Connect with us

Societate

Mii de angajați vor primi ajutor financiar pentru plata ratelor

Published

on

Vești uriașe pentru mii de angajați români! Potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent semnătura președintelui țării, aceștia vor beneficia de un ajutor din partea statului pentru  plata caselor cumpărate în rate.
Este vorba de cadrele militare aflate la prima numire în funcție, mutate în interes de serviciu, detașate sau împuternicite într-o garnizoană în care nu dețin o locuință. Astfel, după ce, de la sfârșitul anului trecut, militarii pot primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditelor imobiliare sau ipotecare, pe viitor vor putea primi ajutor de la stat și pentru plata caselor cumpărate în rate.
Sursa: avocatnet.ro

Continue Reading

Actualitate

Un nou start pentru RABLA Clasic

Published

on

Începând de luni, 19 august, ora 10:00, programul RABLA Clasic va fi din nou disponibil. Cei care doresc să scape de mașina veche, poluantă, și să o înlocuiască cu una nouă, mai prietenoasă cu mediul, se pot adresa direct dealerilor auto înscriși în program.

,,Românii care doresc să renunțe la automobilul vechi, cu grad de poluare ridicat și să îl înlocuiască cu unul nou, puțin poluant, vor avea din nou posibilitatea să acceseze programul RABLA Clasic, cel mai longeviv program guvernamental, aflat la a 16-a ediție. (…). În funcție de randamentul programului și de solicitări, vom analiza dacă este oportună o nouă suplimentare, la următoarea rectificare bugetară.”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Reamintim că bugetul programului RABLA Clasic a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare.

Continue Reading

Actualitate

Festin culinar, concerte şi distracţie pentru toate gusturile şi toate vârstele, la Sibiu

Published

on

Weekendul acesta, trebuie neapărat să vă faceţi timp să ajungeţi în Pădurea Dumbrava. Ediţia a VI-a a festivalului ,,Sibiul de Odinioară”, promite să fie una extrem de reuşită. Ca şi element de noutate, anul acesta ,,reţeta” a fost îmbunătăţită, pe lângă concertele cu artişti de top precum Onenightstand, RIFF, Hara, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Emeric Imre şi Cristian Buică, cu ,,ingrediente” pentru gurmanzi şi cei mici.

Festin culinar, îngheţată şi prăjituri delicioase
Zona de food vine în acest an cu o nouă faţă şi o nouă reţetă. Maestrul bucătar Marius Rafa, a pregătit deja meniul cu care vă aşteaptă în Pădurea Dumbrava.

,,Vom avea mititei, cârnaţi de Gura Râului şi ceafă de porc marinată cu ierburi aromate de la ţară. Gătim şi cartofi cu usturoi, dar şi legume cu miere de salcâm şi sare afumată. Pâinea de casă este deja comandată. Deja am dezvăluit câteva dintre bunătăţurile cu care îi vom răsfăţa pe cei de vin la Sibiul de Odinioară. Îi aşteptăm cu drag, pe 17-18 august, în Pădurea Dumbrava – zona Camping.”, promite chef Marius Rafa.

Sunteţi aşteptaţi bineînţeles şi cu multă bere rece, spriţ de vară cu vin, sucuri răcoritoare, iar din locaţia festivalului nu va lipsi colţul producătorilor tradiţionali. Vizitatorii vor putea să deguste şi să cumpere plăcinte şi prăjituri de casă, produse de patiserie sau panificaţie. Toate sunt gătite în gospodăriile unor sibieni din zona Mărginimii şi a satelor din apropierea Sibiului. De asemenea, veţi putea savura clătite delicioase şi îngheţată de casă.

Jocuri de altădată şi mini parc de distracţii, pentru copii
Cei mici sunt aşteptaţi cu multe surprize, zone de distracţie şi ateliere de creaţie. Copiii vor descoperi jocurile copilăriei confecţionând tuburi cu cornete, vor deveni vânători la ,,raţele şi vânătorii” şi se vor distra la jocurile cu apă. În zona de sport, prichindeii şi cei mari vor juca fotbal, volei, badminton şi vor putea participa la concursuri de tir cu arcul. Minitiroliana, Podul indienilor, Slackers NinjaLine şi mini-parcul cu tobogane, sunt alte câteva surprize pregătite celor mici.

Două zile de concerte atractive
Prima zi este dedicată rock-ului vechi, iar pe scenă vor fi trupe îndrăgite care, de-a lungul timpului, au lansat piese ce încă mai sunt fredonate cu plăcere şi astăzi. Astfel sâmbătă, 17 august, vor susţine recitaluri  trupele Hara şi Celelalte Cuvinte, sibienii de la RIFF, precum şi Onenightstand.

Folk-ul va guverna a doua zi a festivalului ,,Sibiul de Odinioară”. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura, duminică, 18 august, de recitaluri cu Ducu Berţi, Victor Socaciu, Emeric Imre şi Cristian Buică.

Continue Reading

Societate

Obiecte de artă, din comorile Mării Negre

Published

on

Două mâini pricepute pot transforma câteva scoici sau melci adunate de pe plaje în adevărate obiecte de artă precum tablouri, vaze, suporturi de lumânări sau rame foto. Astfel de accesorii handmade pot fi admirate zilele acestea în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, în cadrul târgului „Comori din Marea Neagră”, ce reunește zece artiști plastici din Constanța și București. Și dacă tot vorbim de creații cu tematică marină, aflați că la târg puteți degusta și preparate delicioase din scoici și rapane, asortate cu muzică bună și vinuri alese de pe plaiuri dobrogene.

Turiștii, dar și constănțenii care iubesc marea și vor mereu să o poarte în amintire, au acum ocazia să-și achiziționeze un suvenir cu tematică marină. Zece artiști plastici din Constanța și București și-au unit talentele și își prezintă creațiile aparte, în cadrul târgului „Comori din Marea Neagră”, organizat în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Până duminică, de la târg vă puteți achiziționa accesorii handmade dar și obiecte decorative realizate din scoici și melci adunate de pe plajele Mării Negre, dar și din iută.

Clienții pot alege dintre sute de obiecte decorative, printre care vaze, tablouri, suporturi de lumânări sau rame de inspirație marină, realizate cu sârguință de artiștii plastici.

Atmosfera va fi întreținută de interpreta Ioana Țuțuianu, care va încânta publicul cu melodii grecești, începând cu ora 18:00. Și dacă tot vorbim de creații cu tematică marină, aflați că la târg puteți degusta și preparate delicioase din scoici și rapane, asortate cu muzică bună și vinuri alese de pe plaiuri dobrogene.

Evenimentul este organizat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline