Connect with us

Societate

Mii de angajați vor primi ajutor financiar pentru plata ratelor

Published

on

Vești uriașe pentru mii de angajați români! Potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent semnătura președintelui țării, aceștia vor beneficia de un ajutor din partea statului pentru  plata caselor cumpărate în rate.
Este vorba de cadrele militare aflate la prima numire în funcție, mutate în interes de serviciu, detașate sau împuternicite într-o garnizoană în care nu dețin o locuință. Astfel, după ce, de la sfârșitul anului trecut, militarii pot primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditelor imobiliare sau ipotecare, pe viitor vor putea primi ajutor de la stat și pentru plata caselor cumpărate în rate.
Sursa: avocatnet.ro

Continue Reading

Actualitate

5000 de mineri recalificaţi pentru industria regenerabilă

Published

on

Industria eoliană, prin Asociația Română pentru Energie Eoliana (RWEA), propune un proiect ambițios de pregătire și reconversie profesională pentru mineri. RWEA, Ministerul Energiei și Universitatea din Petroșani, au în plan deschiderea unei Academii pentru Surse Regenerabile și Distribuție a Energiei Electrice în Valea Jiului.

Academia, își propune accesarea fondurilor disponibile prin Platforma pentru Regiunile Carbonifere în Tranziție, având in vedere că pe parcursul duratei de implementare a proiectului, de 10 ani, este țintită reconversia a aproximativ 5000 de specialiști în energie eoliană şi 3000 în distribuția de energie electrică. Abilitățile tehnice și profesionale ale tehnicienilor din sectorul minier sunt ușor transferabile către sectorul energiei regenerabile și cel al distribuției de energie. Certificările obținute în urma cursurilor de formare şi reconversie le vor permite acestora să lucreze în instalarea, operarea și mentenanța proiectelor regenerabile și a rețelelor electrice.

„Prin acest nou proiect de dezvoltare a resursei umane din sectorul energetic consolidăm implicarea noastră în formarea noilor generații de specialiști. Alături de programul Ucenic Electrician, destinat liceenilor, și de parteneriatele cu universitățile romanești, proiectul derulat împreună cu RWEA răspunde unei probleme de industrie, dar are şi un puternic impact social.”, a declarat Ondrej Safar – CEO CEZ Romania.

Centrul RESS – Renewable Energy School of Skills din Constanţa, care va fi „clonat” în Valea Jiului, a pregătit până acum circa 4500 de oameni, la standarde internaționale (este membru GWO – Global Wind Organisation), cifră care îi include și pe cei cărora standardele le impun să revină la training în fiecare an pentru unele specializări. Aceștia asigură nu doar mentenanţa celor 3000 MW instalați în eolian în România, ci şi în afara ei, dezvoltând şi un nou concept de ,,navigatori-eolieni”.

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat a doua ediţie RABLA pentru electrocasnice

Published

on

Începând de astăzi, 24 mai, persoanele fizice se pot înscrie, prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/, în programul Rabla pentru electrocasnice.

,,Așa cum am promis încă de la lansarea primei ediții a programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români – mașini de spălat vase și televizoare. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul programului, care anul acesta este de 40 milioane lei”, a declarat ministrul mediului Grațiela Gavrilescu.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic:

  •  200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
  •  300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
  •  300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
  •  400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
  •  400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
  • 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++;
  • 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;
  • 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

Un element de noutate al programul din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informațiilor introduse eronat (cu excepția CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanțare.

De asemenea, pentru această ediţie, există posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe). Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

Continue Reading

Actualitate

La Constanţa s-a redeschis ,,Casa Soarelui”

Published

on

După mai multe luni de aşteptări, s-a redeschis compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui” din cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţiile alocate în ultima perioadă s-au ridicat la aproximativ 700.000 lei.

Noul compartiment dispune de 21 paturi împărţite în 12 saloane de câte 1,2 şi 3 paturi. Atât parterul cât şi nivelul I sunt prevăzute cu spaţii de socializare tip living, iar în curtea unităţii este amenajat un parc de recreere destinat pacienţilor. Persoanele cu mobilitate redusă au la dispoziţie scaune mobile şi cadre de mers, iar grupurile sanitare sunt prevăzute cu adaptor pentru cadă şi duşuri. Paturile sunt dotate cu balustrade laterale, sunt articulate (pot fi ridicate la nivelul capului şi membrelor), au saltele antiescare şi dispun de sistem  de avertizare.

Paralel cu lucrările de renovare, au fost organizate concursuri pentru angajarea personalului. In momentul de faţă, echipa este formată din 2 medici cu competenţe în îngrijiri paliative, 8 asistente, 8 infirmiere, 5 îngrijitoare şi 4 brancardieri. Schema de personal va fi completată pe parcurs, urmând să fie scoase la concurs posturi pentru psiholog, kinetoterapeut, registrator medical şi asistent.

,,Casa Soarelui” este destinată pacienţilor oncologici şi non-oncologici (pacienţi neurologici, cu boli pulmonare sau cardiovasculare), aflaţi în stadii avansate ale bolii. Pentru a beneficia cât mai mulţi pacienţi de serviciile paliative gratuite, internările se vor face pentru perioade limitate de timp, în baza biletului de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline