Connect with us

Actualitate

Constanţa se pregăteşte de sărbătoare!

Published

on

Marţi, 21 mai, Constanţa vă dă întâlnire pentru a o sărbători. După TEDEUM-ul de la ora 12:00, oficiat de IPS Teodosie la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, manifestările de ,,Ziua Constanţei” vor continua, pe străzile oraşului, cu o grandioasă paradă civilă şi militară, o acţiune impresionantă la care vor participa elevi, studenţi, sportivi, structuri militare, inclusiv militari ai forţelor armate membre N.A.T.O, jandarmi călare şi păpuşi uriaşe, pe traseul Sala Sporturilor – strada Traian – Piaţa Ovidiu.
Programul evenimentelor organizate de Ziua Constanţei este următorul:

  • ora 17.00 – Parada Constanţei;
  • ora 18.00 – mesajul oficialităţilor pe scena amplasată în Piaţa Ovidiu;
  • ora 18.30 – spectacol cu ansamblul IHOLU al Comunităţii Armâne din Romania, ansamblul Elpis, ansamblul Elpis Junior, ansamblul Can Renkler;
  • ora 20.00 – Ciuleandra, spectacol-manifest de sunet şi lumină, un show complet în care legende româneşti sunt aduse la viaţă;
  • ora 21.00 – concert extraordinar 3SUD EST;
  • ora 22.00 – foc de artificii.

Pentru ca parada să se desfăşoare în condiţii optime, de astăzi, 20 mai, ora 18:00, se va interzice oprirea/staţionarea/parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul Capitol – Piaţa Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poştă şi de la Sala Sporturilor. În ziua de 21 mai, de la ora 14:00 se va restricţiona parţial şi temporar zona de pe strada Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan şi Decebal. Începând cu ora 16:15 se va închide total circulaţia pe traseul de desfăşurare al paradei, cuprins între zona Capitol şi Piaţa Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulaţia la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Traian.

 

Sursa: Primăria Constanţa

 

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline