin diferit.

Covoarele au un rol estetic, cât și un rol funcțional sau pragmatic. Din punct de vedere estetic este clar faptul că alegem covoare cu modele autentice, în culori pastelate, din materiale fine, ca să ne punem amprenta asupra spațiilor din casă. Din punct de vedere funcțional, putem folosi covoarele ca să delimităm spațiile dintr-o încăpere, cum ar fi zona de socializare de zona în care se ia masa.

Covoarele cu linii drepte și rigide pălește anul acesta, iar formele curbate și texturile pufoase, din catifea vor fi în centrul atenției. O altă culoare care este în tendințe în această perioadă este verdele smarald sau roșul burgundiu. Combinația de nuanțe, stiluri și forme contemporane ar trebui îmbinate cu un decor vintage, în nuanțe neutre.

De luat în calcul ar mai fi și materialele din care sunt confecționate aceste covoare, dacă sunt ușor de curățat și întreținut pe termen lung. Nu se recomandă, de exemplu, plasarea unor covoare sau mochete mai pretențioase în zone intens circulare deoarece se vor degrada rapid.

În camerele copiilor, ar trebui să alegem covoare cât mai colorate, cu modele jucăușe, ce le stârnesc curiozitatea și îi înveselesc pe cei mici.

Totuși există și o serie de reguli mai specifice în ceea ce privește alegerea covoarelor și a mochetelor. De exemplu pentru zona de mse se recomandă alegerea unor covoare care să fie suficient de mari încât să acopere atât zona mesei, cât și zona scaunelor. Aceste reguli sunt ușor de intuit și trebuie să le avem tot timpul în minte atunci când intenționăm să achiziționăm lucruri de design interior.

Trebuie să ne lăsăm inspirați de orice ne înconjoară, să dăm frâu liber imaginației. Decorul casei noastre trebuie să ne poarte amprenta și să transmită un singur lucru. Faptul că ești acasă, în propriul tău confort.

Continue Reading

Actualitate

Stimulente financiare pentru angajarea elevilor şi studenţilor, în perioada vacanţei

Published

on

Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat de ANOFM, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă, în timpul vacanței.

Stimulentul financiar se acordă pentru o perioadă de maxim 60 de zile lucrătoare, într-un an calendaristic. Diferenţa dintre suma de 250 de lei şi salariul acordat, este suportată de angajator din fonduri proprii. Pot beneficia de ajutorul financiar lunar, angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi, în baza următoarelor documente:

  • contract individual de muncă pe durată determinată, egală cu durata vacanţei sau mai mică decât aceasta, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală cu durata vacanţei sau mai mică decât aceasta.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual cu durata de muncă de 6 ore/zi şi de 30 de ore/ săptămână se consideră contract cu normă întreagă. Pentru a beneficia de stimulentul financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

 

Sursa: ANOFM

Continue Reading

Actualitate

Bricul ,,Mircea” aniversează 80 de ani în locul naşterii sale, portul Hamburg

Published

on

Nava-şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, va împlini 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române, în portul Hamburg din Germania, în timpul escalei de patru zile, din perioada 25-29 iunie.

Mâine, 25 iunie, la ora 00:00, bricul „Mircea” va intra pe fluviul Elba și va naviga 60 de mile marine în amonte, până la Hamburg, unde va acosta, în jurul orei 09:00, la dana Uberseebrucke.

Ceremonia care va marca actul de naștere al renumitului velier românesc, este planificată joi, 27 iunie, la ora 10:00. La festivitate vor participa șefii forțelor navale române și germane, ambasadorul României în Germania, atașații apărării din țările care au cadeți la bord, directorul şantierului Blohm & Voss şi autoritățile civile ale Landului Hamburg.

În decursul celor opt decenii, de când se află în serviciul Marinei Militare Române, nava a făcut escale în peste 120 de porturi din lume, iar la bordul său s-au instruit peste 70 de generații de marinari militari. În plus, sute de cadeți străini au participat la programele de pregătire marinărească, organizate la bordul navei.

 

Continue Reading

Actualitate

Primul Centru de Excelenţă în Stroke, din România, va deservi 3 milioane de locuitori, din 8 judeţe

Published

on

La începutul lunii iunie, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a fost inaugurat primul Centru de Excelenţă în Stroke, din România.

,,Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judeţe, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregătită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut.”, a declarat dr. Lucian Mărginean, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervenţională, din cadrul SCJU Târgu Mureş.

Centrul de Excelenţă în Stroke, este primul din România în care medicii vor folosi Softul Rapid, o platformă standardizată şi complet automatizată, cu ajutorul căreia diagnosticul şi criteriile de eligibilitate, pentru includerea în tratamentul AVC-ului ischemic acut, se stabilesc în maxim 2 minute.

,,Acest soft prelucrează imaginile fără echivoc, în 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situaţie reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorţită şi pe care, prin terapia pe care o iniţiem, putem să o salvăm. În acest sens, pacientul poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revasculărizări. Totodată, rapiditatea şi lipsa echivocului în gestionarea şi analiza acestor imagini face o abordare cât mai corectă şi eficientă a pacienţilor cu AVC.”, a explicat dr. Lucian Mărginean.

Centrul de Excelenţă în Stroke a găzduit, în perioada 20-21 iunie, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Sud-Estul Europei. La manifestarea ştiinţifică, pentru neuroradiologi interventionişti, medici neurologi şi anestezişti, au fost prezenţi profesorul Jacques Moret, părintele neuroradiologiei intervenţionale, şi profesorul Laurent Spelle, care au împărtăşit din experienţa şi cazuistica lor.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline